-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 19

„Valstiečiai“ ir socialdemokratai išrikiavo pretendentus į Europos Parlamentą: varžysis ir B.Vėsaitė

Rinkimuose į Europos Parlamentą (EP) Vyriausiajai rinkimų komisijai kandidatų sąrašus iki antradienio pateikė 15 politinių organizacijų. Kandidatus pristatė „valstiečiai“ ir socialdemokratai, o jų sąrašuose – esami ir buvę Seimo nariai.
Birutė Vėsaitė, Vilija Blinkevičiūtė,   Bronis Ropė ir Arvydas Nekrošius
Birutė Vėsaitė, Vilija Blinkevičiūtė, Bronis Ropė ir Arvydas Nekrošius / „Scanpix“/AP ir 15min nuotr.

Be Liberalų sąjūdžio, Socialdemokratų darbo partijos, Darbo partijos ir trijų visuomeninių komitetų – „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“, „Prof. dr. Stanislovo Tomo sąrašas“ ir „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“ – apie kuriuos ir jų keliamus kandidatus rinkimuose 15min rašė anksčiau, taip pat Lietuvos centro partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS), Lietuvos žaliųjų partijos, partijos „Tvarka ir teisingumas“, Rusų aljanso, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), komiteto „Aušros Maldeikienės traukinys“ – apie kuriuos 15min irgi rašė – VRK pareiškinius dokumentus pateikė:

  • Valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS);
  • Socialdemokratų partija (LSDP).

LVŽS sąrašą į EP veda europarlamentaras Bronis Ropė, toliau rikiuojasi buvęs krepšininkas Šarūnas Marčiulionis, viešųjų ryšių specialistas Linas Kontrimas, verslininkė Laima Mogenienė, patarėja EP žaliųjų frakcijoje dirbanti Karolina Štelmokaitė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos Sąjunga
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos Sąjunga

Sąraše taip pat yra „valstiečių“ iš Seimo: Tomas Tomilinas, Dainius Gaižauskas, Stasys Jakeliūnas, Jonas Jarutis, Rūta Miliūtė, Robertas Šarknickas, Arvydas Nekrošius, Virgilijus Poderys ir kiti.

LSDP pirmuoju numeriu į EP siūlo europarlamentarę Viliją Blinkevičiūtę, Seimo narius Rasą Budbergytę, Juozą Oleką, Julių Sabatauską, buvusią Seimo narę Orintą Leiputę.

Sąraše yra buvusi parlamentarė Birutė Vėsaitė, Akmenės rajono meru ką tik pirmame ture išrinktas Vitalijus Mitrofanovas, Seimo nariai Algirdas Sysas ir Dovilė Šakalienė.

Netrumpintus kandidatų sąrašus galite rasti čia.

Aukščiau išvardytos politinės organizacijos VRK yra pateikusios pareiškinius dokumentus, renka juos palaikančių rinkėjų parašus. O jų, siekiant dalyvauti EP rinkimuose, reikia ne mažiau nei 10 tūkst.

Išreikšti paramą politinėms organizacijoms galima ir elektroninėje erdvėje. Čia, remiantis antradienio duomenimis, labiausiai remiamas A.Maldeikienės vedamas komitetas. Nedaug nuo jo atsilieka konservatoriai, toliau rikiuojasi V.Radžvilo vedamas sąrašas, Liberalų sąjūdis, S.Tomo komitetas, socialdemokratai, R.Pakso vedamas komitetas, „socdarbiečiai“, Žaliųjų partija, LVŽS, Darbo partija, Centro partija, „tvarkiečiai“, LLRA-KŠS ir Rusų aljansas.

EP rinkimai vyks gegužės 26 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius