-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 23 /14:16

Viktoras Uspaskichas: nesidariau koronaviruso testo, o jei lįsite į mano lovą – kalbų nebus

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas penktadienį pareiškė, kad koronaviruso testo nesidarė. Jis nekomentuoja 15min turimų žinių, kad jo artimam žmogui buvo nustatytas koronavirusas. V.Uspaskichas yra namuose – saviizoliacijoje. Kodėl? Anot jo, dėl to, kad jis elgiasi pilietiškai. Į klausimus, ar tiesa, kad praėjusią savaitę susilaukė vaiko, V.Uspaskichas penktadienį neatsakė.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Daug klausimų apie sveikatą ir ne tik šią savaitę sulaukęs V.Uspaskichas penktadienį surengė nuotolinę spaudos konferenciją.

Tačiau joje jis labiausiai norėjo kalbėti apie politiką, o ne apie savo sveikatą ar šeimynines aplinkybes.

Aš dar neišprotėjau, kad rengčiau spaudos konferenciją apie savo sveikatą.

„Nežinau, kam šovė į galvą pavadinti šitą konferenciją apie mano sveikatą – tikrai ne mano tokia idėja. Aš dar neišprotėjau, kad rengčiau spaudos konferenciją apie savo sveikatą. Galima apie sveiką gyvenimo būdą, bet jokiu būdu ne apie savo sveikatą“, – žurnalistams kalbėjo Darbo partijos lyderis.

Su žurnalistais jis bendravo iš namų, galima būtų suprasti, kad jis saviizoliavosi. Tačiau kodėl?

„Pilietinė atsakomybė. Bet temperatūros nėra, kosulių dabar nėra, bet man, aišku geriau. Konsultavausi su gydytojais, man geriau nekalbėti kokias tris savaites“, – kalbėjo jis.

Vėliau V.Uspaskichas patikino saviizoliacijoje esantis ir tam, kad pailsėtų organizmas.

„Tuo labiau aš nenaudoju jokios akademinės medicinos vaistų ir man reikia šiek tiek daugiau laiko šioje vietoje atstatyti organizmą“, – pridūrė politikas.

„Galiu pasakyti, kad suvalgyti tą virusą... nemažai jau kas ir suvalgė Lietuvoje ir aš jau, matyt, ne vieną kartą suvalgęs. Bet niekas neneigia ir nekvestionuoja – virusas yra. Bet reikia išmokti gyventi su šituo virusu“, – kalbėjo partijos pirmininkas.

Apie koronaviruso diagnozę artimajam – nė žodžio

15min žiniomis, labai artimas V.Uspaskichui žmogus galėjo išgirsti teigiamą COVID-19 diagnozę.

Tačiau penktadienį V.Uspaskichas to nekomentavo ir pabrėžė koronaviruso testo nesidaręs: „Kad būtų nustatyta, reikia daryti testą, aš nedariau testo. O kodėl aš turiu daryti? Kasdien man daryti testą ar ką?“.

Vėliau jis patikino, kad koronaviruso testą darysis tik tokiu atveju, jei pakils temperatūra, jei atsiras požymių, kad jo sveikatai gresia kažkoks pavojus. Tačiau dabar, pasak politiko, to nėra.

„Aš neturėjau“, – paklaustas, ar turėjo kontaktą su sergančiu žmogumi, patikino jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas

„Ką tai reiškia artimoje aplinkoje? Dabar ir Kėdainiuose nustatyta nemažai koronaviruso ir žmonės izoliuojasi, kurie dirbo su manim, atstovauja visuose projektuose mane, yra artimi žmonės, su kuriais man tenka bendrauti, o dabar mes izoliuojamės“, – nuo klausimų išsisukinėjo jis.

Nepatvirtino susilaukęs dar vieno vaiko

Ne vienas žurnalistas penktadienį V.Uspaskicho klausė, ar tiesa, kad jis neseniai susilaukė vaiko, tačiau Darbo partijos pirmininkas į šiuos klausimus griežtai neatsakinėjo.

Ir nekalbės, tiesiog nesivarginkit.

„Klausimus, liečiančius trečiuosius asmenis, jiems ir uždavinėkit“, – pareiškė jis.

Perklaustas apie tą patį, jis tvirtino, kad žurnalistai ir taip žino, jog V.Uspaskichas jau 20 metų aktyvioje politikoje niekada nekalbėjo apie asmeninius reikalus.

„Ir nekalbės, tiesiog nesivarginkit“, – apie save trečiuoju asmeniu kalbėjo politikas.

Planavo daryti COVID-19 testą, bet apsigalvojo

Darbo partijos pirmininkas, europarlamentaras V.Uspaskichas pastarąjį kartą viešumoje pasirodė spalio 7 dieną, kai Vilniaus miesto savivaldybėje balsavo iš anksto Seimo rinkimuose.

Vėliau „darbiečių“ lyderį ėmė kamuoti smarkus kosulys, tad porinkiminėje spaudos konferencijoje bei netrukus po to vykusiame partijos renginyje jis dalyvavo nuotoliniu būdu. Jo nebuvo ir partijos štabe rinkimų naktį.

15min rytą po pirmojo rinkimų turo politikas sakė, kad negaluoja, žadėjo darytis COVID-19 tyrimą, tačiau vėliau persigalvojo ir teigė neturįs temperatūros, todėl tirtis nematantis prasmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius