-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 18

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas apklaustas „Pirk dramblį“ byloje

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos narių prekybos poveikiu bylą tiriantys pareigūnai apklausė partijos pirmininką, europarlamentarą Rolandą Paksą. Apie tai 15min.lt pranešė pats politikas. Jis tvirtino, kad apklausa truko apie dvi valandas, o po jos R.Paksas išėjo laisvas – nesulaukęs specialaus liudytojo statuso.
Rolandas ir Laima Paksai
Rolandas ir Laima Paksai buvo akcijos „Pirk dramblį“ globėjai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Aš pasakojau. Kai tik manęs paprašė ateiti ir papasakoti, aš nuėjau ir papasakojau. Taip, buvau apklaustas prieš mėnesį, du ar pusantro. Tiksliai nepamenu kada, bijau sumeluoti. Kad ir kaip nenorėčiau nuvilti žiniasklaidos, bet jokio statuso negavau“, – pasakojo R.Paksas.

Kai tik manęs paprašė ateiti ir papasakoti, aš nuėjau ir papasakojau, – pripažino R.Paksas.

Jis pats tvirtino, kad byla yra politinė, nes labdaros renginiai vyksta nuolat, o prokurorai susidomėjo būtent šiuo ir Seimo nario „tvarkiečio“ Rimo Antano Ručio teisinę neliečiamybę paprašė panaikinti nepaisydami to, kad jis davė parodymus, paskutinę rudens Seimo sesijos dieną.

„Kaip čia taip tiesiai šviesiai paimti ir pasakyti? Kai žinai tą visą istoriją, visus tuos pirkimus dramblių, ir kai žinai, kad labdaringi renginiai vyksta kas antrą vakarą, kai žinai valstybę ir valstybės privatizavimą bei kitus modelius, ir nori apginti teisybę. Save, savo šeimą, savo autoritetą, savo garbę. Ir kai politikai pradeda naudoti teisėsaugos sistemas vienas prieš kitą. Rinkėjas turi nuspręsti, ar politikai tinka ar netinka“, – emocingai kalbėjo R.Paksas bandydamas pasakyti, jog supranta, kodėl R.A.Ručys siekia išsaugoti teisinį imunitetą.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Antanas Ručys
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Antanas Ručys

Pasak R.Pakso, nėra jokios prasmės atimti jo partijos kolegos teisinę neliečiamybę, nes R.A.Ručys niekur nesislapsto ir bendradarbiauja su teisėsauga.

„Jis davė parodymus. Jis yra Lietuvoje. Jis gali ateiti šiandien, rytoj, poryt, šeštadienį – kada tik bus reikalingas, o ne paskutinę dieną, kai ateina prokuroras ir paprašo atimti neliečiamybę. Jis jau davė parodymus“, – teigė R.Paksas.

Neliečiamybės naikinimas stringa

Dėl R.A.Ručio teisinės neliečiamybės Seimas planavo balsuoti ketvirtadienį. Tačiau šis klausimas gali būti atidėtas dar kartą, nes Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nesugebėjo įvertinti, ar Seimo laikinosios komisijos priimtas sprendimas dėl R.A.Ručio buvo teisėtas.

Ši komisija penktadienį nutarė, kad Seimas turėtų saugoti „tvarkiečio“ imunitetą. Komisijos pirmininkas Kęstutis Daukšys paaiškino, kad toks sprendimas priimtas byloje įžvelgus politinių motyvų.

Šiuo metu „tvarkiečių“ prekybos poveikiu byloje jau yra dešimt įtariamųjų. Dar dviem politikams – R.A.Ručiui ir buvusiam vidaus reikalų ministrui Dailiui Barakauskui suteiktas specialaus liudytojo statusas. Šis statusas reiškia, kad ateityje jie gali tapti įtariamaisiais.

R.A.Ručiui įtarimus prokurorai pasirengę pareikšti iškart po to, kai Seimas panaikins jo teisinį imunitetą.

Prokurorai įtaria, kad tuometis partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingasis sekretorius, dabartinis Seimo narys R.A.Ručys, 2013 m. veikdamas grupėje su Ervinu Raistenskiu ir Algimantu Juocevičiumi ir prodiuseriu Rolandu Skaisgiriu sukūrė korupcinę schemą, kaip išreklamuoti partiją „Tvarka ir teisingumas“ ir jos pirmininką Rolandą Paksą, o už reklamą atsilyginti per Vidaus reikalų ministerijos organizuojamus viešuosius pirkimus.

Pats R.A.Ručys kaltę neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius