Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 10 05 /2015 10 06

Tauragėje gimęs kūdikis milžinas ne tik sunkus, bet ir aukštas – 6 kg svorio, 65 cm ūgio

Tauragėje – retas įvykis: penktadienį Tauragės ligoninėje gimė kone 6 kilogramus sveriantis naujagimis.
Mama Vilma Bagdonienė ir jos 6 kg milžinas kūdikis
Mama Vilma Bagdonienė ir jos 6 kg milžinas kūdikis / „Tauragės kurjerio“ nuotr.

Pasak „Tauragės kurjerio“, kūdikis milžinas gimė penktadienį Tauragės ligoninėje. Beveik 6 kilogramus sveriančio naujagimio tėvai – Vilma Bagdonienė ir Svajūnas Savickis, – džiaugiasi sveiku ir stipriu, lengvai ir greitai šį pasaulį išvydusiu berniuku ir svarsto, ar nepavadinus sūnaus Žydrūnu – visame pasaulyje Lietuvą garsinančio Lietuvos galiūnų sporto propaguotojo Žydrūno Savicko garbei. Juo labiau, kad ir pavardė beveik sutampa – Savickis.

„Penktadienį pusę 6 ryto mama atvyko į ligoninę, 8 valandą vaikutis jau buvo gimęs. Pagimdė pati. Cezario pjūvio neprireikė. Nėštumas buvo normalus. Be komplikacijų. Mama su vaiku namo išleista pirmadienį. Tai – penktasis gimdyvės vaikas. Ankstesnieji taip pat svėrė kiek mažiau ar daugiau nei 4 kg“, – teigė spalio 6 dieną 15min.lt pakalbintas gimdymą priėmęs gydytojas Almantas Urbanavičius.

Tokio didelio kūdikio šiam gydytojui dar nėra tekę kada priimti. Praeityje operacijos metu yra gimęs 5 kg vaikas. Pasak gydytojo, spalio 2 dieną pasaulį išvydęs mažylis rekordininkas ir ūgio kategorijoje, – 65 cm. Tokius parametrus pasiekia ir ne kiekvienas 3 mėnesių amžiaus sulaukęs kūdikis.

„Neseniai po cezario pjūvio gimė 62 cm berniukas. Jo svoris – 4,650 kg. Tačiau šis pranoko visus: 5,920 kg. Tai, manau, genetika. 1977 metais pati mama gimė 5 kilogramų. Prieš nėštumą ji svėrė 120 kg. Gimdyti atėjo 140 kg. Tad normalu, kad vaikutis toks. Svarbu, kad gimdymas praėjo sklandžiai. Tiek kūdikis, tiek motina – sveiki ir laimingi“, – patikino gydytojas.

Pastaruoju metu Tauragė garsėja naujagimiais. Rugsėjo 8 d. po sėkmingos cezario pjūvio operacijos Kauno klinikose gimė ketvertukas – keturios mergaitės. Naujagimės gimė kas minutę (9:29, 9:30, 9:31 ir 9:32). Jų svoris svyruoja nuo 1,022 kg iki 1,780 kg. Tikimasi, kad sustiprėjęs ketvertukas kartu su mama namo iškeliaus po mėnesio.

„Sužinojusi tai ir verkiau, ir juokiausi“, – sakė 39 metų tauragiškė Lina Strangienė, pagimdžiusi ketvertuką. Du sūnus jau auginanti tauragiškė neslėpė, jog svajojo apie dukrytę. Likimas mėgsta pokštus – dabar šeimoje mergaičių bus dukart daugiau nei sūnų.

„Tauragės kurjerio“ nuotr./Vilma Bagdonienė, Svajūnas Savickis ir jų 6 kg milžinas kūdikis
„Tauragės kurjerio“ nuotr./Vilma Bagdonienė, Svajūnas
Savickis ir jų 6 kg milžinas kūdikis

Rugsėjo 23 d. šventė atėjo ir į Tauragės rajono Batakių kaimo gyventojų Vidos bei Mariaus Bendoraičių namus. Batakiškiams gimė trynukai: berniukas ir identiškos dvynės.

Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos Akušerijos skyriuje pirmasis pasaulį išvydo berniukas. Po broliuko gimė ir dvi mergaitės, – identiškos dvynės.

Tauragės ligoninės Ginekologijos ir akušerijos skyriaus gydytojas A.Urbanavičius patikino, jog šie metai Tauragės rajonui bus rekordiniai gimdymų skaičiumi. Anksčiau per metus Tauragėje gimdavo apie 420 kūdikių. Šiemet tikimasi jų sulaukti apie 500-tus. Šiandien jau yra gimę 380 tauragiškių vaikučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius