Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 17 /21:18

Škvalas nusiaubė Druskininkus: virto medžiai, vėjas nešiojo stogus, mieste dingo elektra

Penktadienį rytų Lietuvoje siaučiančio škvalo padariniai darosi vis grėsmingesni. 15min skaitytojas pranešė, kad kelyje Vilnius-Druskininkai eismą blokavo ant kelio užvirtę medžiai. Tuo tarpu Druskininkų kurortas išgyveno, pasak vietinių gyventojų, tikrą siaubą.
Vėtros padariniai Druskininkuose
Vėtros padariniai Druskininkuose / 15min skaitytojo Deivido nuotr.
Temos: 2 Nuostoliai Škvalas

Keliai užversti medžiais

Pasak skaitytojų, keliuose virto medžiai, kurie trikdė automobilių eismą.

Kaip tik škvalo metu keliu Vilnius-Druskininkai važiavusi Greta pasakojo, kad jau pravažiavo kokius šešis ant kelio užvirtusius pakankamai didelius medžius.

„Iš tiesų važiuojame su dideliais įspūdžiais, tikrai nenuobodu. Kai prasidėjo škvalas, daug mašinų, ypač lengvesnių, sustojo, nes matomumas buvo labai prastas, kelyje vėjas ir vanduo jas turėjo nešioti. Mūsų mašina didelė, todėl ryžomės važiuoti toliau. Laimė, medžiai nenuvirtę taip, kad visai sutrikdytų eismą, tačiau greitai nepavažiuosi, nes tenka juos aplenkiant išvažiuoti į priepriešinę eismo juostą. Dabar jau matome, kad dangus šviesėja, darosi linksmiau“, – teigė pašnekovė.

Keliu Kaunas-Gardinas važiuojantis 15min skaitytojas pasakojo, kad nuo Merkinės jautėsi patekęs kaip į apokalipsę: ant kelio – nuvirtę medžiai, sulaužyti kelio atitvarai. „Dabar lyja su ledukais“, – teigė jis.

Druskininkų miestas atrodo kaip nusiaubtas

„Man jau septyniasdešimt, bet dar tokios audros nemačiau“, – 15min pasakojo druskininkietis.

Pasak jo, vėtra truko 10-15 minučių. Jos metu ne tik virto medžiai, tačiau vėjas nuplėšė kelių garažų stogus.

VIDEO: Škvalas nusiaubė Druskininkus

„Visas miestas atrodo kaip nusiaubtas, visur mėtosi nulaužtos šakos. Smulkių šakų jau ir neskaičiuojame, bet nulaužta ir pakankamai didelių. Neseniai buvo pasodinti jauni medeliai pagrindinėje gatvėje, faktiškai daugiau negu pusė jų išvirtę. Tiesa, apie rimtesnę nelaimę, kad būtų padaryta didelių nuostolių ar žmogus sužeistas, kol kas neteko girdėti. Viskas įvyko labai greitai – kiek daugiau nei per pusvalandį. Prasidėjo labai stipri liūtis ir vėjas. Šiuo metu jau ramu ir nebelyja“, – pasakojo Druskininkuose gyvenanti Aistė.​

Kitas skaitytojas pasakojo, kad įvažiavus į miestą atrodo, kad šis išgyveno karą. „Vyresni Druskininkų gyventojai kalba, kad tokį siaubą patyrė tik Antrojo pasaulinio karo metais“, – pasakojo jis.

Namas liko visiškai be stogo

Kariną škvalas užklupo Druskininkų kavinėje. „ Sėdėjau terasoje. Aišku, visi subėgome į vidų. Nors dingo elektra, nebuvo, kur dėtis. Kaip staigiai stichija įsisiautėjo, taip maždaug po pusvalandžio staigiai ir nurimo, bet žalos pridarė labai daug. Miestas atrodė kraupiai: visas užverstas medžiais. Niekas nesitikėjo tokio vaizdo. Kur nepažiūrėsi, visur išlūžę, nuvirtę medžiai – vienur po vieną, kitur – tiesiog krūvomis. Kokių 200 medžių tikrai suniokota. Visame mieste ir už miesto dingo elektra, vanduo, tik neseniai vėl atsirado.

Iš karto bandžiau važiuoti, bet buvo neįmanoma – užverstas kelias, važinėjo policija. Žinau, kad bent trijose vietose eismas buvo sustojęs. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai ten pjaustė medžius. Darbo jiems buvo tiek daug, kad vos spėjo suktis“, – sakė pašnekovė.

Pravažiuodama ji matė naujos statybos namą, kuriam škvalas nunešė stogą. „Matėme, kaip žmonės su kapišonais vaikšto, nes virš jų galvų – tiesiog dangus. Jiems visiškai stogą nulupo“, – pasakojo Karina.

Nuo škvalo nukentėjo ir Širvintų rajono gyventojai. Bagaslaviškio miestelyje ne tik buvo vartomi medžiai, bet ir nunešti namų stogai, šiltnamiai, dingo elektra.

15min skaitytojo nuotr./Škvalas Širvintų r.
15min skaitytojo nuotr./Škvalas Širvintų r.

Mieste buvo dingusi elektra

Pasak Aistės, elektra dingo maždaug po 17 val. ir iki šiol miestas skendi be elektros. Gyventojai gavo pažadą, kad iki 20 val. elektros tiekimas bus atnaujintas. Ant jaunimo ugdymo centro dviejų aukštų pastato užkrito medis.

„Druskininkuose iš tiesų fiksuojami elektros tiekimo sutrikimai. Gedimai yra ne tik elektros skirstymo tinklo įrenginiuose, bet ir bendrovės „Litgrid“ valdomuose įrenginiuose perdavimo tinkle. Šiuo metu tikslaus gedimų masto nežinome. Mūsų darbuotojai daro viską, kad gyventojams būtų atkurtas elektros tiekimas, kaip galima greičiau. Šiuo metu bandoma išsiaiškinti gedimų priežastį. Kaip ir visoje Lietuvoje, Druskininkuose siaučia škvalas, tad jaučiame jo pasekmes“, – teigė ESO atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba.

19.20 val. elektros tiekimą Druskininkams pavyko atkurti.

Smogė ir Vilniui

Penktadienio popietę sostinės Savanorių prospekte prie S.Konarskio stotelės ant šaligatviu ėjusios moters užkrito vėjo nulaužtas medis, o parduotuvės „Maxima“ aikštelėje Naujininkuose reklamos stendas užvirto ant „Škoda“ automobilio.

VIDEO: Škvalas nusiaubė Druskininkų miestą

Tuo tarpu Vilniaus rajone esančioje Rukainių seniūnijoje medis nutraukė aukštos įtampos liniją ir apgadino gyventojų tvorą.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius