Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 20

Sudaryta darbo grupė, koordinuosianti pagalbos krizinių situacijų paveiktoms asmenų grupėms klausimus

Ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės potvarkiu sudaryta darbo grupė, skirta koordinuoti ir spręsti klausimams, susijusiems su pagalbos įvairių krizinių situacijų šalyje paveiktoms asmenų grupėms teikimu.
Karo pabėgėliai Volodymyro mieste Ukrainoje
Karo pabėgėliai Volodymyro mieste Ukrainoje / R.Tracevičiūtės nuotr.

Nevyriausybinių organizacijų atstovus jungianti darbo grupė koordinuos pagalbos teikimą, informuos Vyriausybę apie visuomenines iniciatyvas, susijusias su neigiamų padarinių šalinimu, taip pat apie su pagalbos teikimu susijusias problemas bei teiks siūlymus dėl galimų problemų sprendimo būdų. Šiuo metu darbo grupė prisideda sprendžiant karo pabėgėliams iš Ukrainos Lietuvoje kylančius iššūkius.

Pirmadienį įvykusiame posėdyje aptarti Ukrainos karo pabėgėliams Lietuvoje kylantys iššūkiai dėl asmens registracijos ir dokumentų išdavimo, jų apgyvendinimo, socialinių paslaugų, psichologinės pagalbos labiausiai pažeidžiamiems asmenims teikimo.

Nuo Rusijos karinės invazijos į Ukrainą pradžios Lietuvoje registruota daugiau kaip 57 tūkst. Ukrainos piliečių, pasitraukusių iš šalies dėl karo. Iš jų daugiau kaip 22 tūkst. yra vaikai iki 18 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius