Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 24

Skambiausios V.P.Andriukaičio mintys: ką sakė apie V.Landsbergį, G.Nausėdą, Rusiją ir skiepus?

Portalas 15min kviečia susipažinti su įdomiausiais ir aktualiausiais Europos Komisijos komisaro Vytenio Povilo Andriukaičio, kurį Lietuvos socialdemokratų partija iškėlė kandidatu į Lietuvos Respublikos prezidentus, pasisakymais tiek apie save, tiek apie įvairias vidaus ir užsienio politikos sritis.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasisakymus suskirstėme į tris dalis – pasisakymai apie vidaus politiką ir ekonomiką, pasisakymai apie užsienio politiką ir krašto apsaugą bei pasisakymai apie žmogaus teises, visuomenę ir save.

VIDEO: 15min studijoje – prezidento posto sieksiantis V.P.Andriukaitis

Apie vidaus politiką ir ekonomiką

Apie tai, kokio prezidento reikia Lietuvai

„Jis [Prezidentas – 15min] negali būti populistu, melagiu arba kapojančiu iš peties: „Tai teroristinė valstybė“. (…) Prezidento atsakinga veikla turi būti be galo pasverta, turi būti aukšto lygio diplomatija, principinė laikysena, daugelio normų išmanymas. (…) Negalima izoliuotis dramblio kaulo bokšte ir iš jo laidyti žinutes nežinia kur.“ (Pasisakymas 15min studijoje, 2019 m. vasario 15 d.)

Apie socialinę atskirtį

„Dabar negalima nematyti, jog socialinė atskirtis didelė, žmonės, gyvenantys iš savo darbo pajamų, deja, gyvena ne pačius geriausius laikus. Jeigu norite padidinti žmonių pajamas, turite turėti didesnę valstybės piniginę.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2018 m. spalio 30 d.)

„Žmonės sako paprastai: „Nėra teisybės“. Neteisybė žeidžia labai giliai. Ir ypač tuos, kurie per daugelį metų taip ir liko toje pačioje situacijoje. (...) Taip, Lietuvos biudžetas padidėjo surenkant netiesioginį mokestį – akcizą. Po to padidinami atlyginimai. Tačiau ir vėl padidėja kainos. Perkamoji galia nepasikeičia.“ (LSDP infocentro pranešimas, 2019 m. sausio 7 d.)

„Kairiosios Lietuvos Lietuvai reikia kaip oro.

Kairiosios Lietuvos Lietuvai reikia kaip oro.

Socialinio teisingumo, padorumo Lietuvai šiandien reikia kaip oro, o ne tuščių kalbų apie tai.“ (Pasisakymas 15min studijoje, 2019 m. vasario 15 d.)

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis

Apie mokesčių reformą

„Manau, kad Lietuva praleido progą diskutuoti dėl teisingesnės mokesčių sistemos. (…) Kosmetiniai patvarkymai nesprendžia kertinių Lietuvos problemų. Aš kalbu apie tokią sistemą, kuri palengvintų naštą žmonėms, gyvenantiems iš savo darbo pajamų, ir padėtų daryti įtaką socialiai teisingesnių pajamų surinkimui į biudžetą.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2018 m. spalio 30 d.)

Apie energetinę nepriklausomybę

„Energetinė nepriklausomybė – tai propaganda ir melas, mes energetiškai vieni nuo kitų priklausomi, tik yra neigiama ir teigiama nepriklausomybė, reikia didinti teigiamą priklausomybę ir mažinti neigiamą.“ (Interviu „Respublikai“, 2016 m. rugsėjo 5 d.)

Apie genetiškai modifikuotus organizmus (GMO)

„Bet kokie draudimai ar ribojimai auginti GMO turi būti griežtai moksliškai pagrįsti. Negali būti politinių sprendimų ar spaudimo drausti GMO auginimą, jeigu moksliškai įrodyta, kad tai leistina.“ (Interviu „Verslo žiniomis“, 2015 m. liepos 13 d.)

Apie kairiuosius rinkėjus

„Kairėje žmonių daug, kairiųjų rinkėjų daug, todėl jie nubalsavo už „valstiečius“. Tai mūsų rinkėjas, kuris su valstietija nieko bendro neturi, o ypač su stambiąja valstietija, kuri, kokie 2 procentai, valdo tūkstančius hektarų. Yra tokių valstiečių, labai jau drūti valstiečiai, bet tai žmonės tiesiog baudė mus už mūsų moralinius nukrypimus. Čia yra problema.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Savaitė“, 2018 m. lapkričio 25 d.)

Apie idėją sumažinti Seimo narių skaičių

„Dabar skundžiasi, kad Seimo narys, kuris išrenkamas rinkimų apygardoje, kur yra 36 tūkstančiai balsuotojų, menkai atstovauja jos žmones. Tai dabar sumažinkit Seimo narių, ką jūs gausit? Padidės atstovaujamų žmonių skaičius. Tai ar šito žmonės nori? (…) Tas žmogus, kuris nori sumažinti narių skaičių, jis truputį panašus darosi į tą žentą, kuris norėjo nubausti savo uošvienę ir nutarė ją nubausti išsidurdamas sau akį.“ (Pasisakymas 15min studijoje, 2019 m. vasario 15 d.)

Apie Vytautą Landsbergį

„Stebint Lietuvą kiek iš toliau, susidaro įspūdis, kad nuo šiol Sausio 13-ąją, matyt, minėsime ne tik kaip Laisvės gynėjų dieną, bet ir kaip Vytauto Landsbergio garbinimo dieną.“ (Straipsnis 15min „Sausio 13-oji – V.Landsbergio gynimo ar Lietuvos laisvės gynėjų diena?“, 2016 m. sausio 20 d.)

„Šio žmogaus [Vytauto Landsbergio – 15min] indėlio į mūsų valstybingumą niekas paneigti negalėtų, be to, niekas tokio tikslo ir nesiekia. Tačiau nerimą kelia kita atminties medalio pusė – nuosekliai kuriamas V.Landsbergio kaip vienintelio „nepriklausomybės architekto“ kultas, kuris užgožia ne tik kitus Sausio 13-osios veidus, bet ir šimtus tūkstančių drąsių, neuniformuotų ir beginklių žmonių, stovėjusių prie Aukščiausiosios Tarybos, Radijo ir televizijos pastato, Spaudos rūmų, Televizijos bokšto ar prie pašto bei kitų pastatų įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.“ (Straipsnis 15min „Sausio 13-oji – V.Landsbergio gynimo ar Lietuvos laisvės gynėjų diena?“, 2016 m. sausio 20 d.)

„V.Orbano, V.Putino, J.Kaczynskio ir V.Landsbergio nacionalizmai savo esme yra vienodi, skiriasi tik priešų įvardijimais ir sąmokslų teorijų mastais.“ (Straipsnis 15min „Kur savo jėgas turėtų nukreipti Lietuvos socialdemokratai?“, 2016 m. sausio 27 d.)

V.Orbano, V.Putino, J.Kaczynskio ir V.Landsbergio nacionalizmai savo esme yra vienodi, skiriasi tik priešų įvardijimais ir sąmokslų teorijų mastais.

Apie Gitaną Nausėdą

„Gitaną Nausėdą aš pažįstu mažiausiai 18 metų. Staiga nuo liberalo, nuo savo gerovę stipriai sukūrusio žmogaus ir gana solidžioje vietoje, staiga žmogus prabyla apie progresinę sistemą. Truputį keista. Bet jam patarė, kad tu gausi daugiau balsų... Įdėk į žmogaus lūpas tai, kuo jis netiki ir negyvena, negausi rezultato.“ (Pasisakymas 15min studijoje, 2019 m. vasario 15 d.)

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Apie Saulių Skvernelį

„Skvernelis pradėjo savo kelią iš niekur. Paskui tapo „Tvarkos ir teisingumo“ ministru. Po to ėmė flirtuoti su mumis, su Algirdu Butkevičiumi, dairytis. Derėjosi dėl vietos sąraše. Po to įšoko jau į „valstiečius“. Dabar vėl taikosi... Vėlgi galite pasitikrinti, kiek žmonėse yra nuostatų čiupti momento aktualumą, kad pasinaudoti, o kiek jų yra iš tikrųjų nuoseklaus, gilaus pasaulėžiūrinio įsitikinimo.“ (Pasisakymas 15min studijoje, 2019 m. vasario 15 d.)

Apie Gediminą Kirkilą

„Gediminą, kaip žmogų, prisitaikantį prie padėčių, aš žinau. Gabus, talentingas publicistas, taip toliau, tačiau taip pat aš žinau, kad jo kompromisai neturi ribų.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Savaitė“, 2018 m. lapkričio 25 d.)

Apie Lietuvos socialdemokratų darbo partiją

„Štai čia yra bėda tų pasilikusių [LSDDP – 15min], nes pasiliko ne tik dėl to, kad reikėjo išsaugoti koaliciją, bet dėl to, kad kėdės labai prilipo. Ir tada, o kur socialdemokratija, kur įsitikinimai, kur pažiūros, kurių tu neišduosi net ir eidamas į sunkiausią mūšį? Tu turi stovėti tvirtai, nesvarbu, kas su tavim būtų. Tai tokių, prisitaikėlių buvo daug, na, ir jų gyvenimai – tai komunistai, tai komjaunuoliai, tai socialdemokratai.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Savaitė“, 2018 m. lapkričio 25 d.)

Apie užsienio politiką ir krašto saugumą

Apie užsienio politikos principus

„Užsienio ir gynybos politikoje labai svarbu jausti kolektyvinės gynybos prasmę ir nekelti panikos, baimės ir bereikalingų aistrų, nekomplikuoti Lietuvos visuomenės gyvenimo.“ (Pasisakymas LSDP suvažiavime, 2015 m. gruodžio 1 d.)

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis

„LSDP – taikos ir dialogo, o ne karo retorikos, besaikio ginklavimosi partija. Taip, kariuomenę reikia modernizuoti, reikia vykdyti tarptautinius įsipareigojimus, bet ne tautos saugumo sąskaita. Mūsų programoje – geri santykiai su kaimynais. Taip, per pastaruosius kelerius metus aplinkybės pasikeitė, bet tas siekis išlaikytinas, kur tik įmanoma.“ (Straipsnis 15min „Kur savo jėgas turėtų nukreipti Lietuvos socialdemokratai?“, 2016 m. sausio 27 d.)

„Labai blogai, kai kažkas kursto psichozę, kad mes esame pafrontės valstybė, lyg kažkas mus nori okupuoti, lyg dar kažkas, kad kažkokia teroristinė valstybė ar panaši gali sukelti dar daugiau baimės. Ne, Lietuva yra nepriklausoma valstybė.“ (Pasisakymas LSDP konferencijoje, 2015 m. gegužės 1 d.)

„Visas sudėtingas problemas turime siekti spręsti siekiant dialogo. Kad galime, parodė ir susitarimas su Iranu, Minsko susitikimai ar Paryžiaus klimato konferencija.“ (Straipsnis 15min „Kur savo jėgas turėtų nukreipti Lietuvos socialdemokratai?“, 2016 m. sausio 27 d.)

Apie santykius su Rusija

„Mums reikia, kad Europa kvėpuotų abiem plaučiais – Rytų ir Vakarų plaučiais, mums reikia vieningos Europos, kurioje telpa tiek Europos Sąjunga, tiek Rusija.“ (Pasisakymas LSDP suvažiavime, 2012 m. gegužės 1 d.)

„Francois Hollande'as nusileido, susitiko ir diskutavo su Vladimiru Putinu. Blogai tai, ar gerai? Mano nuomone, tai gerai, nes tai, kaip sakoma, yra langas galimybėms. Tai kokie langai galimybėms juk turi būti palikti.“ (Interviu BNS, 2014 m. gruodžio 9 d.)

„Parama Ukrainai neturėtų reikšti rusofobijos ir konfrontacijos su ta Rusija, kuri pasiryžusi eiti kad ir savu, bet demokratiniu keliu.“ (Straipsnis 15min „Kur savo jėgas turėtų nukreipti Lietuvos socialdemokratai?“, 2016 m. sausio 27 d.)

„Karų nepavyko išvengti – ir Balkanų, ir Jugoslavijos griuvimo karas, ir dabar – Rusijos bei Ukrainos karinis konfliktas. Bet kažkas turi tikėti, kad pažanga yra įmanoma (...). Tikėjimo prasme, aš tikiu, kad Europos Sąjungos ir Rusijos krizė bus įveikta“. (Komentaras „Žinių radijui“, 2016 m. birželio 16 d.)

„Man reikalinga gera Rusija, Kaliningradas – mano kaimynas, aš noriu, kad Klaipėdos ir Kaliningrado žmonės bendradarbiautų, aš visiškai prieš tą psichozę, kuri Lietuvoje kurstoma. Skirkite Putino administraciją ir kaimyniškus santykius tarp žmonių, tarp industrijų, firmų, mokslininkų, menininkų.“ (Interviu „Respublikai“, 2016 m. rugsėjo 5 d.)

„Rusija ir Baltarusija yra Lietuvos kaimyninės valstybės, ir dialogas su jomis reikalingas mums gal net labiau nei kitoms ES šalims“. (Komentaras 15min, 2017 m. spalio 14 d.)

„Galiu jums pateikti begalę pavyzdžių, kaip šalys narės [su Rusija – 15min] bendradarbiauja tose srityse, kurios atitinka Vadovų Tarybos rėmus. Komisija daro tą patį. Tai kodėl Lietuva negali daryti, niekaip negaliu suprasti. Kodėl Vokietija gali, Suomija gali, Belgija gali, Lietuva negali?“ (Pasisakymas LNK laidoje „Savaitės panorama“, 2018 m. spalio 7 d.)

[Apie kaltinimus prorusiškumu] „Nedidelis menas mėtyti akmenis į pravažiuojančio tarptautinio ekspreso langus. (...) Čia ne menas, čia reikia sustoti ir atsipeikėti – ne tą darote. Taip ir politikoje – tarptautinėje, saugumo, gynybos politikoje yra šitokie jautrūs klausimai, kuriuos reikia mokėti spręsti žinant, kad turi užtikrinti savo gyventojų saugumą, o ne pliurpti ką nori.“ (Pasisakymas 15min studijoje, 2019 m. vasario 15 d.).

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis

Apie Donaldo Trumpo apribojimus į JAV atvykti pabėgėliams

„Negailestingi draudimai imigrantams prieštarauja mano įsitikinimams ir vertybėms. Palikti karo pabėgėlius likimo valiai ir mirčiai yra mažų mažiausia nekrikščioniška.“ (Įrašas „Facebook“. 2017 m. sausio 31 d.)

„Pabėgėliai teritorijose Libane, Jordanijoje, Turkijoje gyvena ypač sudėtingomis sąlygomis. Klausimas – ar mes neturime gelbėti žmonių gyvybių? (…) „ES sutartys ir solidarumo fundamentalus principas yra privalomas visoms 28 ES valstybėms. Turime suvokti, į kokį klubą esame įstoję.“ (interviu BNS, 2015 m. rugsėjo 9 d.)

Apie Europos Sąjungą

„Manau, kad reikėtų stipresnės ekonominės integracijos, kad, mano nuomone, ES struktūriniai fondai per mažai padarė, kad išlygintų skirtumus tarp Vidurio ir Vakarų Europos, mano nuomone, reikia daugiau struktūrinės paramos atsilikusioms šalims ir ypač atsilikusiems regionams... Vadinasi, reikia glaudesnės sandraugos, glaudesnių integracinių procesų.“ (Interviu „Respublikai“, 2016 m. rugsėjo 5 d.)

Apie save, žmogaus teises ir visuomenę

Apie žmogaus teises

„Kas socialdemokratija be žmogaus teisių? Tokia socialdemokratija yra mirusi. Ar socialdemokratija suvokia savo prigimtį ginti žmogaus teises?“ (Pasisakymas LSDP konferencijoje, 2014 m. lapkričio 29 d.)

Apie lietuvių tautą

„Atvira pilietinė Lietuvos tauta – tai ne ksenofobinė, ne „monokultūrinė“, ne „titulinė“ tauta, bet visas žmogaus teises ir laisves, pareigas ir atsakomybes įtvirtinanti Lietuvos tauta. Pabrėžiu žodį Lietuvos – bet ne tik lietuvių – tauta. Juk socialdemokratams žmogaus teisės ir laisvės yra kertinis vertybinis orientyras.“ (Straipsnis 15min „Kur savo jėgas turėtų nukreipti Lietuvos socialdemokratai?“, 2016 m. sausio 27 d.)

„Lietuvybė – nuostabu. Padainuokim dainų, pažiūrėsim, kuris iš mudviejų daugiau jų moka, pasekim pasakų, pažiūrėsim, kuris daugiau paseks, – aš paskyriau etnografijai 20 metų, bet aš niekad nebuvau nacionalistas. Lietuvybė – demokratija ir žmogaus teisės.“ (Interviu „Respublikai“, 2016 m. rugsėjo 5 d.)

Apie Tarybų Lietuvą

„Aš nebijau pasakyti, kad aš ir iš Tarybų Lietuvos.

Aš nebijau pasakyti, kad aš ir iš Tarybų Lietuvos.

Sovietų Lietuva – tai LKP, TSKP, Burokevičius ir du šimtai tūkstančių jedinstveninkų, o mes – iš Tarybų Lietuvos, iš tos Lietuvos, kurioje visi Marcinkevičiumi vadovavosi.“ (Interviu „Respublikai“, 2016 m. rugsėjo 5 d.)

Apie Antaną Smetoną

„Antanas Smetona ir Antanas Sniečkus turi bendrą bruožą – abu jie priklausė vienpartinių diktatūrų valdymams, abu jie buvo demokratijos priešai. Staiga pamanyti, kad A.Smetonos paminklas Vilniuje galėtų vienyti tautą? Atsiprašau, čia demonstruojamas menkas istorinių žinių supratimas.“ (Pasisakymas LSDP suvažiavime, 2015 m. gruodžio 1 d.)

Apie alkoholio kontrolę

„Aš čia [Europos komisijoje – 15min] esu ne tam, kad liepčiau žmonėms mesti rūkyti ir mesti gerti. Aš čia tam, kad parodyčiau sveiko gyvenimo būdo suteikiamus privalumus.“ (Prisistatymas Europos parlamento nariams, 2014 m. rugsėjo 30 d.)

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis

„Deja, Lietuva ypatingai išsiskiria savižudybėmis, netyčinėmis arba buitinėmis žmogžudystėmis, (...) kepenų susirgimais, alkoholinėmis psichozėmis, ankstyvų mirčių skaičiumi, kai prarandama darbo jėga Lietuvoje, po 11–13 tūkst. mirčių kasmet. Jei visuomenėje nebus imamasi priemonių sustabdyti šių tendencijų, demografinė krizė jau alsuoja į veidą.“ (Pasisakymas spaudos konferencijoje Seime, 2016 m. gruodžio 1 d.)

„Aš svei­ki­nu „vals­tie­čius“. Jie [kovodami už sveikesnę gyvenseną ir alkoholio kontrolę – 15min] tę­sia pra­dė­tą dar­bą. Tik kai ku­rie veiks­mai ne­pas­ver­ti, su­ke­lian­tys ne­rei­ka­lin­gų emo­ci­jų. Bend­ram rei­ka­lui kar­tais pa­ken­kia kie­ta­kak­tiš­ku­mas ir da­vat­kiš­ku­mas.“ (Interviu „Šiaulių kraštui“, 2018 m. rugsėjo 8 d.)

Apie skiepus nuo tymų

„Europos Sąjungos valstybių vyriausybės turėtų pabandyti tėvelius įtikinti svariais argumentais „už“ vakcinaciją. Juk pasiskiepiję gyventojai efektyviai išvengia infekcijos, o jei užsikrečia – ją perserga lengviau, greičiau, dažnai be jokių komplikacijų.“ (Straipsnis 15min „Kas galėjo pagalvoti, kad XXI a. pratrūksime tymais?“, 2015 m. balandžio 26 d.)

Apie homoseksualų partnerystes

„Visiškai aišku, kad šių žmonių civiliniai santykiai turi būti sureguliuoti. Vadinamoji partnerystės teisinė reguliacija yra būtina. Ji nekeltų jokių audrų visuomenėje, siaubo, kad kažkas kėsinasi į šeimos sąvoką, o mes kalbame apie vienas kitą mylinčių žmonių partnerystę ir jų bendrą gyvenimą.“ (Pasisakymas LSDP konferencijoje, 2014 m. lapkričio 29 d.)

Apie abortų draudimą

„Reikia sudaryti labai daug sąlygų, kad abortą daryti apsisprendusi moteris turėtų galimybę gauti psichologo konsultacijas, (...) kad būtų galima kaip įmanoma labiau išvengti abortų, nes abortai yra blogis. Tačiau draudimas šiuo atveju absoliučiai nieko neišspręs, o tik dar labiau komplikuos problemą.“ (Komentaras LRT radijo laidai „60 minučių“, 2013 m. rugsėjo 26 d.)

Apie tai, kodėl kandidatuoja į prezidentus

„Kaip kairiųjų pažiūrų kandidatas apsisprendžiau pasakyti taip, padaviau dokumentus, ryžtuosi eiti ir kreiptis į Lietuvos žmones padėti parašus, kreiptis į Lietuvos žmones, kad kuo daugiau susiburtų žmonių, kurie kartu su manimi norėtų socialiai teisingesnės, pažangesnės Lietuvos.“ (Pasisakymas spaudos konferencijoje pranešant apie sprendimą kandidatuoti prezidento rinkimuose, 2019 m. vasario 15 d.)

„Nematau kito kairiojo kandidato, tai drąsiai einu.“ (Pasisakymas 15min studijoje, 2019 m. vasario 15 d.)

„Man svarbus yra kiekvienas žmogus, jo bėdos ir išgyvenimai. Padėti žmogui, suteikti jam viltį, parodyti kelią, ieškoti išeities – tai yra svarbiausia. (Pasisakymas spaudos konferencijoje pranešant apie sprendimą kandidatuoti prezidento rinkimuose, 2019 m. vasario 15 d.)

Padėti žmogui, suteikti jam viltį, parodyti kelią, ieškoti išeities – tai yra svarbiausia.

Apie žmonos požiūrį į prezidento rinkimus

„Mano žmona labai nenori to rinkimų purvo, tos visos rinkimų įtampos, tų nervų, ji iš tikrųjų labai išgyvena, mano žmona yra labai jautri.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Savaitė“, 2018 m. lapkričio 25 d.)

Apie tai, kodėl derėtų uždrausti prekiauti alkoholiu prie Sveikatos apsaugos ministerijos

„Man atrodo įprasta matyti pas žmogų sveiko proto: kažkaip nepriimta ateiti į bažnyčią ir joje gerti degtinę. Kažkaip būtų jau visiškai kažkas tokio crazy (angl. pamišusio – BNS), išprotėjimas.“ (Komentaras Žinių radijui, 2013 m. rugsėjo 14 d.)

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis

Apie rūkymo žalą

„Kasdien eidamas iš namų Subačiaus gatvėje į darbą ministerijoje pakalbinu rūkančias gimnazijos studentes ir palinkiu joms sveikatos. Kartą pasakiau, kad jos labai išblyškusios.“ (Pasisakymas konferencijoje apie rūkymo žalą Seime, 2013 m. gegužės 29 d.)

Apie padėkas medikams

„Žmonės kartais nori atsidėkoti, taip yra visame pasaulyje. Vokietijoje vienas chirurgas gavo automobilį, ir tai yra vieša. Tai yra labai žmogiška, iš to nereikia daryti negražios diskusijos. Visai kas kita, kai prievartauja kyšio. Tuos dalykus reikia fiksuoti, ministerijos tinklalapyje galima apie tai pranešti. Bet ten, kur dovana, atsidėkojimas... Tai skirtingi dalykai.“ ( Pasisakymas 15min konferencijoje, 2013 m. sausio 28 d.)

„Žinant šią problemą, visų pirma nereikia kalbėti apie anonimiškumą: šiuo atveju padėkojimas yra labai bendražmogiškas dalykas. Mūsų pasiūlymas buvo šiek tiek kitoks, kad ligoninėse galėtų būti fondas, kur tu gali pervesti padėką, visiškai neanonimiškai, padėkoti skyriui, seselei, paprašyti, kad būtų atkreiptas dėmesys į tuos ir tuos kolegas. Po to tas fondas – yra gi Velykos, Kalėdos, įvairiausios progos, mediko dienos – ligoninės išrinkta valdyba galėtų paskirti kokį nors apdovanojimą. Tai galėtų būti, bet ne anonimiškai ir jokiu būdu tai negali būti įteisinta kaip priemoka“. (Komentaras „LRT radijui“, 2016 m. rugsėjo 5 d.)

Apie būtinybę kovoti su vaistų reklama

„Labai gaila, kad labai daug reklamos įtikina pirkti, naudoti, vartoti bet ką. Man labai patinka reklama: „Jei pilve jums uraganas, jums padės espumizanas“. Visų pirma reiktų pagalvoti, kodėl pilve uraganas, bet reklama teigia, kad mąstyti nereikia.“ (Komentaras žurnalistams, 2012 m. lapkričio 30 d.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius