-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 13

Tariamai vakcinų nuo COVID-19 žalai patvirtinti pasitelkė naujagimio nuotrauką

„Pandemijos vaikas“ – taip kartais apibūdinami pernai ar šiemet gimę mažyliai. Tik jei mamomis tapusioms moterims tai reiškia nelengvą laukimosi periodą, kai buvo sunku patekti konsultacijai pas gydytoją, o laiką ligoninėje praleisti ar net gimdyti dažnai teko be vyro, skiepų priešininkai jį naudoja melagienoms. Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame įamžinta ką tik gimusi mergaitė ir kuris tariamai įrodo vakcinų nuo COVID-19 daromą žalą.
Naujagimis
Naujagimis / Jonathan Borba / Unsplash nuotr.

Vaikai gimsta kitokie?

Vienoje „Facebook“ paskyroje paskelbtas įrašas iš kito socialinio tinko „TikTok“ per vos daugiau nei dvi savaites spėtas peržiūrėti 5,1 tūkst. kartų, juo pasidalino maždaug 150 žmonių.

„Taip atrodo 2021 pandeminiai vaikai. Vakcinos keičia žmogaus DNR“, – prie įrašo pridėtas toks komentaras.

Bemaž minutės trukmės įraše matyti ant ligoninės lovos sėdintis kūdikis, kurio visą kūnelį apėmusios pagyvenusios moters rankos. Mažylis didelėmis tamsiomis akimis smalsiai dairosi aplink.

Vaikas sunkiai nulaiko galvą su vešliais tamsiais plaukais, lėtai mirkčioja akimis, o jo burna pražiota. Bet vien iš to sunku suprasti, ar jį kamuoja kokie nors sveikatos sutrikimai.

Iš įrašo neįmanoma sužinoti nei vaiko amžiaus, nei lyties, nei kodėl komentare minimos vakcinos.

Už kadro kalbanti moteris paaiškina tik kodėl kalbama apie pandemiją.

„Šie nauji pandemijos kūdikiai yra kitokie. Visiškai kitokie, – dėsto ji. – Jei paskutinis mano kūdikis, kurio susilaukiau per pandemiją, būtų buvęs mano pirmasis, būčiau vieno vaiko mama. Neturėčiau trijų, nes jie sukurti kitaip, suprantate?

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Vaizdo įrašas platinamas su klaidinančiu komentaru
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Vaizdo įrašas platinamas su klaidinančiu komentaru

Jie ne tokie kaip visi kiti vaikai. Jei būčiau susilaukusi jos pirmos, turėčiau tik vieną vaiką. Taigi, jei neturite 2020 m. ar 2021 m. kūdikio, nelįskit prie manęs, dinkit man iš akių, nes nežinote, kokią kovą turėjau įveikti.“

Šioje vietoje garsas nutrūksta. Išsamiau, kuo per pandemiją gimę vaikai ypatingi, moteris nepaaiškina.

Kūdikis pradėtas prieš skiepijimą

Nors atrodo, kad moteris už kadro kalba apie matomą mažylį – savo trečią atžalą, tai nėra tiesa. Vaiko mamą ir jį patį galima surasti pagal ekrane matomą „TikTok“ paskyros adresą.

Lara (toks jos vardas) prisistato kaip farmacininkė ir „visu etatu dirbanti“ dvynių – berniuko ir mergaitės – mama. Viename iš paskyroje publikuotų įrašų matomi ir mažylių vardai – Ralphas bei Rêve.

Čia galima rasti ir tą patį įrašą iš ligoninės. Jis (tik gerokai trumpesnis), panaudotas ne viename filmuke, kuriuose matyti vis didėjantis pilvas, ką tik gimę ir paaugę vaikai. Lara nuolat rodo, kuo užsiima jos dvyniai, – kaip jie vartosi, žaidžia, valgo, kalba.

Iš pirmo žvilgsnio neatrodo, kad jie turėtų didesnių sveikatos problemų, kurias tariamai galėjo sukelti vakcina.

Prie vieno pernai gruodžio 30 d. paskelbto vaizdo įrašo, kuriame matyti abu kojomis ir rankomis mostaguojantys dvyniai, nurodyta, kad mažyliams – jau 4 mėnesiai.

Galima paskaičiuoti, jog jie gimė rugpjūčio pabaigoje arba pačioje rugsėjo pradžioje. Tai atitinka toje pačioje paskyroje publikuotos echoskopijos nuotraukos, kurioje matyti dvi juodos pūslelės – būsimieji kūdikiai, datą – 2020 m. sausio 13 d. Portalą 15min konsultavusios ginekologės paskaičiavimu, šios gyvybės galėjo užsimegzti maždaug 5 savaitėmis anksčiau.

Viename komentare paaiškinta, kad Rêve, sulaukusi vos dviejų dienų, buvo nufilmuota Naujagimių intensyviosios terapijos skyriuje. Tuomet ji svėrė mažiau nei 2 svarus (900 g). Tai paaiškina jos neįprastą išvaizdą.

Ekrano nuotr. iš „TikTok“/Iš echoskopijos nuotraukos galima spėti, kad kūdikiai buvo pradėti prieš imant skiepyti nuo COVID-19
Ekrano nuotr. iš „TikTok“/Iš echoskopijos nuotraukos galima spėti, kad kūdikiai buvo pradėti prieš imant skiepyti nuo COVID-19

Pernai liepą Lara paatviravo sulaukusi užgauliojimų, esą kūdikis atrodė lyg ateivis. Ji dėl to nepyko, priešingai, siūlė pažiūrėti, į kokį angelą išaugo jos mažylė. Beje, mama pati vadino savo dvynius pandemijos vaikais.

Tačiau teiginiai, esą šis kūdikis patvirtina vakcinų nuo COVID-19 žalojantį poveikį, yra klaidingi. Šie dvyniai gimė likus 3-4 mėnesiams iki jos buvo patvirtintos ir pradėtos naudoti.

Be to, medikai tvirtina, kad nėra patikimų duomenų apie vakcinų žalą nėščiosioms ar vaisiui. Priešingai – COVID-19 esanti pavojingesnė nei šie skiepai.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius