-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 03

Trečias kartas nemeluos? „Rotonda“ turi naują nuomininką ir virs „Pasaka“

Apleistai ir pamirštai „Rotondos“ kavinei Vilniaus Sereikiškių parke, Gedimino kalno papėdėje, vėl įsižiebė viltis atgimti. Vilniaus savivaldybė turi dar vieną nuomos konkurso laimėtoją, kuris pateikia viziją, kas ir kaip čia atrodys galbūt jau kitą sezoną. O žadama visko: ir maisto už prieinamą kainą, ir susitikimų vaikams bei suaugusiems, ir kino, koncertų.
„Rotondos“ kavinė Vilniaus Gedimino kalno papėdėje
„Rotondos“ kavinė Vilniaus Gedimino kalno papėdėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Rotonda“ vadinama legendinė Vilniaus kavinė-ledainė jau ėmė panašėti į pastatą vaiduoklį. Nors per pastaruosius kelerius metus surengtas ne vienas konkursas norint ją išnuomoti ir pagaliau sugrąžinti bent dalį buvusios šlovės, tačiau du laimėtojai atsitraukė taip ir nepradėję jokios veiklos.

Nuoma dešimčiai metų

Dabar yra trečiasis – UAB „Gaminčiau ir gaminčiau“. Dešimčiai metų „Rotondą“ išsinuomoję verslininkai maitinimo versle nėra naujokai, Nidoje atgaivino buvusią senąją valgyklą pačiame centre ir įkūrė ten restoraną „Bo House“. Vilniuje jie – restorano „Stebuklai“ bendrasavininkiai, turi kavinę-erdvę Nidos paplūdimyje.

Paklaustas, ar nesibaimina savo pirmtakų šioje vietoje nesėkmių, vienas iš būsimų kavinės šeimininkų Andrius Emde nusijuokė: jų patirtis restoranų versle jau aštuoneri metai, tad iššūkių nesibaiminama.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Apleista legendinė kavinė „Rotonda“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Apleista legendinė kavinė „Rotonda“

„Bus „Bo House Pasaka“. „Pasaka“ – tai buvęs senas šitos vietos pavadinimas, mums žinomas, o „Bo House“ yra mūsų restorano, veikiančio Nidoje jau penkerius metus, pavadinimas. Mes Nidoje įsikūrėme ir prikėlėme senosios valgyklos pastatą pagrindinėje Jūratės aikštėje, padarėme ir terasą lauke, ir viduje susitvarkėme. Dabar panaši istorija su senąja „Rotonda“, – sakė A.Emde.

Sumanymų, kas galėtų šioje vietoje būti ir galbūt bus, A.Emde su kolegomis turi daugybę: „Esame šeimos restoranas, orientuojamės į jaunas šeimas, tas šeimas, kurios atostogauja Nidoje. Esame įrengę vaikų žaidimo aikštelių keletą, buvome tokie pradininkai, kurie skyrė viduje didelį plotą vaikų žaidimams. Patys irgi auginame vaikus, tai pradėjome į šeimas orientuotis, į tokį „family“ restoranų tipą: kad maistas, kainos būtų visiems prieinamos. Tokį patį konceptą planuojame daryti ir Vilniuje.“

Patys auginame vaikus, tai pradėjome į šeimas orientuotis: kad maistas, kainos būtų visiems prieinamos. Tokį patį konceptą planuojame daryti ir Vilniuje.

Gedimino kalno papėdėje sumanyta ir daug įvairių renginių: koncertų, kino filmų po atviru dangumi ir viduje, susitikimų, knygų skaitykla ir t.t. „Planų yra daug, mes juos pradėsime įgyvendinti po truputėlį, žiūrėsime, kas labiausiai pasiteisins, tą ir tęsime“, – kalbėjo A.Emde.

Veiktų visus metus

„Pasaka“ turėtų veikti visus metus, o ir erdvė, anot Andriaus, nėra maža – iš viso 217 kv. m. Patalpas galvojama ne tik kapitaliai suremontuoti, bet ir rekonstruoti, sudėti langus, įstiklinti arkas.

Nuomos konkursas skelbtas dešimčiai metų. A.Emde pripažįsta, kad trumpesniam laikui nuomotis turbūt nebūtų ryžęsi, nes investicijos laukia nemažos, reikia laiko joms atsipirkti.

„Tikimės, kad ta pati sėkmė, kuri yra Nidoje aplankiusi, Vilniuje su kitais restoranais, lydės ir ta vieta įsisuks.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Rotondos“ kavinė Vilniaus Gedimino kalno papėdėje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Rotondos“ kavinė Vilniaus Gedimino kalno papėdėje

Šį šiltąjį sezoną naujieji „Rotondos“ šeimininkai tikisi bent pradėti remonto darbus – kol kas tvarkomi dokumentai. „Duok Dieve, kitam sezonui spėti, – nusijuokė A.Emde, neslėpdamas, kad tikisi pagalbos ir palaikymo ir iš Vilniaus miesto savivaldybės, ir iš partnerių bei tiekėjų. – Vienas lauke – ne karys.“

Vilčių, kad šįkart pasiseks, neslepia ir Vilniaus savivaldybė. Anot administracijos direktoriaus, vieta svarbi ir būtina pagaliau ją prikelti naujam gyvenimui.

„Rotonda“ yra svarbi vieta vilniečiams, kelianti daug sentimentų ir prisiminimų. Bet dar svarbiau, kad turime potencialo sukurti naują, naujos kokybės erdvę. Tikiu, kad trečias kartas nemeluos ir šį kartą su šiuo partneriu jau galėsime tai padaryti“, – sakė Povilas Poderskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius