Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 24

Valentinas Mazuronis teigia esantis pasiruošęs Darbo partiją vesti į rinkimus

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis sekmadienį vykstančiame partijos suvažiavime paskelbė, kad yra pasirengęs vesti Darbo partijos sąrašą spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Jei taip nutiks, jis privalės dirbti Seime, nes po išrinkimo į Seimą praras europarlamentaro mandatą.
Darbo partijos suvažiavimas
Valentinas Mazuronis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sekmadienį koncertų salėje „Compensa“ vyksta Darbo partijos suvažiavimas, kuriame susirinko apie 2 tūkst. partijos narių. Čia atvyko ir dvasinis Darbo partijos vadovas, formaliai iš politinės jėgos pasitraukęs Viktoras Uspaskichas. Jį „darbiečiai“ sutiko audringais plojimais.

„Partijos pirmininkas turi būti komandos priekyje, šiandien esu tam pasiruošęs. Dirbsiu su komanda kaip partijos pirmininkas, esu pasirengęs vesti rinkiminį sąrašą, jei apsispręsime, kad reikia daryti būtent taip“, – sakė V.Mazuronis.

Pagal neseniai priimtas Seimo rinkimų įstatymo pataisas, į Seimą išrinktas politikas po 15 dienų praranda mero, europarlamentaro, ar kitus mandatus – pasirinkimo jis neturi.

Rodė partijos reklamas

Suvažiavimo dalyvius V.Mazuronis bandė įkvėpti rodydamas Seimo rinkimams nufilmuotus Darbo partijos reklaminius klipus.

Suvažiavimo dalyvius V.Mazuronis bandė įkvėpti rodydamas Seimo rinkimams nufilmuotus Darbo partijos reklaminius klipus.

Iš jų galima spręsti, kad „darbiečių“ rinkimų arkliukai bus du: pažadai gerinti paprastų žmonių gyvenimą ir pasipriešinimas pabėgėlių priėmimui.

V.Mazuronis teigė, kad iki 2020 Darbo partija pasieks 656 eurų minimalų mėnesinį atlyginimą, vidutinį darbo užmokestį padidins iki 1110 eurų, neapmokestinamą pajamų dydį sulygins su MMA, o vidutinę pensiją padidins iki 422 eurų.

Gyrėsi nuveiktais darbais

„Kas sako, kad frakcijoje nesusitariame, sako netiesą“, – suvažiavime kalbėjo V.Mazuronis.

Jis vardijo Darbo partijos padarytus darbus – nuo minimalios algos didinimo, iki ūkininkams išrūpintus 2014-2020 metų ES finansinėje perspektyvoje 2 mlrd. eurų.

„Aš nekomentavau, rodžiau tik konkrečius skaičius. Yra kitas dalykas – ką aš pristačiau, tai jau praeitis. O ką mes darysime ateityje, ką pasiūlysime rinkėjams artimiausiu laikotarpiu?“, – klausė jis.

V.Mazuronis aiškino, kad partija siūlys sumažinti darbo jėgos apmokestinimą, neapmokestinamąjį pajamų didinimą sulyginant su minimaliu atlyginimu.

Partijos vadovas kalbėjo, kad partija tars tvirtą „ne“ pabėgėlių atvežimui į Lietuvą, jei Lietuvos žmonės to nenori ir tvirtą „taip“ valstybės gynybinės galios stiprinimui visomis formomis.

„Ar tikrai esame tokie stiprūs, ar turime tiek vienybės, ar galime pasiekti tai, ką aš kalbu? Nei viena pergalė, kaip ir pralaimėjimas, neįvyksta, jei prieš tai pergalė neįvyksta mūsų galvose ir mūsų širdyse. Degs mūsų visų akys, širdys – viskas bus gerai. Nedegs – bus gerai, bet ne mums, bus gerai kitiems, kurie tikės ką daro, degs patys ir uždegs visus kitus“, – „darbiečiams“ kalbėjo pirmininkas.

Degs mūsų visų akys, širdys – viskas bus gerai. Nedegs – bus gerai, bet ne mums.

Jo teigimu, partija dar neturi sustačiusi savo rinkimų sąrašo.

Sekmadienį Darbo partijos suvažiavimas patvirtino didžiąją dalį vienmandatininkų ir rinkimų programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius