Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2020 03 27

Ukmergiškių mirtys nuo koronaviruso – viena po kitos, dar keliems mirusiems tyrimai neatlikti

Nuo koronaviruso vienas po kito mirė trys Ukmergės ligoninėje gydyti garbaus amžiaus ukmergiškiai. Dar keliems mirusiems asmenims po mirties tyrimai kol kas neatlikti, rašo ukzinios.lt.
Ukmergės ligoninė
Ukmergės ligoninė / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Kaip anksčiau jau rašė 15min, praėjusią savaitę Ukmergės ligoninėje mirė gydyta, vėliau namo išleista, o pablogėjus sveikatai vėl į ligoninę pervežta 83 metų moteris.

Antradienio vakarą Santaros klinikose mirė antroji koronaviruso infekcijos auka – 90 metų ukmergiškė.

Kovo 16 dieną ji buvo išrašyta iš Ukmergės ligoninės. Dėl karščiavimo, bendro silpnumo kovo 23 dieną, pirmadienį, ji buvo atvežta į Santaros klinikas. Atlikus tyrimus jai nustatytas koronavirusas. Moteris gydyta intensyvios terapijos skyriuje.

Trečiadienį rajone buvo jau trys mirtys nuo koronaviruso. Dar vienas garbaus amžiaus ukmergiškis savaitės pradžioje mirė Ukmergės ligoninėje.

Pasak ukzinios.lt, 79 metų žmogus ilgai ir sunkiai sirgo. COVID-19 diagnozė jam patvirtinta po mirties.

Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Marija Švedienė patvirtino, kad pacientai, kuriems jau nustatytas COVID-19 teigiamas testas, buvo gydyti ne viename skyriuje. Viena moteris gulėjo Vidaus ligų, kita – Geriatrijos skyriuje, o vyras – Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje, rašo ukzinios.lt.

Medikė patikino, kad testai dėl koronaviruso bus atlikti visiems ligoninės pacientams, kurių – kiek mažiau nei 100. Dabar jau visi suguldyti į vieną – Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrių.

M.Švedienė portalui tvirtino, kad darbuotojų tikrai liko labai mažai, mažiau nei dvidešimt. Ir patikino, kad visi be išimties bus patikrinti nuo koronaviruso.

15min primena, kad Vyriausybės COVID-19 valdymo komitetas ketvirtadienį sprendė, ar apriboti įvažiavimą į Ukmergę – šio miesto ligoninėje buvo gydomi trys nuo koronaviruso vėliau mirę pacientai, virusas nustatytas ir 8 medikams. Nutarta to nedaryti. Vis dėlto raginama be reikalo į šį miestą nevykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius