Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 24

Vadovybės apsaugos departamentas ruošiasi saugoti naują prezidentą

Vadovybės apsaugos departamentas (VAD) jau pradėjo formuoti naują komandą, saugosiančią naująjį šalies vadovą, praneša portalas lrt.lt.
Ingrida Šimonytė ir Gitanas Nausėda
Ingrida Šimonytė ir Gitanas Nausėda / 15min koliažas

Šiuo metu, pasak departamento vadovų, renkama informacija apie galimas grėsmes, apžiūrimos kandidatų gyvenamosios vietos, kad būtų pasirengta apsaugai, jei kurį laiką išrinktasis prezidentas dar nesikeltų į Turniškių rezidenciją.

„Šiuo metu tikrai darome namų darbus, kad susitikę su laimėjusiu kandidatu, jau turėtume pasiruošę viską, ko reikia sprendimams priimti – renkama informacija, analitikai vertina grėsmes, renka informaciją apie galbūt galimus grasintojus, bendro pobūdžio informaciją, taip pat už planavimą atsakingi pareigūnai žiūri dabartines gyvenamąsias vietas“, – pasakoja VAD direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira.

Dabar abu kandidatai gyvena privačiuose namuose. Ingrida Šimonytė į Pavilnį neseniai persikraustė iš Antakalnio. Prie naujojo namo tvoros jau netrukus gali atsirasti stebėjimo kameros ar budėti VAD pareigūnai.

Jie jau apžiūrėjo ir medžiais apsuptą Gitano Nausėdos namą prie upės. Jei prezidentu būtų išrinktas G.Nausėda, šalia namo įsikurtų vadovybės apsaugos darbuotojai. Pasak departamento direktoriaus pavaduotojo, tikėtina, kad išrinktasis prezidentas iškart nesikels į Turniškes, todėl teks mėnesiui ar ilgiau užtikrinti apsaugą jų privačiame būste.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tik pasibaigus kadencijai, kaip pranešė jos spaudos tarnyba, paliks Turniškes ir kelsis į naująjį savo namą VAD toliau ir čia rūpinsis jos apsauga. D.Grybauskaitei apsauga priklauso iki gyvenimo pabaigos.

Be pareigas einančio prezidento, Vadovybės apsaugos departamentas rūpinasi Seimo pirmininko, premjero bei buvusių šalies vadovų apsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius