Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 15

Užsienyje rasti ne tik „Snoro“ pinigai, bet ir pilys

Nuo „Snoro“ banko žlugimo praėjo beveik 5 metai, tačiau kaltieji nenubausti, atgauta tik kiek daugiau nei pusė pinigų, o Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko spėti į užsienį perpumpuoti milijonai tebeguli. Lietuva jų pasiekti negali, praneša „LNK Žinios“.
Raimondas Baranauskas
Raimondas Baranauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bankrutavusio banko klientams indėlius kompensavo valstybė. Tam ji išleido 1,2 mlrd. eurų, o atgavo kol kas 770 mln. eurų. Didžiulė dalis pinigų ir „Snoro“ turto iki šiol yra užsienyje. Dalį šio turto rado Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT). Ji tiria bylą dėl tyčinio banko sužlugdymo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Antonovas su žmona Olga
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Antonovas su žmona Olga

Pareigūnai areštavo apie 200 mln. eurų verto turto, tačiau jo kol kas neatgavo. „Šiuo metu civilinėje byloje „Snoro“ bankui pareikštas beveik pusės milijardo eurų ieškinys. Mes esame radę turto apie pusei šios sumos. Vyksta bendradarbiavimas, kad padaryta žala būtų atlyginta“, – sakė FNTT Specialiųjų užduočių valdybos viršininkas Darius Kuliešius.

Pasak jo, turtas yra įvairus. Tai ir prabangūs automobiliai, ir pilys, ir lėšos sąskaitose.

Šis turtas įgytas už „Snoro“ indėlininkų pinigus, bet per ofšorines bendroves. Jos padeda paslėpti, kas tikrasis per jas plaukiančių pinigų savininkas, todėl „Snoro“ bankroto administratoriui tokį turtą pasiekti nėra lengva.

„Parduoti turtą, automobilius, kelis butus senamiestyje, parduoti labai geidžiamą kreditų portfelį, tai buvo neišvengiama, bet išieškoti civiline tvarka kitas skolas, mane stebina, kodėl niekas nedaroma. Arba trūksta kompetencijos, arba trūksta valios“, – teigė banko „Snoras“ indėlininkų ir kreditorių asociacijos vadovas Danas Arlauskas.

Neoficialiomis žiniomis, vien Prancūzijoje yra trys pastatai, kurių viena yra pilis, o kitas – slidinėjimo namelis. Juos perimti ir pardavus grąžinti pinigus Lietuvai kol kas nepavyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius