-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 05

V.Ušackas: planuoju dalyvauti prezidento rinkimuose

Buvęs Lietuvos ir Europos Sąjungos ambasadorius, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) narys Vygaudas Ušackas patvirtino apie savo intenciją dalyvauti 2019-aisiais Lietuvoje vyksiančiuose prezidento rinkimuose.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Aš nepradėjau kampanijos. Taip, aš planuoju dalyvauti prezidento rinkimuose ir savo sprendimą padarysiu, paskelbsiu apie tai, šią vasarą“, – ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Lietuva tiesiogiai“ metu teigė konservatorius.

„Kaip aš darysiu? Darysiu taip, kaip numato rinkimų įstatymas. Pagal tai, kaip planuoja konservatorių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis, kad bus apklausa daroma visuotinė, kurioje dalyvaus ir partijos nariai, ir kiti Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie nėra kitų partijų nariai [...]. Kai paaiškės visi terminai ir visos taisyklės, tada aš padarysiu sprendimą ir dalyvausiu juose“, – toliau kalbėjo jis.

Pagal 2017 metais patvirtintus TS-LKD partijos įstatus, konservatorių kandidatas į prezidentus bus renkamas atviruose rinkimuose, kuriuose balsuoti turės teisę visi TS-LKD nariai ir kiti pilnamečiai asmenys, įgiję teisę dalyvauti šiuose rinkimuose pagal TS-LKD tarybos patvirtintą tvarką.

Anot V.Ušacko, partija kandidato ieškos rugsėjo–spalio mėnesiais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vygaudas Ušackas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vygaudas Ušackas

„Jeigu kandidatuosiu, tai kai paskelbsiu savo kandidatavimą, tai aš, jau tada tokiu atveju, stengsiuosi būti visų Lietuvos piliečių kandidatu. Jeigu išrinks prezidentu – ir tarnauti Lietuvos žmonių labui“, – sakė V.Ušackas.

Paklaustas, apie Maskvos kremliaus siekius paveikti Lietuvos prezidento rinkimų kampaniją, konservatorius tokiais veiksmais nesuabejojo.

„Kremlius tikrai stengsis dalyvauti rinkiminėje kampanijoje Lietuvoje. Galbūt tai bus be politinės vadovybės tiesioginio nurodymo, tačiau struktūros, kurios organizavo kibernetines atakas, kurios organizavo demokratinių procesų sumaištį Amerikoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje, yra pasiekusios tokį lygį, kad jaučia beribę jėgą ir nori parodyti savo galią. Todėl reikia būti budriems. Maskvos ranka rinkiminėje kampanijoje lietuvių bus jaučiama“, – dėstė V.Ušackas.

„Jau mes dabar matome kai kuriuos politikų pasisakymus, kurie nesutampa su Lietuvos tradicine užsienio-gynybos-saugumo politika. Manau, kad pasisakymų, kurie kvestionuotų gynybos biudžeto skyrimą, gal net kvestionuotų mūsų transatlantinius ryšius, ar net sąjungą su Amerika, gali pasireikšti ir ateity“, – pridūrė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prezidentūra
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prezidentūra

Apie tai, kad Rusijos žvalgybos tarnybas pastaruoju metu domina 2019 metais organizuojami Lietuvos prezidento rinkimai, savo kasmetiniame neseniai paskelbtame grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime pažymėjo Valstybės saugumo departamentas (VSD) ir Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos (AOTD).

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2019 metų gegužę.

Kovą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atliktos Lietuvos gyventojų apklausos duomenimis, kurios rezultaus publikavo naujienų portalas Delfi.lt, V.Ušackas su 5,5 proc. reitingu patenka į svarstomų kandidatų į prezidentus penketuką. Prieš jį pirmoje vietoje – ekonomistas Gitanas Nausėda, antroje – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, trečioje – premjeras Saulius Skvernelis, ketvirtoje – Seimo konservatorių frakcijos narė Ingrida Šimonytė.

Tapti Lietuvos prezidentu planuoja europarlamentaras, buvęs Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis. Kiek anksčiau tokią galimybę paneigė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Kiti viešumoje įvardijami pretendentai kol kas savo planų neatskleidžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius