Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 15 /18:22

Vilniaus rajono valdžia prašo Nemenčinės gyventojų pakentėti ir prisitaikyti prie sąlygų

Vyriausybei trečiadienį priėmus sprendimą kontroliuoti įvažiavimą į koronaviruso židiniu tapusią Nemenčinę, Vilniaus rajono valdžia prašo jos gyventojų pakentėti ir prisitaikyti prie tokių sąlygų,
Nemenčinė
Nemenčinė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Reikės gyventojams prisitaikyti prie tokių sąlygų. Taip, jie truputį galbūt kentės, bet kentės savo ir savo giminaičių bei visų gyventojų labui (...) Pirma diena bus didesnis iššūkis, bus daugiau painiavos, bet manau, kad išsispręs“, – BNS sakė Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Liucina Kotlovska.

Nuo ketvirtadienio ryto judėjimas išvažiuojantiesiems iš miestelio bei į jį įvažiuojantiesiems bus apribotas.

„Galės atvykti ir išvykti gyventojai, vykstantys į darbą ir iš darbo bei dalis gyventojų su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atskirais leidimais“, – teigė viena Vilniaus rajono savivaldybės vadovių.

„Mes greitu laiku pateiksime transporto judėjimo schemą“, – pridūrė ji.

Pasak L.Kotlovskos, Nemenčinėje gyvena nemažai žmonių, dirbančių kitose vietose, taip pat yra tokių, kurie atvyksta dirbti į Nemenčinę.

„Yra ne tik Vilniuje dirbančių, važiuoja ir kitomis kryptimis – į Bezdonis, Sužionis. Atvažiuoja į darbą Nemenčinėje aplinkinių seniūnijų gyventojai. Tas judėjimas vyksta visomis kryptimis“, – pasakojo administracijos direktorė.

Jos teigimu, gyventojai turėtų pasirūpinti atitinkamais dokumentais, jeigu vyks į kitą miestą darbo reikalais.

„Manau, kad užteks žmonėms turėti asmens dokumentą ir gal pradžioje – darbo pažymėjimą, darbo sutartį. Žmonės ir patys turi pasirūpinti, bet manau, kad rytoj ryte užtruks ir tokių priemonių, o toliau bus matyti“, – sakė L.Kotlovska.

Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla BNS teigė, kad dėl ketvirtadienį įsigaliosiančio judėjimo apribojimo su savivaldybe ir kitomis institucijomis derinamos paskutinės detalės.

„Reikia apsispręsti, kur įrengti patikros punktus, kuriuos kelius užtverti, kokie pareigūnai dirbs – tai dėliojama“, – sakė generalinis komisaras.

Šių priemonių imamasi po to, kai Nemenčinėje įsikūrusioje siuvimo įmonėje „Vilnika“ nustatyta apie 20 koronaviruso atvejų.

Vienas atvejis nustatytas ir greta miestelio įsikūrusiuose globos ir slaugos namuose „Senevita“, trečiadienį čia dėl koronaviruso pradėti tikrinti darbuotojai, netrukus turėtų būti tikrinama ir apie 200 globotinių – iš viso daugiau nei 350 žmonių.

Eismas tik per tris patikros punktus

Trečiadienio vakarą policija pranešė, kad Vyriausybei priėmus sprendimą, nuo balandžio 16 d. 7 val. uždaromi įvažiavimai ir išvažiavimai iš Nemenčinės miesto. Policija užtikrins įvažiuojančių/išvažiuojančių transporto priemonių vairuotojų ir keleivių kontrolę, kartu su policijos pareigūnais dirbs ir Šaulių sąjungos savanoriai bei Karo policijos kariai.

Prie įvažiavimų į Nemenčinę bus įrengti 3 patikros postai, transporto eismas bus leidžiamas tik per šiuos punktus, tuo tarpu kiti keliai bus kontroliuojami draudžiamais ženklais ir užtverti fiziškai.

Policijos pareigūnai ne tik patys kontroliuos, kaip laikomasi reikalavimų, bet ir naudos technines priemones, leidžiančias nustatyti transporto priemonių ar asmenų judėjimą.

Asmenų, kuriems numatytos išimtys, prašoma turėtų tai įrodančius dokumentus ar kitą informaciją, kuri patvirtintų jų vykimo tikslą. Tai gali būti tiek popieriniai dokumentai, tiek nufotografuoti dokumentai elektroninėse laikmenose (pvz. mobiliajame telefone, planšetėje ir pan.).

Pareigūnai dirbs ne tik postuose, bet ir pačiame mieste, kur užtikrins viešąją tvarką ir kontroliuos asmenis, kuriems skirta izoliacija. Policija tuo pačiu reaguos ir į kitus pranešimus apie pažeidimus ar nusikalstamas veikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius