Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 16

Utenos vicemeras nustebino pareiškimu apie skiepus: visi susiduria su tuo pačiu š*du

Su protestuojančiais prieš galimybių pasą nuo 12 metų tėvais susitikęs Utenos rajono vicemeras, Darbo partijos atstovas Vitalijus Šeršniovas jiems skundėsi jaučiantis spaudimą skiepytis, pasakojo sąmokslo teoriją apie turtingųjų vaikus, reiškė simpatijas Sveikatos teisės institutui ir abejojo Statistikos departamento pateikiamais skaičiais. V.Šeršniovas 15min teigė reiškęs ne savivaldybės, o savo asmeninę „filosofinę poziciją“. Utenos rajono meras žada pasikalbėti su pavaduotoju.
Vitalijus Šeršniovas
Vitalijus Šeršniovas / Darbo partijos nuotr.

Vaizdo įrašas su vicemero pasisakymais skelbiamas feisbuko puslapyje „Pilietiški uteniškiai“.

Pirmadienį pas grupelę protestuotojų atėjęs pasikalbėti V.Šeršniovas prisipažino nesiskiepijęs, bet prasirgęs Covid-19.

„Pastoviai susiduri su medicinos darbuotojais, kurie sako: Ką? Jūs dar nepasiskiepijęs? Nepasiskiepijęs. Tada sako – o ką mums daryti, mus valdžia spaudžia, darbdaviai ir taip toliau. Tai sakau – mane taip pat spaudžia. Aš gal ir vicemeras, pareigos labai didelės – tas pats viskas, nesvarbu, kuriam lygmeny, visi susiduria su tuo pačiu š*du, vadinkim, yra toks dalykas ir viskas. Kaip su juo kariauti – duokit pasiūlymų, patarimų“, – susirinkusiesiems kalbėjo jis.

Vicemeras tęsė „niekuomet nevaręs“ nei ant „vakserių“, nei ant „antivakserių“, nes turi pareigas ir privalo vykdyti, kas parašyta pareigose.

V.Šeršniovas kalbėjo, kad susipriešinimas jam nepatinka, jį greičiausiai skatina kažkokios jėgos, kurios galbūt suinteresuotos, kad nebūtų darnos.

Politikas reiškė simpatijas Sveikatos teisės institutui, vadino jį „stuburu kovos, kurią čia visi kovoja“, abejojo Lietuvos statistikos departamento pateikiamais skaičiais, sakydamas, kad kas mokėsi statistikos mokslo, žino, jog „kokį reikia skaičių, tokį Statistikos departamentas jums ir padarys – jokių problemų nėra, absoliučiai“.

Dvylikmečiai neserga?

„Pasiskaitau apie tokius, vadinkim, globalesnius dalykus, gali būti ten vos ne sąmokslo teorijos dalis, bet yra taip kalbama, kad, vadinkim, grietinėlių sūneliai ir dukrytės greitu metu turėtų gauti mokymą tiesioginį, kur sėdės mokytojai – gyvą ir panašiai, o visi kiti tik nuotoliniu būdu, kuris bus ne toks kokybiškas, paviršutiniškas“, – protestuotojams kalbėjo jis.

Vicemeras taip pat aiškino, kad dalies politikų problema ta, jog jie turi siaurą požiūrį, bet neturi laiko plėsti pasaulėžiūros.

Politikas kartu teigė platinęs informaciją apie tai, kur bus galima pasiskiepyti, nes dalis gyventojų tuo suinteresuoti.

„Valstybės politika tokia, matot gi patys, ko jūs čia stovit – dvylikamečius skiepyt pradės, išvis, nežinau, man tai asmeniškai... neserga žmones tokiam amžiuj ir panašiai. Paskiepytas du, tris kartus – taip pat neša tą ligą, serga. Turiu pažįstamą – du skiepai, trečia savaitė iš lovos negali išlipt. Atėjo žmogus kaime gyvenantis paskiepytas, apkrėtė kitą paskiepytą, trečia savaitė iš lovos negali išlipt, man labai trūksta daug logikos šitoj vietoj“, – pasakojo jis.

Savivaldybės archyvas/Utenos rajono savivaldybė
Savivaldybės archyvas/Utenos rajono savivaldybė

Tiesa, apie pusvalandį trukusio susitikimo metu V.Šeršniovas pastebėjo, kad yra filmuojamas ir paprašė kai kurių frazių internete neskelbti, nes jam tenka dirbti su kolegomis, kurie „irgi turi savo nuomonę“.

Tačiau iš filmuojančiojo vicemeras išgirdo, kad renginys transliuojamas tiesiogiai.

V.Šeršniovas: tai – asmeninė nuomonė

„Baikit juokus, kokia gali būti savivaldybės pozicija“, – 15min antradienį sakė V.Šeršniovas, paklaustas, savo asmeninę, ar savivaldybės poziciją reiškė susitikime su protestuotojais.

Politikas pabrėžė ir uteniškiams sakęs, kad turi pareigas, kad yra ne tik fizinis asmuo, bet ir pareigūnas.

„Buvo pasakyti tokie dalykai, kad pats asmeniškai platinau informaciją, kur bus skiepijami žmonės, kur jiems kreiptis, kur be eilės ir panašiai. O tai, kas buvo kalbėta, buvo mano, kaip fizinio asmens tam tikra pozicija – filosofinė pozicija, kas gali būti, kas negali būti“, – kalbėjo jis.

„Darbietis“ tęsė, kad tai yra labiau filosofiniai, neapčiuopiami dalykai.

Stengiuosi žiūrėti, kad šaltiniai būtų iš mokslinių tyrimų, o ne plokščiažemiško feisbuko grupės puslapio

„Žiūrint, kaip pateiksit, – pridūrė pašnekovas. – Tai grynai asmeninė nuomonė, kuri nėra niekuo pagrįsta, tiesiog skaitau įvairius dalykus, stengiuosi žiūrėti, kad šaltiniai būtų iš mokslinių tyrimų, o ne plokščiažemiško feisbuko grupės puslapio“, – pabrėžė jis.

Paklaustas, ar meras Alvydas Katinas nepriekaištauja dėl to, kad nesiskiepija, V.Šeršniovas teigė, kad savivaldybėje „įvairių pozicijų yra“. Tačiau jis pridūrė, kad kadangi prasirgo Covid-19, skiepytis jam dar nereikia.

„Darbietis“ sakė, kad gali būti, jog atėjus kovui pasiskiepys.

Meras: pavaduotojas kalbų su manim nederino

Utenos rajono meras A.Katinas 15min sakė nežinantis, ką jo pavaduotojas kalbėjo susitikęs su protestuotojais – pats meras išeiti į lauką teigė negalėjęs dėl užimtumo, nors paprastai stengiasi tai daryti.

„Aš kalbu visai atvirkščiai – suprantu, kad kito kelio nėra, visada gražiai kalbu apie tai, kad reikia skiepytis. O ką jis vakar šnekėjo, supraskite, tikrai nežinau“, – teigė miesto galva.

Socialdemokratas patikino, kad kalbų V.Šeršniovas su juo nederino.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alvydas Katinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alvydas Katinas

„Jos šiuo požiūriu priešingos (...) O vicemeras turbūt priklauso tiems „antivakseriams“, jie turi savo įsitikinimus“, – pabrėžė jis.

A.Katinas teigė pasikalbėsiantis su vicemeru apie tai, kokie pokalbiai ten vyko.

Rajono vadovas sakė pats pasiskiepijęs ir laukiantis, kada galės skiepytis trečią kartą. „Esu šalininkas, o jis turi savo nuomonę“, – pridūrė jis.

Meras pasakojo, kad tuomet, kai reikėjo, vicemeras reguliariai testavosi ir esančios tvarkos jis nepažeidinėja.

„Tai aš čia trinktelėjus kumščiu į stalą nelabai galiu nuspręsti, ne mano kompetencijos klausimas“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius