-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 08 10

Tegyvuoja paprastumas: kasdienes paslaugas sutvarkykite kelių mygtukų spustelėjimu

Supaprastintas įgaliojimas – greita ir patogi paslauga ne tik svetur dirbantiems, ilgų atostogų išvykusiems, bet ir laiko stokojantiems Lietuvoje gyvenantiems asmenims. Paslaugos paprastumas ir patogumas paskatina vis daugiau tautiečių suteikti kitiems asmenims teisę atsiimti korespondenciją, darbo užmokestį ar pasinaudoti kitomis paslaugomis.
Supaprastintas įgaliojimas
Supaprastintas įgaliojimas

Sparčiai populiarėja

www.igaliojimai.lt – šį tinklapį turėtumėte įtraukti į naudingų nuorodą sąrašą, jeigu prireiktų kitam asmeniui suteikti teisę atsiimti jūsų korespondenciją, darbo užmokestį, kitas su darbu susijusias pajamas, pensiją, pašalpą ar stipendiją bei gauti viešąsias ar administracines paslaugas. Šiame tinklapyje galite tiek sudaryti supaprastintą įgaliojimą, tiek ir jį panaikinti.

Internetu sudaryti įgaliojimai – bene populiariausia Centrinės hipotekos įstaigos elektroninė paslauga, kuria aktyviai naudojasi emigrantai ar ilgesniam laikui išvykę gyventojai.

Internetu sudaryti įgaliojimai – bene populiariausia Centrinės hipotekos įstaigos elektroninė paslauga, kuria aktyviai naudojasi emigrantai ar ilgesniam laikui išvykę gyventojai. Vis dėlto ši paslauga itin sparčiai populiarėja tarp Lietuvoje nuolat gyvenančių asmenų: dirbantys tradiciniu grafiku – nuo 8 iki 17 val. – kaip ir valstybinės įstaigos ar kai kurie pašto skyriai, atsiimti jiems skirtus dokumentus ar pašto siuntas vis dažiau patiki kitiems žmonėms.

Praėjusiais metais elektroniniu būdu įregistruota 1700 supaprastintų įgaliojimų: 1410 iš jų sudaryti Lietuvoje, 65 – Didžiojoje Britanijoje, 48 – Norvegijoje, 29 – Vokietijoje, po 20 Nyderlanduose ir Airijoje. Šiais metais jau įregistruota 2500 įgaliojimų.

Kaip sudaryti įgaliojimą?

Sudaryti įgaliojimą elektroniniu būdu užtrunka vos kelias minutes. Tereikia prisijungti prie elektroninės paslaugos interneto puslapyje www.igaliojimai.lt arba www.hipotekosistaiga.lt, spustelėti „Elektroninės paslaugos“ ir pasirinkti „Įgaliojimo sudarymas informacinių technologijų priemonėmis“.

Sudarant įgaliojimą būsite paprašyti pasirinkti įgaliojimo rūšį ir turinį bei nurodyti žmogaus, kuriam duodamas įgaliojimas, asmens kodą. Įgaliojimo sudarymas kainuoja 1,74 euro.

Naudotis – greita ir paprasta

Jeigu esate įgaliotas sutvarkyti kito asmens einamuosius reikalus, tai atlikti taip pat labai paprasta.Įgaliotinis ateina į banką, paštą ar kitą įstaigą, nurodo įgaliojimo kodą ir pateikia dokumentą su asmens kodu – to užtenka, kad įstaigos darbuotojas sistemoje patikrintų įgaliojimo informaciją ir suteiktų atitinkamas paslaugas.

Elektroniniu būdu sudarytų įgaliojimų paiešką internetiniame puslapyje www.igaliojimai.lt arba www.hipotekosistaiga.lt taip pat gali atlikti įgaliojimą sudaręs arba įgaliotas asmuo. Duomenys apie įgaliojimus teikiami neatlygintai, paiešką atliekant pagal įgaliojimo numerį ir asmens, kuriam suteikti įgaliojimai, asmens kodą.

Daugiau informacijos apie teisės aktualijas rasite dažniausiai užduodamų klausimų skiltyje ir Facebook paskyros.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius