-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 01 31 /13:14

Su puse kilogramo hašišo įkliuvo Darbo partijos sąrašo lyderis Druskininkuose: politinės jėgos vadovai atgailauja

15min žiniomis, Darbo partijos Druskininkų sąrašo pirmajam numeriui savivaldos rinkimuose Edvinui Garackevičiui pareikšti įtarimai dėl disponavimo narkotikais. Tai patvirtino prokuratūros atstovai. Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis apgailestauja, kad toks žmogus buvo partijos gretose, jam gėda.
Edvinas Garackevičius, hašišas
Edvinas Garackevičius, hašišas / VRK, 123rf.com nuotr.

34-erių metų Druskininkų politiko automobilyje rasta apie 0,5 kg hašišo. Šiuo metu jis yra suimtas.

„Kauno apygardos prokuratūra vadovauja ikiteisminiam tyrimui, kuriame figūruoja jūsų minimas asmuo Edvinas Garackevičius. Jam ir kitam įtariamajam M.Ž. pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalį (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu)“, – šią informaciją 15min patvirtino Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė.

VRK nuotr./Edvinas Garackevičius
VRK nuotr./Edvinas Garackevičius

Suimtas mėnesiui

Ikiteisminis tyrimas pradėtas sausio 18 dieną, kai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tikrindami sustabdytą automobilį, jo salono viduje rado tris paketus su tamsios spalvos, galimai augalinės kilmės narkotine medžiaga.

Bendras šių paketų svoris – 514 gramų.

Tyrimui vadovaujančio Kauno apygardos prokuroro sprendimu, abiem įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės.

E.Garackevičiui paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui, M.Ž. paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei registracija policijos įstaigoje.

MKT nuotr./Hašišas
MKT nuotr./Hašišas

Darbo partijos sąraše Druskininkuose – 19 pavardžių. Partija kandidato į merus nekėlė. Pirmuoju sąrašo numeriu įrašytas būtent E.Garackevičius.

Anksčiau E.Garackevičius priklausė Lietuvos socialdemokratų darbo partijai.

Politikui gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Kuo užsiėmė politikas?

E.Garackevičius savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ nurodo dirbantis Druskininkų centre esančioje kavinėje „Bagira“.

Jis taip pat nurodomas kavinių, restoranų, klubų, maisto į namus tiekimu užsiimančios įmonės direktoriumi.

Šokiruota skyriaus pirmininkė: „Ką jūs mums patarsit daryti dabar?“

Darbo partijos Druskininkų skyriaus pirmininkė Ramutė Vaškevičienė liko šokiruota tokios žinios – apie sąrašo lyderio suėmimą ji išgirdo tik iš 15min.

„Pirmą kartą girdžiu. Ačiū už informaciją. Bet jis į merus nekandidatuoja, tik yra sąrašuose. Nieko negirdėjom. Aktyvus buvo vyrukas. Asmeniškai aš jo nepažįstu“, – stebėjosi R.Vaškevičienė.

Paklausta, kada pastarąjį kartą su juo bendravo, ji negalėjo atsakyti.

Nieko negirdėjom. Aktyvus buvo vyrukas.

„Kai tokių reikalų esminių nėra, tos reklamos mes tokios nevedam, nes neturim kandidato į merus, tai agitacijos nevedam, todėl dar jo nepasigedom“, – atviravo Darbo partijos Druskininkų skyriaus pirmininkė.

Pasiteiravus, kodėl būtent šis asmuo sąraše buvo įrašytas pirmuoju numeriu, R.Vaškevičienė dar kartą pakartojo, kad E.Garackevičius – jaunas ir aktyvus žmogus, bendraujantis.

Pirmininkė negalėjo pasakyti, kiek laiko E.Garackevičius priklauso Darbo partijai ir Druskininkų skyriui, nes pati yra ne druskininkietė, o ir kolega – ne jos amžiaus žmogus.

„Nieko negaliu dabar jums pasakyti. Turiu pabandyti jam paskambinti su tokia žinia. Man naujiena. Dabar aš darbe, tai negaliu kalbėti“, – patikino Darbo partijos Druskininkų skyriaus pirmininkė.

Ji pasiūlė paskambinti rytoj ir pokalbio pabaigoje paprašė dar kartą pakartoti visą informaciją apie sulaikymą.

„Tai dabar vyksta ikiteisminis tyrimas? Ką jūs mums patarsit daryti dabar?“ – pasiteiravo R.Vaškevičienė.

Darbo partijos pirmininkui gėda

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis teigė, žinią apie suimtą kolegą išgirdęs tik ką, eidamas į Seimą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Mazuronis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Mazuronis

„Rimti reikalai, bet nusipelnė. Jei žmogus nusipelnė, tai natūralu, kad tokios bausmės ir turi būti. Vertiname labai blogai. Apgailestaujame, kad toks žmogus buvo partijos gretose. Imamės sprendimų. Šiandien skubiai šaukiamas partijos prezidiumo posėdis, spręsime jo narystės partijoje klausimą. Gailimės, apgailestaujame“, – 15min teigė A.Mazuronis.

Anot jo, E.Garackevičius į Darbo partijos gretas įstojo ne per seniausiai – gal prieš metus.

„Kavinę turi Druskininkuose. Renginių vedėjas. Toks aktyvus atrodė. Ką čia besiteisinsi. Gaila ir gėda. Mūsų atsakomybė, kad toks žmogus buvo sąrašuose. Gerai, kad ne pedofilija, bet ne pasiteisinimas“, – pripažino partijos pirmininkas.

„Atrodė hiperaktyvus, smulkus verslininkas, norintis pasireikšti politikoje“, – BNS kalbėjo „darbiečių“ lyderis.

Tai, pasak jo, – akivaizdus pavyzdys, nors ir skaudus Darbo partijai, kodėl narkotikų dekriminalizavimui neturi būti pritarta. Atsakomybės, A.Mazuronio teigimu, lengvinti už tokius nusikaltimus – negalima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius