Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 07

Kauno meras: verslo pardavimas Rusijoje nevyksta taip greitai kaip norėtųsi

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigia, kad jam priklausančios „Vičiūnų grupės“ verslo pardavimas Rusijoje nevyksta taip greitai, kaip norėtų.
Plungėje atidarytas džiūvėsių fabrikas
Plungėje atidarytas džiūvėsių fabrikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiai dienai procesas vyksta, aišku, ne taip greit kaip visi norėtume ir jūs, o gal labiausiai aš arba kitas bendrasavininkas, su kuriuo esame ten savininkai. Vieni nori už dyką paimti, ten kreditiniai pinigai, ne už santaupas pastatyta, o iš kreditų, kiti – kad jie grįžtų“, – trečiadienį Kaune žurnalistams sakė meras.

Meras tvirtino girdėjęs siūlymų padovanoti gamyklą Rusijai ir pasitraukti, tačiau teigia to negalintis padaryti dėl kreditinių įsipareigojimų.

„Tekę kalbėt su verslininkais ir tais, kurie pasakė: Padovanok, atsistok ir išeik. Dovanų už dyką nebūna. Dovanos, ten pastatytos gamyklos, yra už kreditinius pinigus. Aš neįsivaizduoju, kaip reiktų nepardavus atsistot ir išeit“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

„Vičiūnų grupės“ savininkai ir vadovai žada parduoti verslą Rusijoje nuo Maskvos invazijos Ukrainoje pradžios vasarį.

Balandžio pradžioje „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis sakė, kad ši viena didžiausių Lietuvoje maisto gamybos grupių verslą Rusijoje galutinai nutrauks per tris-keturis mėnesius.

Rugpjūčio pabaigoje grupė pranešė radusi penkis potencialius verslo Rusijoje pirkėjus, tačiau tvirtina negalinti prognozuoti, kiek užtruks jo pardavimas ir perdavimas.

„Vičiūnai Group“ tikina, jog visa produkcija, pateikiama prekybai Lietuvoje ar Ukrainoje, yra pagaminta Europos Sąjungoje esančiuose fabrikuose, o parduodamas fabrikas Kaliningrade tiekia produkciją Rytų rinkoms.

Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ skelbė, kad Kauno mero ir verslininko Liudo Skieriaus kontroliuojamos „Vičiūnų grupės“ įmonė Kaliningrade pernai gavo apie 13,77 mln. eurų Rusijos valdžios subsidijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius