Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 10

V.Grubliauskas su Klaipėdos uosto vadovu aptars amonio trąšų krovą

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pirmadienį su Klaipėdos uosto vadovu Algiu Lataku aptars uosto krovą, aiškinantis dėl galimo pavojaus laikant sprogias medžiagas – amonio nitratą.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Telefonu kalbėjau su uosto vadovybe, pirmadienį pasikviečiau pokalbiui uosto direktorių paprašęs, kad atsineštų visą statistiką, visą išguldymą, kiek kuriame terminale ir ko yra kraunama. Saugumo, dėmesio ir atsargumo tikrai nebus per daug. Vertinti reikia rimtai, ne tik pagal tai, kas sakoma, bet pagal tai, kas dokumentuota, kokie leidimai, kokie yra dydžiai“, – BNS sakė V.Grubliauskas.

Jis sako laukiantis uosto direkcijos „nedviprasmiškų ir aiškių“ atsakymų į kylančius klausimus. Taip pat jis žada aptarti ir vienos iš bendrovių rekonstrukcijos metu keliamą triukšmą.

Galingą sprogimą Beiruto uoste, kaip manoma, sukėlus jame saugotam amonio nitratui – vadinamajai amonio salietrai, dalis politikų Lietuvoje ėmė kelti klausimą dėl uoste Klaipėdoje kraunamų ir sandėliuojamų medžiagų.

Tai darančios bendrovės „Klasco“ ir „Bega“ tikina, kad nerimauti nereikėtų, nes amonio nitratų krova vyksta saugiai, pagal griežtus saugumo reikalavimus, kraunami nedideli šios medžiagos kiekiai, jie sandėliuojami trumpą laiką. Mažinant sprogimo pavojų, amonio nitratai taip pat maišomi su inertinėmis medžiagomis.

Amonio nitratas dažniausiai naudojamas kaip trąša arba trąšų gamyboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius