Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 09

Ukrainiečiai kelia sąlygas Lietuvai, norinčiai jiems suteikti humanitarinę pagalbą

Ukraina atsiuntė notą Lietuvai, kuria prašoma įvykdyti 10 sąlygų, kad Kijevas sutiktų priimti Vilniaus siunčiamą humanitarinę pagalbą.
Ukrainos miestuose galima išvysti ir tokių vaizdelių.
Ukrainos miestuose galima išvysti ir tokių vaizdelių. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią pagalbą į Ukrainą Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvu planuota išskraidinti dar penktadienį, tačiau skrydis buvo atšauktas paaiškėjus, kad nemaža dalis šių vaistų Ukrainoje nėra registruoti.

Kaip BNS pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija, šiuo metu vyksta derinimas su Ukrainos ambasada Vilniuje dėl ukrainiečių prašymų suteikti informaciją apie planuojamus siųsti medikamentus. Iš viso Ukrainos atsiųstoje notoje yra 10 sąlygų, atsižvelgiant į kurias reikia siųsti minėtą informaciją.

Ukrainos atstovai nei konkrečiai nurodė, kokie Lietuvos aukojami medikamentai jiems netinka, nei atsiuntė Ukrainoje registruotų vaistų sąrašą.„Turi būti dokumentai, kad vaistai yra registruoti šalyje, iš kurios siunčiami, gamintojo kokybės sertifikatai kiekvienai vaistų serijai, naudojimo instrukcija ukrainiečių ir rusų kalbomis“, – ukrainiečius dominančią informaciją vardijo KAM Viešųjų ryšių skyriaus atstovė Viktorija Cieminytė.

Pasak jos, šiuo metu svarstoma galimybė bandyti pateikti ukrainiečiams reikalingus dokumentus arba jiems netinkančius vaistus pakeisti kitais. Tačiau Ukrainos atstovai, V.Cieminytės teigimu, nei konkrečiai nurodė, kokie Lietuvos aukojami medikamentai jiems netinka, nei atsiuntė Ukrainoje registruotų vaistų sąrašą.

Kijeve šiuo metu esantis užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius patvirtino, kad iš Ukrainos gautas prašymas suteikti informaciją apie vaistus ir dėl jos suteikimo KAM ir Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai Vilniuje tariasi su Ukrainos diplomatais.

Lietuvos Vyriausybė praėjusį trečiadienį nutarė suteikti humanitarinę pagalbą nuo kiaulių gripo nukentėjusiai Ukrainai, nutarime yra išvardyti visi vaistai, kuriuos norima siųsti į Ukrainą. Pasak šios šalies ambasadoriaus Lietuvoje Igorio Prochopčiuko, Ukrainai buvo išsiųsta informacija apie planuojamus siųsti vaistus.

Vyriausybės nutarime nurodoma, jog SAM humanitarinei pagalbai skiria antibiotikų, priešuždegiminių preparatų ir asmens apsaugos priemonių: kaukių, respiratorių, pirštinių, chalatų. Įvairių medikamentų Ukrainai skiria ir KAM.

Sveikatos apsaugos ministerija pagalbai Ukrainai sakė ketinanti skirti apie 59 tūkst., o Krašto apsaugos ministerija – 20 tūkst. litų.

Ukrainoje, lapkričio 9 dienos duomenimis, nuo gripo ir ūmios kvėpavimo takų infekcijos jau mirė 155 žmonės, vienuolika iš jų – per pastarąją parą, pranešė Ukrainos sveikatos apsaugos ministerija.

Iš viso nuo epidemijos pradžios šalyje susirgo 969 247 žmonės, tarp jų pastarąją parą – 32 443 žmonės.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo epidemijos pradžios į ligonines buvo paguldyti 48 972 žmonės. 446 ligoniai šiuo metu yra reanimacijoje.

Epidemijos riba peržengta 13 šalies regionų ir Kijevo mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius