Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 21

STT: išvengę atsakomybės ar bausmės – neturėtų būti laikomi nepriekaištingos reputacijos

Asmenys, atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, negali būti laikomi nepriekaištingos reputacijos, nes tokiais atvejais pripažįstama, kad asmuo padarė nusikalstamą veiką, taigi, buvo įrodyti visi padarytos nusikalstamos veikos požymiai, teigia Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) korupcijos prevencijos pareigūnai.
Biurokratai
Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

STT penktadienį pranešė atlikusi teisės aktų, reguliuojančių nepriekaištingos reputacijos kriterijus, antikorupcinį vertinimą.

„STT atkreipė dėmesį, kad kai kuriuose teisės aktuose, kurie reglamentuoja nepriekaištingos reputacijos reikalavimus, nėra nuostatų, ribojančių galimybę vykdyti svarbias pareigas asmenims, kurie buvo pripažinti padarę nusikalstamas veikas, tačiau buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės arba pripažinti kaltais ir nuteisti, bet atleisti nuo bausmės“, – rašoma STT svetainėje.

Tokie asmenys negali eiti valstybės tarnautojo, antstolio, viešojo pirkimo komisijos nario ar kitų reikšmingų pareigų.

„STT mano, kad tokie asmenys negali eiti valstybės tarnautojo, antstolio, viešojo pirkimo komisijos nario ar kitų reikšmingų pareigų“, – priduriama pranešime.

Korupcijos prevencijos specialistai taip pat pažymi, kad viešųjų pirkimų reguliavime nėra nustatytų nepriekaištingos reputacijos reikalavimų ekspertams, kurie dalyvauja viešųjų pirkimų procedūrose, sprendžia dėl pasiūlymų atitikties pirkimo sąlygoms.

„STT, siekdama, kad valstybės tarnautojų, viešųjų pirkimų komisijos narių, pirkimų organizatorių ir kitas pareigas eitų sąžiningi ir korupcijai atsparūs asmenys, siūlo detalizuoti nepriekaištingos reputacijos reikalavimus ir papildyti subjektų, kuriems taikomi nepriekaištingos reputacijos reikalavimai, sąrašą“, – rašoma pranešime.

STT prašo antikorupcinio vertinimo išvadą gavusias institucijas: Ūkio ir Teisingumo ministerijas, per du mėnesius informuoti, kaip atsižvelgta ar numatoma atsižvelgti į išvadoje pateiktas pastabas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius