-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 14 /15:03

„Socdarbiečių“ dūris partneriams balsuojant dėl V.Vasiliausko: neigia, kad tai dėl neaiškumų valdžioje

Seimui nepavyko pareikšti nepasitikėjimo Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininku Vitu Vasiliausku, nes valdančiųjų „valstiečių“ partneriai Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovai nebalsavo arba pasisakė „prieš“. Du „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai rezoliucijai reiškė palaikymą, kiti taip pat nebalsavo.
Andrius Palionis
Andrius Palionis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto, atliekančio parlamentinį tyrimą dėl ekonominės krizės priežasčių, pirmininkas Seimo „valstietis“ Stasys Jakeliūnas neigiamai vertino koalicijos partnerių sprendimą nepalaikyti rezoliucijos ir spėjo, kad tai susiję su neaiškumais dėl valdančiosios daugumos.

„Jie turi, matyt, savų motyvų. Jų ateitis taip pat neapibrėžta po šitų rinkimų rezultatų. Po pareiškimų, kad gali būti svarstoma galimybė išeiti iš valdančiosios koalicijos. Jų perspektyvos, matyt, galėjo daryti įtaką šitam balsavimui. Aš taip spėju“, – svarstė S.Jakeliūnas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Stasys Jakeliūnas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Stasys Jakeliūnas

Seimo posėdžio metu, svarstant rezoliucijos projektas, kritišką nuomonę jo atžvilgiu reiškė buvęs premjeras „socdarbietis“ Algirdas Butkevičius.

„Algirdo Butkevičiaus [pozicija] man ne naujiena. Teko dirbti dvejus metus ir mačiau, kaip kinta jo pozicija, jo kalbos. Nieko bendro neturi su rezoliucijos turiniu“, – žurnalistams Seime komentavo S.Jakeliūnas.

Anot LSDDP frakcijos Seime seniūno Andriaus Palionio, frakcijoje bendra pozicija dėl balsavimo nebuvo priimta, balsuota laisvai.

„Aš jau anksčiau sakiau. Esu šioje laikinoje tyrimo komisijoje, kuri yra pavesta Biudžeto ir finansų komitetui. Labai keistai atrodo, kai mes viduryje klausimo [išvados] teikiame rezoliucijas. Kiek iš savo praktikos [dalyvaujant tyrimo komisijose], turėtumėm sulaukti visos informacijos iš Lietuvos banko, kurią jis pažadėjo dar gegužės mėnesį pateikti visą likusią, tada rašom atsakymą į klausimą, kurį uždavė Seimo posėdžių salėje ir suformulavo mūsų komisijai. Priklausomai nuo išvados, tada rekomenduojam ką daryti“, – žurnalistams dėstė Seimo narys ir pažymėjo, kad komisijos išvadų dar nėra.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Palionis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Palionis

Jis atmetė S.Jakeliūno kalbas, kad šis balsavimas susijęs su nežinomybe valdžioje: „Visiškai su tuo nesusiję.“

Kai kurie LVŽS partneriai „socdarbietis“ Gediminas Kirkilas bei „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis – pasirašė po Seimui teiktu rezoliucijos projektu. Abu Seimo nariai balsavime nedalyvavo.

R.Žemaitaitis 15min teigė tuo metu, kai vyko balsavimas, buvęs susitikime. Bet sakė, kad net jei ir būtų dalyvavęs Seimo posėdyje, vis tiek būtų nebalsavęs.

"Seimas neturi atlikti ikiteisminio tyrimo institucijos vaidmens. Jeigu matom, kad yra padarytas nusikaltimas arba buvo padarytas kažkoks galimas nusikaltimas, tokiu atveju atliekamas ikiteisminis tyrimas ir medžiaga perduodama Specialiųjų tyrimų tarnybai ar prokuratūrai, kurie atliktų tyrimą", - dėstė jis ir pažymėjo, kad frakcijos nariai dėl klausimo balsavo laisvai.

Iš viso už nepasitikėjimą Lietuvos banko valdybos pirmininku balsavo 47 Seimo nariai, prieš – 51, o vienas parlamentaras (Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Irina Rozova) susilaikė.

Kaip Seime šiuo klausimu vyko diskusija, galite skaityti čia.

Antradienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija rinksis į posėdį ir svarstys, ar trauktis iš valdančiosios daugumos.

Tokią idėją dar prieš pirmąjį prezidento rinkimų turą paskleidė LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis paskelbė, kad nesėkmės prezidento rinkimuose atveju (jei premjeras Saulius Skvernelis nepateks į antrąjį rinkimų turą, o taip ir įvyko) ir pralaimėjimo Europos Parlamento rinkimuose atveju (jei nepavyks padidinti turimų balsų skaičiaus) LVŽS trauksis iš valdančiosios daugumos.

LSDDP, kaip anksčiau teigė partijos lyderis G.Kirkilas, ketina tęsti darbą daugumoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius