-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 03 09 /2020 03 10

V.Pranckietis rinkimuose dalyvaus vienas: nepakeliui nei su R.J.Dagiu, nei su V.Radžvilu

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako nusprendęs Seimo rinkimuose savo kandidatūrą kelti savarankiškai, be jokios politinės partijos užnugario. Nors jis pripažįsta sulaukęs ne vieno pasiūlymo, tikina, kad su naujomis besikuriančiomis partijomis jam ne pakeliui dėl pernelyg radikalių idėjų, o kitų partijų siūlymus V.Pranckietis sako svarstysiąs jau po rinkimų.

15min studijoje pirmadienį viešėjęs V.Pranckietis tvirtino, kad turi ambiciją dalyvauti Seimo rinkimuose, tačiau jau yra nutaręs jokios partijos užnugario neieškoti.

„Matyčiau save kol kas vienmandatėje apygardoje kaip savarankišką kandidatą“, – sakė jis.

Seimo pirmininkas pripažino sulaukęs ne vieno pasiūlymo jungtis prie naujai kuriamų partijų. Toliausiai pokalbiai buvo pažengę su Rimantu Jonu Dagiu, ką tik sukūrusio Krikščionių sąjungą.

Tačiau, pasak V.Pranckiečio, viskas baigėsi niekuo.

„R.J.Dagys, taip, jis anonsuodavo, kad aš esu ten, bet mano tokio atsakymo nebuvo niekada. Mano buvo paklausimai apie programą, apie tai, koks tai bus darinys, kiek susijungs, kiek radikali programa, – aš negavau atsakymų į tuos klausimus, todėl aš nematau savęs toje veikloje“, – 15min studijoje sakė V.Pranckietis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rimantas Jonas Dagys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rimantas Jonas Dagys

Jis aptakiai patvirtino sulaukęs ir savaitgalį steigiamąjį suvažiavimą surengusios Vytauto Radžvilo vadovaujamos partijos „Nacionalinis susivienijimas“ kvietimo.

Tačiau iškart pasakė, kad su ja nenori būti siejamas ir greičiausiai partiją rinksis tik po rinkimų, jei šie apskritai bus sėkmingi.

„Nenorėčiau turėti nieko bendra su tais, kas skelbia kokias nors radikalias idėjas, o visa kita po to galima skaityti programas, kai jos bus pateiktos, ir tada galima prisijungti po rinkimų prie tos jėgos“, – sakė V.Pranckietis.

Paklaustas, ką vadina radikaliomis idėjomis, jis nebeslėpė, kad kalba apie „Nacionalinį susivienijimą“.

„Jei įvardinsiu tiksliai, labai bus labai aiškiai pasakyta, kad su šita jėga nenoriu niekur eiti. Pavyzdžiui, „Lietuva lietuviams“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vytautas Radžvilas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vytautas Radžvilas

Manau, kad mes turime būti Lietuvos tauta plačiąja prasme, o ne siaurąja. Tokios idėjos man svetimos“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

„Nacionalinio susivienijimo“ atstovas Vytautas Sinica feisbuke teigė, kad partija V.Pranckiečiui niekada nieko nesiūlė.

„Nacionalinis susivienijimas“ niekada nesiūlė V.Pranckiečiui jokio bendradarbiavimo. Komjaunuoliškas internacionalizmo klišes kartojantis, radikalumo ir nacionalizmo baubo bijantis, Tomaševskio reikalavimus pildantis, Stambulo konvencijai ir gėjų partnerystėms pritariantis, galiausiai tik dėka politinės konjunktūros poste išsilaikantis ponas Pranckietis niekada nebuvo kviečiamas į „Nacionalinio susivienijimo“ gretas.

Jis negalėjo būti kviečiamas, nes pats yra įsikūnijimas to servilizmo, konformizmo, korektiškumo ir kitų politinių ligų, kurioms naikinti ir reikalinga naujoji partija“, - rašė jis.

V.Pranckiečio nuomone, Seimo pirmininku apskritai dirbti lengviau, kai nesi tapatinamas su jokia politine jėga. Kita vertus, jis pripažino, kad pavasario sesijoje vėl gali būti pakartotinai siūloma balsuoti dėl jo atstatydinimo ir žadėjo teikiamas kandidatūras derinti su visomis Seimo frakcijomis, kad šios valdančiųjų nebūtų atmestos tik todėl, kad yra siūlomos V.Pranckiečio.

O ar nebus sunku dirbti dėl to, kad Seimo dauguma silpna, o Seimo pirmininkas nebeturi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, su kuria buvo išrinktas į Seimą, palaikymo?

„Pozityviems veiksmams dauguma visada susiformavo. (…) Dabar tokių esminių klausimų, kur reikalinga labai svarbi dauguma, kol kas nenusimato, nes Vyriausybės programa jau yra išspręsta. Dabar yra tos iniciatyvos, tai tiesiog daug klausimų, kur galim balsuoti pasirinkdami situaciją“, – aiškino Seimo pirmininkas.

Seimo pirmininkas sakė norįs, kad parlamentas pavasario sesijoje grįžtų prie Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius