-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 15

V.Kamblevičiaus vilionės: bando atkurti frakciją ir ieško nepatenkintų

Iširusią frakciją „Lietuvos gerovei“ jos seniūnas Vytautas Kamblevičius tikisi atkurti iki vasario pabaigos, o tada – ir sukurti partiją. Politikas teigia jaučiantis, kurie kolegos Seime – nepatenkinti, naujo nario esą dairosi ir tarp pozicijos, ir tarp opozicijos ar Mišrios Seimo narių grupės atstovų.
Vytautas Kamblevičius
Vytautas Kamblevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Čia ne paslaptis – aš kalbuosi [su Seimo nariais] ir iš opozicijos, ir iš Mišrios, ir iš valdančiosios. Aš maždaug jaučiu situaciją, kurie žmonės nepatenkinti vienoj ar kitoj frakcijoj, ir aš su jais bendrauju ir šneku. Vyksta dialogas“, – trečiadienį 15min komentavo V.Kamblevičius.

„Mano pagrindinis tikslas dabar – stabilizuoti situaciją ir išlaikyti frakciją. Tik man labai gaila, kad gerbiamas Kęstutis, mūsų ilgametis kolega, tik prieš 5 minutes pasakė, kada padavė raštą į sekretoriatą. Čia mane suglumino ir labai pasipiktino visi frakcijos nariai, kurie trylika metų buvo su Kęstučiu ir jis padarė tokį akibrokštą – nepranešė nei frakcijai, nei atėjęs atsiprašė“, – apgailestavo politikas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Bartkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Bartkevičius

Valdančiųjų sprendimus remianti frakcija „Lietuvos gerovei“ iširo sausio 13-ąją, kai ją paliko partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojas Kęstutis Bartkevičius.

V.Kamblevičius reiškė viltį, kad frakcija atsikurs iki vasario 23 dienos, o vasario pirmoje pusėje pavyks sukurti ir naują partiją.

„Pagrindinę [partiečių] dalį sudaro buvę partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai, agituojam ir žmones iš šono – yra ir mokslininkų, ir darbuotojų, ir specialistų įvairių sričių. Žmonės, kurie galvoja kartu eiti su mūsų grupe“, – pasakojo parlamentaras, pridurdamas, kad dabar turi subūręs apie 2 tūkst. bendraminčių.

Apie tai, kad V.Kamblevičius įkurs naują partiją bei atkurs frakciją, antradienį vakare po koalicijos tarybos posėdžio užsiminė ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Mes tikimės, kad vasario mėnesį bus įsteigta politinė partija ir pagal tą potencialą, kiek yra žmonių, ir tuos procesus, kurie vyksta Seime, matosi, kad galime turėti tame optimizmo. Ir kas yra patikinta, kad taip pat arba neeilinėje sesijoje, jeigu tokia bus sušaukta, o ji bus sušaukta [...], gali būti frakcija atkurta ir ji toliau rems Vyriausybę“, – dėstė ministras pirmininkas ir pabrėžė, jog frakcijos atsikūrimas – labai svarbu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis

Kai praėjusių metų vasarą Seime iširo „tvarkiečių“ frakcija, „valstiečiai“ į ją nutarė deleguoti savo narį – iš pradžių Agnę Širinskienę, vėliau – Audronę Jankuvienę. Pastaroji „tvarkiečius“ ir išgelbėjo.

Gal ir dabar „valstiečiai“ eis į pagalbą?

„Mes to klausimo nesvarstėm šiandien. Mes tik šnekėjomės apie tai, kad tos frakcijos atsikūrimas yra mūsų visų interesas, kad šita frakcija vėl galėtų veikti pagal frakcijos ir koalicijos sutartį. Bet šiuo atveju frakcijos buvęs seniūnas, dabar Mišrioje grupėje esantys žmonės, jie daro viską, kad ji atsikurtų, o aš tikiuosi, kad taip ir bus“, – teigė partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Iširus frakcijai „Lietuvos gerovei“ teoriškai Seime neliko daugumos, tačiau praktiškai buvę jos nariai valdančiųjų sprendimus palaiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius