Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 29

Surengė reidą pajūry: bendrajame paplūdimyje karaliaujančios nuogos moterys sulaukė baudų

„Mergaite, jūs dar nebuvote gimusi arba po stalu vaikščiojote, kai čia buvo šis paplūdimys“, – policijos pareigūnei sakė klaipėdietė, ginanti moterų teisę nuogoms gulėti Melnragės paplūdimyje, kuris jau daugiau nei dešimt metų yra tapęs bendruoju paplūdimiu. Moterys iš įpročio čia lankosi ir toliau, nors joms skirtas paplūdimys yra už pusės kilometro.
A.Studencova aiškino moterims, jog šis paplūdimys jau daugiau nei dešimt metų yra bendrasis paplūdimys.
A.Studencova aiškino moterims, jog šis paplūdimys jau daugiau nei dešimt metų yra bendrasis paplūdimys. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Teisingai, nėra čia ko gulėti, čia bendras paplūdimys, tegul eina į joms skirtą vietą“, – pamačiusi paplūdimio link einančius policijos pareigūnus sakė į paplūdimį su vaiku atėjusi klaipėdietė.

Vieta, kur moterys deginasi nuogos, jau daugiau kaip dešimt metų nebėra moterų paplūdimys, šis ruožas skirtas visiems pajūrio lankytojams. Prieš tai čia kelis dešimtmečius veikė moterų paplūdimys. Nuogos saulės spindulius gaudančios moterys iš įpročio ir toliau renkasi ten pat, tikindamos, kad oficialus moterų paplūdimys yra per toli.

„Aš nė maudymosi kostiumėlio neturiu, nes su kompanija neinu. Ateinu viena pagulėti, pailsėti, pamiegu, atsipalaiduoju po darbų, prie vienos moters, prie kitos prieinu, aš galiu ir ten eiti, man tai jokio skirtumo, čia iš įpratimo. Čia senos pažįstamos, bobučių sutinki. Kai tik Dievas duoda saulę, ir ateinu, dažniausiai čia. Pasuki, penkios minutės, o ten tolėliau“, – sakė Inga.

Antradienį policijos pareigūnai surengė reidą Melnragės paplūdimyje ir nuogalėms įteikė šaukimus ateiti į policijos komisariatą. Moterys burnojo, kad pareigūnai rado prie ko prikibti, esą atėjo tarsi pas nusikaltėles.

„Aš retai ateinu, bet ten toli tai baisu, visokie vaikšto, landžioja po krūmynus. Pirmą kartą matau policijos pareigūnus, kad vaiko“, – sakė prisistatyti nenorėjusi klaipėdietė, tikindama, kad nuogas kūnas gražiau įdega ir moterims ši vieta yra tiesiog patogesnė.

VIDEO: Bendrajame paplūdimyje karaliaujančios nuogos moterys sulaukė baudų

Skirs baudas

Šaukimus į policiją gavusios moterys privalės apsilankyti pas pareigūnus. Už paplūdimio taisyklių pažeidimą nuogalėms bus skirtos baudos. Pirmą kartą bauda siekia 16 eurų, šiemet neturėjusioms nuobaudų bus galimybė sumokėti pusę jos dydžio, tai yra 8 eurus. Jau baustoms moterims bauda siekia nuo 60 eurų.

„Bendrajame paplūdimyje draudžiama degintis nuogai. Prevenciškai vakar buvome atvykę, įspėjome, kad bus vykdoma priemonė. Atvažiuosim pagal galimybes ir vėl“, – sakė pareigūnas Modestas Montvydas.

Anot jo kolegės Romos Kryževičienės, moterys pareigūnus pasitinka piktai, tačiau praėjo jau 13 metų, kai šis paplūdimys nuo 2005-ųjų tapo bendruoju paplūdimiu ir dailiosios lyties atstovės turėjo atprasti čia lankytis.

Šį paplūdimio ruožą padaryti bendruoju paplūdimiu paprašė Melnragės gyventojai, mat plečiantis šiam gyvenamajam rajonui tiesiai prie jūros patekti norėdavę žmonės atsidurdavo nuogalių apsupty. Moterims buvo paskirtas kitas paplūdimio ruožas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius