Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 01 24

V.Adamkus pasidalino naujienomis apie žmonos Almos sveikatą: situacija gerėja, bet medikai į namus kol kas neišleidžia

Nors medikai svarstė, kad dėl stipraus kraujotakos sutrikimo į ligoninę prieš keletą dienų patekusi Alma Adamkienė trečiadienį galbūt bus išrašyta, prezidentas Valdas Adamkus teigė, kad šiuo metu ji per silpna grįžti namo, tačiau situacija sparčiai gerėja.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Ką tik grįžau iš ligoninės, buvau susitikęs su gydytojais, porą valandų praleidau su Alma. Matosi labai akivaizdus jos savijautos skirtumas – kaip ji atrodė vakar ir kaip atrodo šiandien. Vakar ji buvo labai silpna, pati negalėjo net galvos nuo pagalvės atkelti. Šiandien jau pati pajėgia atsisėsti lovoje. Ir gydytojai labai patenkinti, ir aš džiaugiuosi širdy, kad viskas krypsta į gerąją pusę.

Šiandien jau pati pajėgia atsisėsti lovoje. Ir gydytojai labai patenkinti, ir aš džiaugiuosi širdy, kad viskas krypsta į gerąją pusę.

Tačiau šiandien tokios, kokia ji yra, kaip sako gydytojai, į namus jos išleisti negali. Ji per silpna dar. Todėl dar 2–3 dienas ji liks ligoninėje, ir gydytojai stengsis visais būdais ją sustiprinti. Savaitės pabaigoje gydytojai spręs, ar galima ją išleisti namo. Kol kas mes visi nusiteikę optimistiškai, nes matome, kad situacija akivaizdžiai gerėja“, – teigė 15min V.Adamkus.

Laukdamos žmonos sugrįžtant jis planuoja namuose perstumdyti baldus taip, kad šioje situacijoje būtų patogiau slaugyti. Taip pat prezidentas ketina pasitarti su gydytojais dėl slaugos. Jis norėtų, kad ryte ir vakare A.Adamkienę apžiūrėtų kvalifikuota slaugytoja, jei reikia, paimtų kraujo tyrimui, suteiktų kitas medicinos paslaugas, patartų, ar nereikia ką nors daryti, imtis kokių nors prevencinių priemonių.

„Norime būti visiškoje kontrolėje, kol Alma sustiprės, kad nebūtų padaryta jokių klaidų. O kad niekas nekalbėtų, jog čia valstybei našta, aš pats apmokėsiu visas išlaidas, susijusias su slauga. Tikiu, kad mes pastatysime Almą ant kojų tvirtai ir kad ji vėl grįš į gyvenimą pilna energijos“, – įsitikinęs V.Adamkus.

Dienos metu jis ketina žmonai dienotvarkę planuoti taip, kad ji pasivaikščiotų, jai būtų padarytas masažas, kadangi judėti dabar jai labai svarbu.

„Ir dabar jai daromas masažas, bet to nepakanka, reikia daugiau judėti. Aš manau, kad iki savaitgalio Alma pakankamai sustiprės, kad galėtume tai pradėti. Didžiausia problema – sureguliuoti kraujospūdį. Dabar Almai jis staigiai užkyla ir staigiai nuo vaistų nukrenta, taigi šokinėja, o tai labai negerai kraujagyslėms. Matyt, taip ir nutiko – šoktelėjo spaudimas. Situaciją paaštrino ir virusas. Nors tuo metu Alma namuose tarsi nesirgo, bet kažkas buvo, ji jautė silpnumą. Taigi viskas kartu susidėjo“, – aiškino prezidentas.

V.Adamkus patikino esąs labai dėkingas Santaros klinikoms, kurių gydytojai labai stengiasi ir rezultatai esą jau matomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius