Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 15

Vilniaus hospiso vadovė sesuo Michaela Rak: tikiu, kad Bobas Dylanas mus parems

Penktąsias veiklos metines paminėjusio Vilniaus pal. Kun Mykolo Sopočkos hospiso vadovė Michaela Rak tikrai gali pasigirti drąsa ir idėjų gausa. Ieškodama paramos savo įkurtam hospisui ir būsimam jo skyriuje, kuriame ketinama rūpintis vaikais, sesuo Michaela parašė laišką pačiam Bobui Dylanui. Atsakymo kol kas nesulaukė, tačiau rankų nuleisti ji nenusiteikusi.
Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospiso 5-erių metų veiklos minėjimas
Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospiso vadovė, sesuo Michaela Rak / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Michaela Rak Slauga

Hospiso penktosios veiklos metinės buvo paminėtos šeštadienį Vilniaus Katedros aikštėje.

Zw.lt paklausta, ar pradėjusi darbą Vilniuje tikėjosi, kad žmonės noriai ne tik rems šią, galimybę paskutines gyvenimo dienas oriai praleisti suteikiančią, įstaigą finansiškai, bet ir aukos savo laiką, savanoriaus, sesuo Michaela teigė tikėjusi, jog su Dievo ir žmonių pagalba viskas pavyks.

Šiuo metu ji pasakoja gyvenanti planais įsteigti hospisą vaikams – laukiamas leidimas pradėti plėtrą. Kai tik jis bus gautas, prasidės statybos darbai. Planuota vaikų hospisą įrengti jau iki šių metų pabaigos, tačiau dėl tam tikrų administracinių nesklandumų, atidarymas nukeltas į kitus metus.

„Visada kur beeičiau, stengiuosi būti balsu tų žmonių, kuriuos liga prikaustė prie tam tikros vietos, iš kurios jie negali pajudėti – ar neįgaliojo vežimėlio, ar lovos. Paprasčiausiai einu jų vardu ir kalbu jų vardu. Ir tai yra tas tikrasis žmonių, kurie mato žmonių kančią ir stengiasi ją palengvinti, širdžių atsakymas“, – paklausta, kaip jai pavyksta rasti rėmėjų tarp itin skirtingų žmonių ir organizacijų, kalbėjo sesuo Michaela.

Drąsių idėjų ši moteris nestokoja. Štai pernai, išgirdusi apie tai, kad Nobelio literatūros premija skirta Bobui Dylanui, kurio giminės šaknys – Lietuvoje, sesuo Michaela nusprendė parašyti jam laišką su prašymu paremti vaikų hospisą.

„Negavome jokio atsakymo, bet vilties dar turime. Gavau, padedant diplomatams, adresą. Tikiu, kad mano eilinis laiškas pasieks patį B.Dylaną, o ne jo vadybininkus“, – penktųjų pal.kun. M.Sopočkos hospiso metinių minėjime sakė M.Rak.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Bobas Dylanas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Bobas Dylanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius