Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 12

V.Landsbergis: D.Grybauskaitė diagnozuoja didžiausius skaudulius

Metiniais pranešimais prezidentė Dalia Grybauskaitė diagnozuoja didžiausius skaudulius ir problemas, sako pirmasis faktinis šalies vadovas opozicinių konservatorių partijos garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis. Kitas dalykas, anot jo, ar yra įrankių diagnozuotoms ligoms gydyti.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prezidentės metiniai pranešimai turi vieną bendrą bruožą – tai yra diagnostika. Kiekvieną kartą prezidentė diagnozuoja ne tiek galbūt akcentuodama laimėjimus, ką galėtų ir sau priskirti, nes jai prezidentaujant yra tam tikrų nemažų laimėjimų, bet ji pasinaudoja proga diagnozuoti skaudulius, tikras problemas, įsisenėjusias ir ne visai įveikiamas problemas. Šiandien taip pat buvo daug diagnozės momentų“, – po metinio pranešimo antradienį Seime žurnalistams sakė V.Landsbergis.

Jis teigė nepamenantis, kad kada nors valstybės vadovės diagnozė būtų neteisinga.

„Kitas dalykas, ar yra gydymo įrankių. Kiek ji gali, tiek ji stengiasi. Yra tam tikras apgailestavimas, kad kartais trūksta net dviejų kadencijų diagnozuotą ligą išgydyti“, – atkreipė dėmesį buvęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas.

Visuomenei reikia išsiaiškinti, kas yra partijos ir kas yra slaptos partijos, – teigė V.Landsbergis.

Anot jo, prezidentė pranešime išryškino politikos susiliejimą su verslu.

D.Grybauskaitė antradienį teigė, kad ciniškas išskaičiavimas viską nustelbia ir kėsinasi į valstybę, demokratiją. Anot jos, sąžiningiems žmonėms dabar tenka atsakomybė išvaduoti Lietuvą nuo vietos grobikų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė

V.Landsbergis taip pat atkreipė dėmesį į valstybės vadovės raginimą partijoms prisikelti.

Pasak prezidentės, kad ir kokios silpnos, pavargusios, nukraujavusios būtų politinės partijos, tačiau kol kas tai patikimiausias demokratinio valstybės vystymosi pagrindas.

„Visuomenei reikia išsiaiškinti, kas yra partijos ir kas yra slaptos partijos“, – savo ruožtu teigė V.Landsbergis.

„Dabar taip įsisiautėjo būdas kovoti dėl valdžios nesivadinant partija ir turint visokių lengvatų, įstatyminių skylių, gaunant pinigų ir plečiant savo įtaką, kur valstybė kaip ir negali kontroliuoti, nes ta grupė žmonių vadinasi ne partija, o kaip nors kitaip, ir tada įstatymai netaikomi. Šitas turėtų būti sutvarkyta“, – sakė jis.

Anot V.Landsbergio, ir partijoms, ir kitoms valdžios siekiančioms organizacijoms turėtų galioti vienodos veikimo taisyklės.

„Visiems politiniams susivienijimams uždėti vienodą kontrolę, nesvarbu, ar tu ten komitetas, ar koks nors judėjimas, ar krutėjimas, ar bildėjimas“, – teigė jis ir apgailestavo, kad bandymai suvienodinti sąlygas būdavo blokuojami parlamente.

Prezidentė D.Grybauskaitė antradienį Seime perskaitė devintą, priešpaskutinį, savo metinį pranešimą.

Konstitucija šalies vadovui numato pareigą parlamente perskaityti metinį pranešimą apie padėtį Lietuvoje, vidaus ir užsienio politiką.

D.Grybauskaitė prezidente išrinkta 2009 metų gegužę, o 2014 metų birželį perrinkta antrai penkerių metų kadencijai.

V.Landsbergis 1990 – 1992 metais buvo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas, 1996 – 2000 metais – Seimo pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius