Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 25

V.Gaidys: galima spėti, kad socialdemokratų rinkėjai nukeliavo pas „valstiečius“

Reikšmingai sumažėjus valdančiosios Socialdemokratų partijos reitingui sociologas Vladas Gaidys svarsto, jog labiausiai tikėtina, kad potencialūs rinkėjai nukeliavo į išpopuliarėjusių Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) simpatikų stovyklą – ypač, kai šią partija dalis socialdemokratų rinkėjų apklausose įvardindavo kaip savo antrą galimą pasirinkimą.
Vladas Gaidys
Vladas Gaidys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Socialdemokratų partijos elektoras šiuo metu nėra labai stipriai išreikštas, bet pagal įvairius simptomus, ką gavo Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, galima manyti, kad tai kaimiškos vietovės, tas arealas. Galima spėti, kad taip yra (socialdemokratų rinkėjai perbėgo pas LVŽS), nes prieš porą mėnesių jau buvo tie simptomai, (klausiant), už kurią kitą partiją jūs galėtumėt balsuoti, tai buvo dvi partijos kaip dubleriai – Liberalų sąjūdis ir Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tai viena grupė migravo į tą pusę“, – pirmadienį Lietuvos televizijos laidoje „Dėmesio centre“ sakė bendrovės „Vilmorus“ vadovas V.Gaidys.

Šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta visuomenės nuomonės apklausa parodė, jog balandžio mėnesį reikšmingai sumažėjo ir valdančiosios Socialdemokratų partijos, ir jos vadovo ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus reitingai.

Tuo metu buvusį vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį prisiviliojusios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingai nuosekliai didėja, o balandį partija šoktelėjo iš šeštos pozicijos, kurioje buvo kovą (7,1 proc.), į antrą. Balandį už juos nurodė ketiną balsuoti 11,1 proc. respondentų.

Už socialdemokratus per rinkimus, jeigu jie vyktų kitą sekmadienį, žadėjo balsuoti 15,7 proc. (kovą - 21,2 proc.) bendrovės „Vilmorus“ apklaustų šalies gyventojų. Vasarį socialdemokratų reitingas siekė 23 procentus. Nepaisant kritimo socialdemokratai išlieka pirmi partijų reitingų lentelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius