-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 26

Sumaišties dėl Kaliningrado tranzito istorijoje – ir valdančiųjų kritika: eilinį kartą pamokėlė

Ne tik opozicijai, rengiančiai interpeliaciją užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui, bet ir daliai valdančiųjų kyla klausimų dėl mūsų diplomatijos veikimo bei žeriama kritika jos laikysenai. Kai kurie politikai pažymi, kad tai dar vienas įrodymas, jog daugumos viduje kalbamasi per mažai. Paaiškinti situacijos G.Landsbergis kolegas pasikvietė tik praėjus beveik mėnesiui nuo ribojimų įvedimo, paaiškėjus, kad juos reikės atšaukti. Koalicijos didieji partneriai konservatoriai aiškina, kad bendravimo pakanka. Kai kas pastebi, kad nereikėtų visų šunų karti ant ministro, pasigedo informacijos ir iš prezidento Gitano Nausėdos.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Europos Sąjungos sankcionuotų rusiškų prekių tranzito į Kaliningradą per Lietuvą klausimas – ne pirmasis, dėl kurio valdančiojoje trijų partijų – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos – daugumoje nesikalbėta iš anksto.

Mažesnieji daugumos partneriai teigė, kad Užsienio reikalų ministerijos vadovybė nesikonsultavo su jais bei Ekonomikos ir inovacijų ministerija prieš paskelbdama sprendimą Vilniuje leisti veikti Taivaniečių atstovybei tokiu pavadinimu.

Sutrikę valdantieji atrodė ir baltarusiškų trąšų tranzito krizės akivaizdoje.

Anąsyk aistras maldė premjerės Ingridos Šimonytės grasinimas pasitraukti iš posto, jeigu šis klausimas bus eskaluojamas.

Dabartinėje situacijoje ne tik opozicija, bet ir dalis valdančiųjų kritikuoja Vyriausybę dėl naujo Europos Komisijos išaiškinimo, numačiusio sankcionuotų prekių tranzito į Kaliningradą, kurio draudimą Lietuva pradėjo įgyvendinti birželio 17 dieną, atnaujinimą ir kaltina, jog nesugebėta užsitikrinti partnerių paramos, suteikta galimybė Rusijai didinti spaudimą.

Ministerijų atsakomybės sritis

Liberalų sąjūdžio vadovės Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, specialių koalicijos pasitarimų sankcijų įgyvendinimo klausimais nebuvo.

„Tai yra atskirų ministerijų atsakomybės sritis“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius