-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 16

Vilniaus meras atostogauja 6 savaites: žadama netrukus parodyti ir rezultatą

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius paskutinę savo vasarą savivaldybės vadovo pareigose prieš naujus rinkimus, kuriuose dalyvauti neketina, daug laiko skyrė atostogoms. Kaip teigia jo patarėjai, tai kūrybinės atostogos, kurių rezultatą esą bus galima neilgai trukus ir pamatyti. Kol kas detalių savivaldybė neatskleidžia.
Vilniaus mero liepos ir rugpjūčio mėnesių darbotvarkė
Vilniaus mero liepos ir rugpjūčio mėnesių darbotvarkė / 15min nuotr.

Vilniaus mero R.Šimašiaus darbotvarkė nuo liepos 11 dienos atrodo taip, lyg dirbtum svajonių darbe.

„Atostogos“, – toks vienintelis įrašas toje darbotvarkėje.

Toks įrašas puikuojasi tris liepos savaites bei tris su trupučiu rugpjūčio savaičių. Pagal darbotvarkę meras į darbą turėtų grįžti rugpjūčio 24 dieną.

15min nuotr./Vilniaus mero liepos mėnesio darbotvarkė
15min nuotr./Vilniaus mero liepos mėnesio darbotvarkė
15min nuotr./Vilniaus mero rugpjūčio mėnesio darbotvarkė
15min nuotr./Vilniaus mero rugpjūčio mėnesio darbotvarkė

Tokių ilgų atostogų merai eina retokai.

„Meras yra išvykęs šešių savaičių kūrybinių atostogų, grįš į darbą prieš Tarybos posėdį. Kaip leidžia įstatymai, pasiėmė visas per porą metų neišnaudotas ir dar savaitę neapmokamų atostogų. Tiesa, visiškai atsitraukti nuo darbų jam nepavyksta – procesus kontroliuoja ir laiškais, ir skambučiais“, – informavo mero atstovė spaudai Rusnė Marčėnaitė.

Išties socialiniuose tinkluose meras nesidalina informacija apie atostogas, tačiau dalinasi žinutėmis apie miesto projektus ir pokyčius.

Tarkim, antradienį įsidėjo nuorodą į pranešimą apie naująją Vilniaus „Susisiekimo paslaugų“ valdybos narę – Amsterdamo miesto administracijos vadovę Thea de Vries.

Praeitą savaitę R.Šimašius pasakojo, ką galvoja apie Maskvos namų ateitį, taip pat paskelbė gausiai nuotraukomis iliustruotą žinutę apie tai, kad baigiamas japoniškas sodas prie Lvivo, Linkmenų ir Geležinio Vilko gatvių sankirtos nenaudotoje iki tol 5 ha teritorijoje.

„Kai viskas sužaliuos, čia bus labai gražu – japoniško sodo statybų tvoras nukelsim dar šią žiemą, tikrasis grožis pasimatys kitą pavasarį ir vasarą“, – rašė jis.

Mero patarėjos paklausus, kas yra tos kūrybinės mero atostogos, ji teatsakė, kad kol kas to dar atskleisti negalinti, bet intrigos nepagailėjo: „Atostogos, kurių rezultatą pamatysime neilgai trukus.“

LNK Žinios prieš kelias savaites skelbė, kad, jų žiniomis, meras atostogas leidžia Prancūzijoje. Apie tai galima spręsti ir iš mero žmonos įrašų socialiniuose tinkluose.

Šiuo metu atostogauja ir vienas iš vicemerų – Valdas Benkunskas poilsiu džiaugiasi nuo rugpjūčio 3 dienos ir į darbą grįš rugsėjo pradžioje. Vicemeras liepos pabaigoje susilaukė dukters.

Po Žolinės iš atostogų grįžo irgi keturias savaites atostogavęs kitas vicemeras – Tomas Gulbinas.

R.Šimašius yra paskelbęs, kad Vilniaus mero rinkimuose dar vienai kadencijai nedalyvaus. Ką deleguos Laisvės partija, kuriai jis priklauso, kol kas neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius