-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 29

TS-LKD frakcijos narys M.Adomėnas rinkimuose dalyvaus savarankiškai: kovos su V.Pranckiečiu

Iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pašalintas Mantas Adomėnas artėjančiuose Seimo rinkimuose savarankiškai kandidatuos vienmandatėje Raudondvario rinkimų apygardoje. Partijos sąraše daugiamandatėje apygardoje jo nėra.
Mantas Adomėnas teisme
Mantas Adomėnas teisme / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Čia jokia paslaptis, kad su Tėvynės sąjunga nekandidatuoju. Kandidatuosiu kaip nepriklausomas kandidatas Raudondvario apygardoje“, – pirmadienį 15min komentavo M.Adomėnas.

TS-LKD frakcijoje Seime dirbantis politikas į sąrašą teigė net nebandęs grįžti.

„Esu frakcijos narys, bet tai ne tas pats. Tiesiog savarankiškai kandidatuoju ir neketinu grįžti į partijos sąrašą, veržtis kažkaip“, – dėstė jis, o į kalbas apie priežastis nesileido.

„Nėra aiškaus atsakymo“, – teigė M.Adomėnas.

Tiesa, TS-LKD, pasak politiko, konkurento vienmandatėje apygardoje jam nekels.

„Yra nutarta nekelti ten kandidato, skyrius palaiko mano kandidatūrą“, – tikino M.Adomėnas.

TS-LKD daugiamandatės sąraše M.Adomėno nėra, nes jis – ne partijos narys, tikino konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Dėl to, kad nėra partijos narys ir jis nėra pats pasirinkęs išeiti iš partijos. Nėra tokios galimybės jam būti partijos sąraše. Nepaisant to, partijos skyrius turi teisę jį remti. Ir man rodos, partijos skyrius toje apygardoje yra išreiškęs paramą“, – komentavo politikas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

Kandidatuoti vienmandatėje Raudondvario rinkimų apygardoje, kurioje kelsis ir M.Adomėnas, taip pat žada Seimo narė, socialdemokratė Raminta Popovienė ir su opozicinio Liberalų sąjūdžio parama į rinkimus žengiantis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

M.Adomėnas jį teigė vertinantis kritiškai.

„Visą laiką buvau labai kritiškas jo vadovavimo ir buvimo Seimo pirmininku atžvilgiu. Man atrodo, ką jis darė su Lietuvos parlamentarizmu, iš tikrųjų niekaip nenusipelno gero įvertinimo.

Apsisprendžiau dar nežinodamas, kad jis eis į Liberalų sąjūdžio sąrašą. Norėjau mesti iššūkį žmogui, kuris, mano supratimu, ramiai sėdėjo, kai Lietuvos parlamentarizmas buvo prievartaujamas“, – BNS komentavo M.Adomėnas.

Norėjau mesti iššūkį žmogui, kuris, mano supratimu, ramiai sėdėjo, kai Lietuvos parlamentarizmas buvo prievartaujamas.

„Turiu omenyje visus trejus su puse metų – statuto nesilaikymą, antikonstituciniai sprendimai Seimo viduje, Seimo pirmininko pozicijos politizavimas. Jis atsakingas už visą tą procesą, jau nekalbant apie bandymą užgniaužti kalbėjimą svarbiomis užsienio politikos temomis Seime, kai prieš metus nepriklausomi ekspertai iš Taivano buvo neįleidžiami“, – pridūrė Seimo narys.

TS-LKD Priežiūros komitetas dėl ryšių su teisiamu „MG Baltic“ koncernu M.Adomėną iš partijos pašalino 2018 metų birželį. Po šio sprendimo politikas paliko ir TS-LKD frakciją Seime, bet po kurio laiko sugrįžo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius