Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 12

Stadiono Pilaitėje kupolą pripūtė rudenį, o sportininkus įleis tik pavasarį

Dvi Vilniaus mokyklos turi dengtus stadionus: Pilaitės gimnazija ir „Ryto“ progimnazija. Tačiau šie balti kupolai kelia skirtingus jausmus abiejų rajonų mokiniams ir suaugusiems sportininkams, nes Karoliniškėse dengtame stadione sportuoti galima, o štai Pilaitėje ne. Ir, kaip aiškėja, bus galima tuomet, kai kupolo greičiausia nebereikės – balandį.
Pripučiamas stadionas Pilaitėje
Pripučiamas stadionas Pilaitėje / Sauliaus Žiūros nuotr.

Apie tai, kad „Ryto“ progimnazija pagaliau turės naują, modernų, dengtą sporto aikštyną, 15min rašė dar 2015-ųjų vasarą. Tuomet skelbta, kad atnaujinimo imsis privati įstaiga, bet mokykla ir mokiniai toliau galės pamokų metu stadionu naudotis.

Plačiau skaitykite čia: Apleistą Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadioną gyvenimui prikelti ruošiamasi už 2,6 mln. eurų.

Nors užtruko, tačiau šis planas buvo įvykdytas ir dabar dengtas stadionas šalia progimnazijos yra. Tiesa feisbuko Karoliniškių grupėje suabejota, ar stadionu naudotis gali vaikai – esą tik suaugusieji, mokantys už aikštės nuomą, čia sportuoja. Tačiau Vilniaus savivaldybė tai neigia: „Ryto progimnazijoje veikiantis dengtas stadionas prieinamas progimnazijos mokiniams nuo 8 iki 14 val. Esant poreikiui juo galima naudotis ir vėliau, susitarus su stadiono administratoriumi.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Taip atrodė Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadionas iki renovacijos
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Taip atrodė Vilniaus „Ryto“ progimnazijos stadionas iki renovacijos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sporto aikštynas prie „Ryto“ progimnazijos atnaujinimo metu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sporto aikštynas prie „Ryto“ progimnazijos atnaujinimo metu

O štai Pilaitėje situacija kitokia. Vilniaus savivaldybė dar spalio 22 d. išplatino pranešimą apie jau pripūstą kupolą virš atnaujinto Pilaitės gimnazijos stadiono. Esą liko tik paskutinis žingsnis – pastatyti modulinius tualetus ir persirengimo kabinas, tada vaikai galės naudotis aikšte, kiek širdis geis. Tik tai neįvyko iki šiol.

Sausio pradžioje savivaldybės atstovai teigė: vasario 1-ąją vaikai sportuoti po stogu jau galės.

Plačiau skaitykite čia: Dengtą stadioną Vilnius pastatė dar spalį, tačiau į jį vaikų neleidžia iki šiol.

Bet ir vasario 11-ąją negali – dabar Vilniaus savivaldybė jau kalba apie pavasario vidurį. Laiką, kai galbūt ir kupolo nebereikės.

Sauliaus Žiūros nuotr./Pripučiamas stadionas Pilaitėje
Sauliaus Žiūros nuotr./Pripučiamas stadionas Pilaitėje

Savivaldybė vėl kartoja, kad rugsėjo pradžioje Pilaitės aikštyne buvo paklota speciali dirbtinė žolė, o spalio pabaigoje uždengtas pripučiamas 110 metrų ilgio ir 70 metrų pločio bei 19 metrų aukščio kupolas, apsaugosiantis sportuojančius nuo šalčio. Viduje įrengtos modernios apšvietimo sistemos, paklota kokybiška dirbtine žolė.

„Planuojame, kad vaikai ir visi kiti, norintys sportuoti naujame stadione, tai galės daryti dar balandį. Šiuo metu yra baigiamas įrengti modulinių tualetų ir persirengimo kabinų pastatas“, – tokio pažado sulaukė 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius