Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 01

Širvintų globos namuose pakartotiniai koronaviruso tyrimai – neigiami, kaip galėjo užsikrėsti mirusi moteris, lieka neaišku

Širvintų parapijos globos namai penktadienį sulaukė džiugios žinios – atlikti pakartotiniai tyrimai dėl koronaviruso visiems darbuotojams ir dviems įstaigos globotinėms yra neigiami. Taigi lieka neaišku, kaip ir nuo ko galėjo užsikrėsti mirusi įstaigos globotinė.
Širvintų parapijos slaugos namai
Širvintų parapijos slaugos namai / Širvintų parapijos slaugos namų nuotr.

Žinią apie mirusią šių globos namų pacientę trečiadienį paskelbė Širvintų merė Živilė Pinskuvienė. Pagal pirminę informaciją atrodė, kad moteris mirė nuo naujojo koronaviruso sukeltos ligos, tačiau vėliau paskelbta, jog oficiali mirties priežastis kita – ūmi žarnyno infekcija.

Vis dėlto jos COVID-19 testas buvo teigiamas, dėl to įstaigoje imtasi visų tokiais atvejais būtinų priemonių – buvo paimti 32 darbuotojų tepinėliai, ištirtos ir dvi su mirusia moterimi viename kambaryje gyvenusios moterys. Visų jų testai neigiami. Pirmajam tyrimui tepinėlius ėmė patys darbuotojai.

Vis dėlto Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) tokiu stebuklu nepatikėjo, mat taip ir liko neaišku, kaip ir nuo ko galėjo užsikrėsti mirusi moteris. Todėl Širvintose nuspręsta kartoti tyrimus tuoj pat, nelaukiant pirmadienio.

Širvintų parapijos globos namų nuotr./Širvintų parapijos globos namai
Širvintų parapijos globos namų nuotr./Širvintų parapijos globos namai

„Jeigu tai yra stebuklas, tai labai geras stebuklas, bet norime tą stebuklą vis dėlto tikrinti. Todėl nenorime laukti, prašysime tyrimų skubos tvarka ir spręsime tada. Daugiau šiandien versijų neturime“, – dar ketvirtadienį 15min sakė R.Lingienė.

Į Širvintų parapijos globos namus dar tą patį ketvirtadienį atvyko Vilniaus skyriaus specialistai, kurie paėmė tepinėlius pakartotiniams tyrimams dėl koronaviruso. Penktadienį sulaukta džiugios žinios – visi atlikti tyrimai neigiami.

Tai 15min pranešė globos namuose dirbanti Rūta.

„Stebuklas vis dėlto įvyko. Šiandien sulaukėme atsakymo dėl NVSC specialistų atliktų pakartotinių koronaviruso tyrimų. Trisdešimčiai darbuotojų ir dviem įstaigos globotinėms, turėjusioms kontaktą su mirusia moterimi, koronaviruso tyrimai neigiami“, – 15min pasakojo Širvintų parapijos globos namuose dirbanti Rūta.

Anot moters, įstaigoje izoliacijoje turėję būti darbuotojai galiausiai gali bent kiek atsikvėpti – koronvirusu jie neserga. Daugiau kaip parą iš globos namų negalėję išeiti darbuotojai bent jau galėjo grįžti namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius