Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 07

V.Sinkevičių siūlant eurokomisaru „tvarkiečiai“ jau žvalgosi į jo portfelį

Po koalicijos derybų be postų likusiai „Tvarkai ir teisingumui“ ekonomikos ir inovacijų ministro portfelis, kuris gali likti be šeimininko dabartiniam ministrui Virginijui Sinkevičiui išvykus dirbti į Europos Komisiją, tiktų, sako partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis. Tiesa, jis šiuo klausimu ragina neskubėti ir palaukti, kol Lietuva deleguos savo atstovą į Europos Komisiją.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ateis laikas ir informuosim, tikrai nėra ko skubėti. Vyriausybė dirba, premjeras patvirtins ministrų kabinetą – šiandieną bus pateiktas, 20 dieną prisieks ministrai, darbas prasidės“, – apie derybų eigą su politiniais lyderiais 15min trečiadienį pasakojo R.Žemaitaitis.

Jei ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius taps eurokomisaru, jo portfelis teks kažkam kitam, pavyzdžiui, „Tvarkai ir teisingumui“. Šios galimybės neatmetė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Ar „tvarkiečiams“ tiktų ši sritis?

„Aš manau, kad taip. Esminis dalykas [...] – kad būtų tęsiami Vyriausybės darbai, įgyvendintume programą, kuri buvo pradėta, nebūtų blaškomasi. Likus metams iki rinkimų, manau, nebūtų logiška kažką kardinaliai keisti. Tiesiog yra gerai dirbta ministerijoje, sustyguoti darbai, juos reikėtų tęsti“, – nurodė R.Žemaitaitis.

Klausiamas, tai gal darbus galėtų tęsti tie patys „valstiečiai“, politikas tuo abejojo.

„Yra susitarimas, kad viena iš kuruojamų ministerijų turėtų atitekti „Tvarkai ir teisingumui“, kadangi Krašto apsaugos ministerija pagal susitarimą atiteko prezidento kuravimo sričiai. Natūralu, kad „Tvarkai ir teisingumui“ turi atitekti kita kuravimo sritis“, – dėstė R.Žemaitaitis.

Jis tikino, kad kandidatų į ekonomikos ir inovacijų ministro vietą partija tikrai turėtų, bet paragino klausimo neskubinti.

„Jūs niekur neskubėkite, ateis mėnesio galas, ateis rugsėjo pradžia, kai matysim, kas bus paskirstas į eurokomisarus, tada ir bus sprendimai priimami“, – kalbėjo jis.

Atnaujintos Vyriausybės sudėtį premjeras Saulius Skvernelis prezidentui Gitanui Nausėdai žada pateikti trečiadienį.

Tiesa, kol kas neaišku, kiek ministrų bus keičiami. Pasikeitus daugiau nei vienam, Vyriausybė turės pasitikrinti pasitikėjimą Seime.

Jei bus einama šiuo keliu, turėtų keistis žemės ūkio, vidaus reikalų ir susisiekimo ministrai.

Trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda pranešė, kad dabartinis ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius bus siūlomas eurokomisaru.

Tai reiškia, kad gali tekti keisti ir šios ministerijos vadovą. Kol kas nežinia, ar jis bus keičiamas dabar, ar tik priėmus formalius sprendimus dėl V.Sinkevičiaus.

S.Skvernelis premjeru vėl buvo paskirtas liepos pabaigoje po įgaliojimų grąžinimo procedūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius