-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 03

Teisingumo ministrė pasirašė įsakymą dėl Kalėjimo departamento pertvarkos

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė pasirašė įsakymą, kuriuo pradedama ministerijai pavaldaus Kalėjimo departamento pertvarka. Pagrindinis Kalėjimų departamento struktūros pokyčių tikslas – padidinti bausmių vykdymo sistemos valdymo veiksmingumą ir kokybę, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Milda Vainiutė
Milda Vainiutė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Planuojama, kad per 2018 metų pirmąjį pusmetį bus sukurtas veiksmingas bausmių vykdymo įstaigų modelis, kuriame trumpos valdymo grandinės principu vieningai funkcionuos ir bendradarbiaus Kalėjimų departamentas, kaip metodologinis valdymo centras, laisvės atėmimo įstaigos ir probacijos tarnyba.

„Tokia sistema leis šioms institucijoms veiksmingai bendradarbiauti ir komunikuoti tarpusavyje, teikti pagalbą, užtikrinti bendrus bausmių vykdymo politikos tikslus, ypač vieną svarbiausių – efektyvią nuteistųjų resocializaciją, jos nuoseklumą ir tęstinumą,“ – sako teisingumo viceministras Raimondas Bakšys.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kalėjimų departamentas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kalėjimų departamentas

Naujoje struktūroje atskiriamos dvi skirtingo pobūdžio Kalėjimų departamento kompetencijos sritys, specialioji dalykinė ir bendroji – aptarnavimo. Taip pat bus mažinamas Kalėjimų departamento struktūrinių padalinių kiekis ir administravimo mechanizmas. Planuojama, kad atlikus pertvarką vietoje buvusių 16 skyrių liks 12 skyrių.

Įgyvendinant Kalėjimų departamento pokyčių planą, vyks probacijos tarnybų reorganizavimas. Tikimasi, kad tai užtikrins integralų bausmių vykdymo politikos įgyvendinimą ir Vyriausybės prioritetą optimizuoti viešojo sektoriaus aparatą.

Įvykdžius reformą, sumažės probacijos sistemos administravimo išlaidos, sumažės vadovaujančių ir bendrąsias funkcijas atliekančių darbuotojų, o padidės specialiąsias funkcijas atliekančių darbuotojų skaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius