Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 03

Viešųjų ryšių ekspertas: greitai kils klausimų dėl S.Skvernelio

Patraukdamas tris savo vyriausybės ministrus, premjeras Saulius Skvernelis laimėjo šiek tiek laiko bandymui suvaldyti situaciją, tačiau tai – laikinas sprendimas. Taip LRT.lt sako viešųjų ryšių ekspertas Arijus Katauskas. „Jei visos socialinės grupės, o ypač, pedagogai, nenusileis, premjeras kritikos taikinį turės užsidėti ant savęs. Klausimus greitai pradėsime uždavinėti nebe ministrams, o S.Skverneliui“, – kalba pašnekovas.
Arijus Katauskas
Arijus Katauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

A.Katausko teigimu, didėjantis spaudimas iš pedagogų bei prie jų prisijungusių medikų nepaliko nieko kita, kaip tik reaguoti, ypač tuomet, kai kritikos strėlės ėmė lėkti į pati S.Skvernelį.

„Spaudimas tiek premjerui, tiek jo komandai praėjusią savaitę didėjo labai stipriai, ypač savaitgalį, kada į procesą įsijungė ir medikai. Buvo akivaizdu, kad premjeras bus priverstas reaguoti – viešojoje erdvėje žmonės ėmė kreipti krūvį nuo ministrės į patį premjerą. Galima prisiminti profesinių sąjungų konfederacijos pasakymą, kad ministrė neturi įgaliojimų ir derėtis reikia ne su tais žmonėmis. Premjeras, kuris ilgą laiką bandė išlaikyti atstumą, tačiau jis nebegalėjo stovėti nuošalyje“, – vieną iš priežasčių, kodėl buvo pasirinkta aukoti ministrus, įvardija A.Katauskas.

Antra, priežastis, kodėl ritosi būtent šių ministrų galvos, anot viešųjų ryšių eksperto, buvo tai, kad jų vertinimas viešojoje erdvėje yra ganėtinai prastas, jie buvo įsivėlę į vienokius ar kitokius skandalus, o tai jau ėmė kenkti ir pačios vyriausybės vertinimams.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Atsakomybės neišvengs ir pats premjeras

Pasak A.Katausko, anksčiau ar vėliau S.Skvernelis bus priverstas prisiimti atsakomybę, ypač jei sukilusios socialinės grupės nenurims.

„Premjeras ministrų nuėmimu išlošė šiek tiek laiko ir atstumo nuo problemos, tačiau tai yra laikinas sprendimas, ypač jei nenusileis visos socialinės grupės. Tuomet premjeras kritikos taikinį turės užsidėti ant savęs. Mes greitai pradėsime uždavinėti klausimus nebe ministrams, o pačiam S.Skverneliui“, – sako jis.

Nuomonę, kad atsakomybę turėtų prisiimti Vyriausybė, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje išreiškė ir buvusi švietimo viceministrė Nerija Putinaitė.

15min nuotr./Sauliaus Skvernelio atleisti ministrai
15min nuotr./Sauliaus Skvernelio atleisti ministrai

„Šiandienos premjero sprendimas ir argumentai rodo, kad šiandien yra mokytojų pralaimėjimo diena. Nebeliko su kuo derėtis. Nebeliko kam imtis atsakomybės. Ministrės neliko, bet etatinio problemos liko. Vyriausybės „programa“ liko. Kuris naujas ministras norės suprasti problemas ir situaciją taisyti? Joks, nes ne ministre esmė, o Vyriausybės programoje“, – rašo filosofė, politinė veikėja N.Putinaitė.

Jos teigimu, visa Vyriausybė turėtų prisiimti atsakomybę, nes ministrė Jurgita Petrauskienė iš tiesų nuosekliai vykdė vyriausybės programą.

„Abejoju, kad ministrė asmeniškai buvo įsitikinusi to pokyčio teisingumu. Bet „programą“ vykdė. Čia turbūt ir buvo asmeninė klaida.

Labiausiai nuvilia ši Vyriausybė tuo, kad į ministrus nežiūrima kaip į asmenybes, geriausiai išmanančius tą sferą, kuriai vadovauja. Jie tėra marionetės, instrumentai vykdyti „programą“. Jie negali turėti savo asmeninės nuomonės, savo darbotvarkės. Jei tokią turi, tampa netinkami. Kurie tokios neturi, su atsakomybe paliekami vieni patys“, – teigia N.Putinaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius