Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 06

Šrekai ir Pelkių Vandos: Klaipėdos rajono politikai epitetų nestokoja

Pilnatis, priešpilnis ar tiesiog artėjantys rinkimai – Klaipėdos rajono gyventojams tenka gūžčioti pečiais, kas pasidarė jų vietos valdžiai, santykius ėmusiai aiškintis socialiniuose tinkluose. „Humoras subjektyvus dalykas“, – į mero Broniaus Markausko pastabą apie neetišką įrašą feisbuke apie administracijos vadovą Sigitą Karbauską atsakė tarybos narė konservatorė Rasa Petrauskienė.
Rasos Petrauskienės įrašas
Rasos Petrauskienės įrašas / Įrašas „Facebook“

„Humoras yra subjektyvus dalykas ir atsiprašau, jeigu jis galėjo ką nors įžeisti“, – situaciją pakomentavo R.Petrauskienė.

Su „valstiečiais“ mero rinkimus laimėjęs Bronius Markauskas antradienį sureagavo į politikės įrašą feisbuke. Sukurtame meme vaizduojamas sovietmečio epizodas ir apkūnus asmuo. Raginama surasti tris skirtumus su S.Karbausko, į tarybą patekusio su komitetu „Kuriam kartu“, nuotrauka.

Feisbuko nuotr./Sigito Karbauko įrašas socialiniuose tinkluose.
Feisbuko nuotr./Sigito Karbauko įrašas socialiniuose tinkluose.

Merui gėda

„Šiandien man, kaip merui, dėl Rasos Petrauskienės elgesio yra gėda“, – sureagavo meras B.Markauskas. Dėl tokio politikės įrašo, kuris vėliau buvo ištrintas, meras kreipėsi į Etikos komisiją.

Anot jo, politikė savo įrašu atvirai kvietė tyčiotis iš administracijos vadovo išvaizdos. „Noriu pabrėžti – kviečia ne kritikuoti darbus, įgyvendinimo politiką, bet konkrečiai tyčiotis iš to, kaip žmogus atrodo“, – teigė rajono meras.

Ir kėlė klausimą, ar po tokių įrašų politikė gali kalbėti apie patyčias, mobingą, ar rodo gerą pavyzdį visuomenei.

Tuo metu pati konservatorė R.Petrauskienė, kalbėdama su 15min žurnaliste, neatsakė į klausimą, ar asmeniškai atsiprašys S.Karbausko.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rasa Petrauskienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rasa Petrauskienė

Reaguodama į situaciją ji tik pasidalino to paties politiko komentarais feisbuke. Iš pirmo žvilgsnio jie gali atrodyti įžeidūs, kaip kad „Pelkių Vanda“, tačiau nėra nurodoma, kada ir kokiame kontekste politikas rašė komentarus. Arba: „Ei tu, durneli iš Švedijos, nemokyk mokytų“...

Feisbuko nuotr./Sigito Karbauko įrašas socialiniuose tinkluose.
Feisbuko nuotr./Sigito Karbauko įrašas socialiniuose tinkluose.

Nuoskaudos nejaučia

Pats S.Karbauskas teigė, kad nesijaučia įžeistas. „Gal nuo požiūrio priklauso, aš tikrai neįsižeidžiau. Tikrai nenoriu atsiprašymo ir man jo nereikia. Man pačiam juokinga“, – juokėsi administracijos vadovas. Jis tikino visai nepykstąs ir Šreku pavadintas, netgi juokiasi kalbėdamas, kad rajono meras gali būti renkamas „pagal svorį“. „O kaip tą svorį kas supranta – kiekvieno reikalas. Ar tai kilogramai, ar žinios, ar patirtis“, – kalbėjo rajono politikas.

S.Karbauskas neslėpė, kad kartais iš tiesų pats įeinantis į konservatorių diskusijas feisbuke ir mėgstantis įnešti kiek „šaršalo“, bando pajuokauti, gal ir ne visi supranta.

„Esu to charakterio nelabai gero. Tą žinau, bet iš tiesų matau konservatorių taktiką ir ji tvirtinasi: tik gegužę jų valdžia rajone turėjo pasitraukti ir su ta diena visur prasidėjo negatyvūs komentarai apie rajono valdžią. Savivaldybės puslapyje ir panašiai. Aš tą suprantu, čia jų tokia taktika“, – kalbėjo politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius