-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 24

V.Čmilytė-Nielsen apie siūlymą atsisakyti nuolatinės apsaugos: „Tai neturi ryšio su konkrečiomis personalijomis“

Noras atsisakyti nuolatinės vadovybės apsaugos nėra susijęs su konkrečiomis personalijomis, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Siūlomi pokyčiai, anot jos, nėra drastiški ir galėtų užtikrinti didesnį lankstumą.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Seimo pirmininkė V.Čmilytė-Nielsen ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė registravo įstatymo pataisas, pagal kurias jos ir jų pareigas vėliau eisiantys asmenys Vadovybės apsaugos tarnybos (VAT) pareigūnų nebebūtų saugomi 24 valandas per parą.

Jei Seimas pataisoms pritartų, premjeras ir Seimo pirmininkas nebūtų saugomi laisvu metu nuo oficialių ir neoficialių vizitų, susitikimų ar funkcijų įgyvendinimo, pavyzdžiui, į parduotuvę ar vedžioti šunį jie galėtų eiti be apsaugos.

Opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas Saulius Skvernelis sukritikavo šiuo siūlymus ir teigė, jog ydinga įstatymų projektus taikyti prie personalijų norų.

V.Čmilytė-Nielsen nesutiko, kad yra būtent taip.

„Tai yra visiška manipuliacija. Aš kaip tik akcentavau, kad tai neturi ryšio su konkrečiomis personalijomis“, – antradienį žurnalistams komentavo Seimo pirmininkė.

„Mes turėtume Lietuvą matyti bendrame, europiniame kontekste. Taip pat matyti tai, kad Lietuvos Seimo pirmininkas ar pirmininkė, Lietuvos ministras pirmininkas ar pirmininkė yra vieni iš labiausiai saugomų pareigūnų visoje Europoje. Tai turėtų mus privesti susimąstyti, ar tikrai viską racionaliai darome“, – pridūrė ji.

Nauja vadovybės saugojimo tvarka, pasak Seimo pirmininkės, būtų lankstesnė.

Mūsų siūlymai nėra drastiški, jie, mano manymu, racionalūs.

„Mūsų siūlymai nėra drastiški, jie, mano manymu, racionalūs ir tikiuosi, kad jie bus matomi ne kaip pavojus, o kaip galimybė užtikrinti didesnį lankstumą ir vakarietišką ar net šiaurietišką požiūrį į vadovybės apsaugą“, – pažymėjo ji.

Seimo pirmininkė teigė, jog su VAT apie pataisas nekalbėjo.

Antradienį posėdžiavęs Seimas per pateikimą pritarė, kad Seimo pirmininkė ir premjerė bei šias pareigas vėliau eisiantys asmenys laisvu metu nuo darbo nebūtų saugomi (VAT) pareigūnų. Apie tai daugiau – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius