Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 14 /11:57

V.Kuodytės pamoka: prezidentūra nuo šiol svečius pasitiks dar prieš apsaugą, G.Nausėda susitiks pirmadienį

Prezidentas Gitanas Nausėda su nacionalinės premijos laureate aktore Viktorija Kuodyte, kuri ketvirtadienį buvo neįleista į iškilmingą ceremoniją prezidentūroje, susitiks pirmadienį. O prezidentūra savo ruožtu imsis keisti svečių susitikimo taisykles, kad toks atvejis niekada nebepasikartotų.
Saulius Šaltens, Lina Lapelytė, Asmik Grigorian, Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė, Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė, Algimantas Puipa, Zita Bružaitė
Saulius Šaltenis, Lina Lapelytė, Asmik Grigorian, Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė, Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė, Algimantas Puipa, Zita Bružaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prezidento komunikacijos grupė 15min pranešė, kad G.Nausėdos susitikimas su aktore jau suderintas. Jis įvyks pirmadienį.

Penktadienį prezidentūra 15min taip pat informavo, kad po šio incidento bus keičiamos svečių sutikimo taisyklės.

Prezidentūra nurodė, kad ketvirtadienį ceremonijoje dalyvavusių svečių sąrašą gavo iš renginio organizatorių – Kultūros ministerijos ir jį perdavė Vadovybės apsaugos departamentui. Svečiai buvo įleidžiami pagal sąrašą, pateikus asmens tapatybės dokumentą.

Kultūros ministerija 15min nurodė, ceremoniją organizavo keturi darbuotojai, o svečių sąrašas buvo derintas su prezidentūra.

„Ministerijoje už Nacionalinių kultūros ir meno premijų renginio organizavimą buvo atsakingi keturi darbuotojai, kuriems buvo pavestos skirtingos su renginio organizavimu susijusios užduotys. Vienas darbuotojų buvo atsakingas už sąrašo sudarymą, remiantis minėtais principais. Sąrašas prieš renginį buvo derintas su Prezidentūra“, – raštu išdėstė ministerija.

Praėjus patikrą, jų laukia trys prezidentūros darbuotojai, kurie paeiliui lydi svečius į salę.

Ministerija nurodė, o prezidento komunikacijos grupė pripažino, kad svečius sutikti prie durų buvo prezidentūros darbuotojų užduotis.

„Svečius pasitinka apsaugos darbuotojai. Praėjus patikrą, jų laukia trys prezidentūros darbuotojai, kurie paeiliui lydi svečius į salę. Organizatoriai, Kultūros ministerijos darbuotojai, pasitiko ir priėmė svečius salėje“, – paklausta, kas turėjo sutikti svečius, vos įžengusius pro rūmų duris, paaiškino prezidento komunikacijos grupė.

Paprašyta paaiškinti, kodėl trys darbuotojai neišsprendė kilusios problemos, prezidentūra nurodė, kad tai parodė, kad trijų žmonių buvo per maža sutikti aštuonis apdovanojamus asmenis.

„Taip, visi svečiai buvo pasitinkami pagal įprastą tvarką. Tačiau šis įvykis parodė, kad esant dideliam svečių srautui, svečiai lydinčių darbuotojų turi būti pasitinkami dar prieš apsaugos procedūras“, – ateityje planuojanti keisti pasitikimo tvarką, nurodė prezidentūra.

V.Kuodytės laukėme ceremonijoje, jai buvo skirta vieta, gėlių puokštė, ženklelis ir diplomas. Laureatei nedalyvaujant ceremonijoje, jos pavardė nebuvo paminėta.

Prezidentūra taip pat paaiškino, kodėl pačioje ceremonijoje V.Kuodytė išvis nebuvo paminėta, nors gėlės, ženklelis ir diplomas jai buvo paruošti.

„V.Kuodytės laukėme ceremonijoje, jai buvo skirta vieta, gėlių puokštė, ženklelis ir diplomas. Laureatei nedalyvaujant ceremonijoje, jos pavardė nebuvo paminėta. Dar kartą pabrėžiame, kad dėl to apgailestaujame ir pripažįstame, kad sureaguota nebuvo tinkamai. Laureatei parodysime deramą dėmesį ir įteiksime premiją jai priimtinu laiku artimiausiomis dienomis“, – nurodė prezidento komunikacijos grupė.

Kaip ketvirtadienį rašė 15min, už asmenybės žymę šiuolaikiniame teatre nacionaline premija įvertinta aktorė V.Kuodytė, nors turėjo asmens dokumentą, nebuvo įleista į ceremoniją prezidentūroje, nes neturėjo pasiėmusi kvietimo, nebuvo įtraukta į svečių sąrašus.

Negana to, V.Kuodytės pelnytas apdovanojimas nė nebuvo paminėtas iškilmingoje ceremonijoje.

Prezidentūra ir Kultūros ministerija dėl incidento oficialiai atsiprašė. Teigta, kad incidentas įvyko dėl „apmaudžios administracinės klaidos“.

Už klaidą atsakomybę prisiėmė Kultūros ministerija. Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas ir prezidento vyriausioji patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Sonata Šulcė ketvirtadienį vakare nuvyko į spektaklį Jaunimo dramos teatre, asmeniškai atsiprašė V.Kuodytės ir įteikė jai gėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius