Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 18

Sostinėje atidarytas pirmasis mobilus koronaviruso patikros punktas

Vilniuje trečiadienį atidarytas pirmasis mobilus koronaviruso patikros punktas „Statyk ir važiuok“ automobilių stovėjimo aikštelėje Savanorių pr. 124, skelbia sostinės savivaldybė.

„Mes iš sveikatos apsaugos viceministrės Linos Jarusevičienės gavome žodinį patikinimą, kad testuotis galim. Tą šiandien ir darom. (...) Raštai suvaikščios rytoj“, – žurnalistams trečiadienį sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Pagal anksčiau Sveikatos apsaugos ministerijos skelbtą tvarką, į tokius punktus priduoti ėminio žmogus atvykti gali tik paskambinęs karštąja linija 1808 ir gavęs nukreipimą.

„Vietoje karštosios linijos dabar suveikė jos pakaitalas – už greitąją pagalbą atsakingas žmogus Sveikatos apsaugos ministerijoje mums perkreipė srautą, kuris šiaip važiuotų į Santaras, tai jie važiuos čia“, – kalbėjo P.Poderskis.

Anot jo, į šį mobilų patikros punktą trečiadienį turėtų atvykti trys žmonės, kurie priduos savo mėginius.

Kaip teigia Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius, ketvirtadienį punktas turėtų veikti pilnu pajėgumu ir priimti pacientus, kurie bus nukreipti karštosios linijos gydytojų-konsultantų.

Taip papt planuojama, jog ketvirtadienį Vilniuje bus atidarytas dar vienas punktas „Statyk ir važiuok“ aikštelėje prie „Siemens“ arenos, o penktadienį – ir prie Valakampių pliažo.

Visuose šiuose punktuose, anot P.Poderskio, per dieną bus įmanoma paimti 120 ėminių, kurie bus siunčiami į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją.

Mobilūs koronaviruso patikros punktai įrengiami Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Utenoje, Tauragėje ir Telšiuose.

Šiuo metu mėginių tyrimus dėl koronaviruso atlieka Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL).

Sveikatos apsaugos ministerija tyrimus taip pat leido daryti Santaros klinikų, Kauno klinikų, Klaipėdos universitetinės ligoninės ir Respublikinės Šiaulių ligoninės laboratorijose, tačiau kol kas jie turi būti siunčiami pertikrinti į NVSPL.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius