Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 05

Tiesa ar melas? G.Kirkilas apie koalicijos sutarties nutrūkimą nenuvertus V.Pranckiečio: „Išsigalvojo komentatoriai“

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas, penktadienį pasirašęs koalicijos sutartį su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir partija „Tvarka ir teisingumas“, pareiškė esą niekada nėra sakęs, kad antradienį neatstatydinus Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio koalicijos sutartis nebegalios. Ar tikrai?

G.Kirkilas penktadienį žurnalistams patvirtino, kad Seimo pirmininko postas pagal koalicijos sutartį priklausys jo vadovaujamai LSDDP, tačiau esą pati partija dar nėra dėl šio klausimo tikra.

„Šita pozicija tikrai tuščia nebus, jeigu keistųsi Seimo pirmininkas“, – teigė G.Kirkilas.

Tačiau paklaustas, ar antradienį vyks V.Pranckiečio vertimo iš Seimo pirmininko posto procedūra, G.Kirkilas ėmė aiškinti, kad tai – klausimas LVŽS, kurios taryba liepos viduryje turi spręsti, ką daryti su Seimo pirmininku.

„Reiškia sutarties neatšaukinėsite, jeigu neteks?“ – G.Kirkilo paklausė žurnalistė Eglė Račkauskaitė.

„Mes ir nesakėme, čia išsigalvojo komentatoriai“, – pareiškė LSDDP pirmininkas G.Kirkilas.

Žurnalistai ėmė prieštarauti. „Sakėte“, – choru tvirtino jie, tačiau G.Kirkilas užsispyręs tris kartus išsigynė savo žodžių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas ir Viktoras Pranckietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas ir Viktoras Pranckietis

„Ne, aš taip nesakiau. Niekada niekas neatšaukinėja jokių sutarčių. Aš jums dar kartą sakau: pagrindinis dalykas yra koalicija, bet paprastai taip būna, kad galbūt ir neįsigalioja, bet mes galvojame, kad svarbiau yra valstybės stabilumas ir stabili Vyriausybė, visa kita yra antriniai dalykai“, – aiškino G.Kirkilas.

„Būtinai galios“, – dar kartą perklaustas, ar V.Pranckiečiui likus Seimo pirmininku, koalicijos sutartis liks galioti, tvirtino G.Kirkilas.

15min nutarė patikrinti, ar G.Kirkilas nemelavo sakydamas, esą apie koalicijos sutarties nutrūkimą, jei V.Pranckietis nebūtų atstatydintas iš Seimo pirmininko posto, jis niekada nekalbėjo ir tai „išsigalvojo komentatoriai“.

Susirasti trečiadienio LSDDP pirmininko komentaro žiniasklaidai įrašą neužtruko. Jame fiksuota tokia G.Kirkilo citata:

„Dėl Seimo pirmininko bus balsuojama [...] antradienį, turbūt. Tai yra sutarties dalykas. Jeigu nenubalsuojam, reiškia sutartis neįsigalioja. Labai keista, kad Seimo pirmininkas nesupranta, kad formuojama nauja koalicija, yra visiškai kiti pasiūlymai, ką darysi.“

Jeigu nenubalsuojam, reiškia sutartis neįsigalioja.

„Socialdarbiečių“ prezidiumo posėdyje trečiadienį dalyvavo ir LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis antrino G.Kirkilui: „Jei koalicinės sutarties sąlygos nėra vykdomos, koalicinė sutartis negalioja.“

Tačiau dabar R.Karbauskis taip pat tvirtina, kad dėl nepasitikėjimo V.Pranckiečiu antradienį balsuojama nebus ir pirmiausia šį klausimą svarstys LVŽS taryba.

VIDEO: Tiesa ar melas? G.Kirkilas apie koalicijos sutarties nutrūkimą nenuvertus V.Pranckiečio: „Išsigalvojo komentatoriai“

Taigi 15min vertinimu, G.Kirkilas melavo teigdamas, jog niekada nesakė, jog neatstatydinus Seimo pirmininko V.Pranckiečio, koalicijos sutartis nustos galioti. Jis tai sakė trečiadienį.

VIDEO: Tiesa ar melas? G.Kirkilas apie koalicijos sutarties nutrūkimą nenuvertus V.Pranckiečio: „Išsigalvojo komentatoriai“
Jūs klausiate – tikriname mes
Įveskite politiko ar kito visuomenės veikėjo teiginį, kurį reikia patikrinti. Jei tik įmanoma, nurodykite, kur ir kada tai buvo pasakyta.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius