Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 25

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazija nuo rugsėjo pabaigos atsisako „Bruneros“ paslaugų

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos vadovas Rimantas Remeika penktadienį moksleivių tėvams pranešė apie pradėtą sutarties su gimnazijos moksleivius maitinančia VšĮ „Bruneros“ nutraukimo procesą. Tai daroma Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) aptikus daug pažeidimų maitinant vaikus.
Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje
Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Susitelkdami ir kartu veikdami darome pokyčius vaikų labui. Pradėjome sutarties nutraukimo su maitintojų procesą!“, – progimnazijos tėvų grupėje penktadienį rašo R.Remeika.

Anot jo, maitintojas buvo informuotas, kad Centro filiale paslaugų atsisakoma nuo rugsėjo 28 d., o Blindžių ir Miglos filialuose – nuo rugsėjo 30 d.

„Kol išspręsime sutarčių nutraukimo detales, mokyklos valgyklose organizuosime iš anksto užsakomąjį, atvežamąjį maitinimą“, – teigia jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rimantas Remeika
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rimantas Remeika

VMVT šią savaitę paskelbė, kad turėti įtarimai apie privalomų patalpų ir įrangos higienos reikalavimų pažeidimus bei laiku nesunaudotų maisto žaliavų panaudojimą, o ne utilizavimą pasibaigus jų vartojimo laikui, gimnazijoje pasitvirtino.

Tarnyba net nustatė atvejį, kai radus jautienos su pasibaigusio tinkamumo vartoti terminu, kitą dieną surengto pakartotinio patikrinimo metu sugedusi mėsa ir vėl ramiai sau gulėjo šaldytuve.

„Bruneros“ atstovė šią savaitę 15min sakė, kad informacija žiniasklaidoje neatitinka tikrovės.

LRT Radijas buvo paskelbęs, kad VMVT tyrimą pradėjo į tarnybą kreipusis virėjoms. Jų teigimu, vaikams maistas esą buvo gaminamas iš maisto atliekų, o nesuvalgyti kotletai būdavo pakartotinai pašildomi ir patiekiami kitoms klasėms.

„Bruneros“ Marketingo skyriaus vadovės Silvos Petrikauskienės komentare 15min teigiama, kad vaikai gauna pilnavertį kokybišką maistą, tokį, koks yra parinktas ir rekomenduotas mitybos specialistų, bei reglamentuotas vaikų maitinimo organizavimo tvarkos apraše.

Ji pabrėžė, kad reputaciją VšĮ gins teisiniu keliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius