Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 11

Sinoptikai žada kone vasarą – kitą savaitę galime sulaukti net 17 laipsnių šilumos

Niūriai lietumis prasidėjusi savaitė dar keletą dienų tikrais rudeniškais orais varys mus į depresiją. Tačiau nuo savaitgalio lietus liausis, o kitą savaitę iš Šiaurės Afrikos mus pasiekusi šiluma, tikėtina, orą įšildys net iki 17 laipsnių.
Permainingas Spalio oras Vilniuje
Permainingas spalio oras Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos centro Meteorologinių prognozių skyriaus sinoptikė Natalija Nikolajenko patvirtino, kad iš tiesų laukia maloni orų kaita. Orai pradės gerėti jau nuo savaitgalio, o nuo pirmadienio bus dar šilčiau ir maloniau.

„Savaitgalį lis jau mažiau, šeštadienį gali visai nebūti lietaus, o sekmadienį – nedidelis lietus. Kitą savaitę, nuo pirmadienio, nebent kai kurs palynos, ir turėtų būti labai šilta. Tiek mūsų, tiek vokiečių skaičiavimai rodo, kad temperatūra gali kilti iki 17 laipsnių, tiesa, jeigu nebus rūkų. Kadangi pas mus jau tikras ruduo, vyravo šalti orai, dėl plūstelėjusios šilumos gali susiformuoti rūkai. Jie gali būti labai tiršti, išsilaikyti ir dieną. Rūkai užstos saulę, be to, uždengs žemės paviršių – tokiu atveju temperatūra taip aukštai nekils“, – teigė pašnekovė.

Pasak sinoptikės, artėjanti šiluma – nėra normalus reiškinys tokiam metų laikui. Šis anticiklonas pasieks mus nuo Šiaurės Afrikos ir Ispanijos. Tiesa, visai saulėta nebus – ne tas metų laikas, tačiau saulė iš po debesų rodysis.

„Bet kuriuo atveju nebus tokie niūrūs orai kaip dabar. Žinoma, tai tik prognozė, bet tokia tikimybė, kad po šios savaitės lietaus nusistovės šilti orai, yra“, – teigė N.Nikojaneko.

Gal ateina bobų vasara? Pasak specialistės, į bobų vasarą tai nepanašu, kadangi turėtų būti giedros ir šaltos naktys, su šalnomis, o dienos – ne tik labai šiltos, bet ir be vėjo. Ateinančią savaitę vėjo visgi bus, o naktys nebus labai šaltos. Taigi tikrosios bobų vasaros šiemet gal ir neturėsime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius