Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 01

Vilniaus savivaldybė nenuolaidžiaus vėluotojams: „Lidl“ jau nubaudė, tai gresia ir kitiems

Šią vasarą Vilniuje daugelyje vietų buvo rausiamos didelės duobės ir keičiami šilumos tinklų vamzdžiai. Šis būtinas procesas sulaukė ne vien teigiamų miestiečių vertinimų – būta ir stebėjimosi, kodėl vos prieš metus nutiestus naujus takus, šaligatvius teko vėl perkasti, nejaugi nebuvo galima apie tai pagalvoti pernai? O ir numatyto grafiko nesilaikymas jau užkliuvo ne vienam.
Karoliniškėse ką tik nutiestus takus išardė dėl naujų vamzdžių
Šilumos trasos vamzdžių keitimas Vilniuje / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Nuolat Verkių gatve važinėjantis vilnietis Robertas pastebi, kad šilumos tinklų tvarkymo darbai šioje gatvėje gerokai užtruko, kas sudaro daug problemų gyventojams ir vairuotojams. Todėl, jo manymu, „Vilniaus šilumos tinklams“ sostinės savivaldybė turėtų taikyti tokius pačius standartus, kaip ir verslo bendrovėms.

Užtruko gerokai ilgiau

Jis paminėjo atvejį, kai rugpjūčio paskutinėmis dienomis Vilniaus savivaldybė paskelbė, kad dėl laiku nesutvarkytos sankryžos Žalgirio-Apkasų gatvių sankryžoje, šalia naujos „Lidl“ parduotuvės, iš bendrovės nurašė 684 tūkst. eurų garantiją.

Tuomet Vilniaus savivaldybė teigė, kad šia besąlygine garantija „Lidl Lietuva“ buvo įsipareigojusi įrengti keturių eismo juostų atkarpas, naują apšvietimą, šviesoforus, sutvarkyti šaligatvį ir atlikti kitus darbus. Garantija, pasak savivaldybės, bus skirta nuostoliams padengti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lidl“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lidl“

„Labai įdomu būtų sužinoti, ar tokie patys standartai taikomi ir kitoms įmonėms, nesilaikančioms terminų. Puikus pavyzdys – šilumos trasų remontas Verkių g., pagal savivaldybės skelbtą informaciją darbai turėjo būti baigti rugpjūčio 26 d., tačiau atėjo ir rugsėjo 19 d., ir dar daugiau, o nepanašu, kad greitu metu darbai bus baigti. Gatvėje nuolat susidaro klaikios spūstys, kuriose vilniečiai gaišta brangų laiką, vėjais švaisto pinigus degalams“, – kalbėjo vilnietis.

Jo teigimu, stebina ir tai, kad Verkių gatvės atkarpa nuo Kareivių g. iki P.Lukšio g. buvo naujai asfaltuojama pavasarį, o vasarą nuspręsta visą atkarpą iškasinėti. „Ar tikrai taip racionaliai naudojamos miesto lėšos?“ – klausė Robertas.

Dar birželį tą patį klausimą kėlė ir Karoliniškių gyventojai, kai šiame rajone šilumos trasos keistos ten, kur tik pernai tvarkytos ar naujai paklotos šaligatvių plytelės, atnaujinta sporto aikštelė.

Labai įdomu būtų sužinoti, ar tokie patys standartai taikomi ir kitoms įmonėms, nesilaikančioms terminų.

Skaičiuos baudas ir kitiems

Vilniaus savivaldybė savo svetainėje liepos 31-ąją paskelbė apie eismo ribojimus: „2019 m. rugpjūčio 5–26 dienomis dėl šilumos tinklų remonto darbų laikinai bus susiaurinta važiuojamoji Verkių gatvės dalis tarp Lakūnų ir P.Lukšio gatvių. Minėtoje gatvės dalyje transporto eismas bus nukreiptas į priešpriešinę eismo juostą. Darbų zoną rekomenduojama apvažiuoti apylanka gretimomis gatvėmis.“

Vėliau jokios papildomos informacijos apie darbų tęsinį nepateikta.

Kaip 15min sužinojo Vilniaus savivaldybėje, šilumos tiekimo trasos paklojimo darbus Verkių gatvėje vykdo UAB „Šilumos šaltinis“, darbų užsakovas – AB „Vilniaus šilumos tinklai“. Leidimas aptverti teritoriją ir kasti išduotas liepos 31-ąją, vėliau pratęstas iki rugsėjo 29 dienos dėl AB „Litgrid“ aukštos įtampos kabelių.

UAB „Šilumos šaltinis“ teigimu, „Litgrid“ neleido kabelių apsaugos zonoje dirbti mechanizmams, darbai turėjo būti vykdomi rankiniu būdu. UAB „Šilumos šaltinis“ įsipareigojo, kad asfalto dangų atstatymą vykdys UAB „Eurovia Lietuva“, kuri vykdo garantinę priežiūrą šios Verkių gatvės dalies asfalto dangai.

Nuo šios dienos bendrovei „Šilumos šaltinis“ bus skaičiuojama rinkliava už vėlavimą – 1873 eurai už kiekvieną pradelstą dieną, – sakė P.Poderskis.

„Darbai neužbaigti, tai yra užfiksuota ir dabar nuo šios dienos bendrovei „Šilumos šaltinis“ bus skaičiuojama rinkliava už vėlavimą – 1873 eurai už kiekvieną pradelstą dieną“, – 15min sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Pyksta dėl vėluojančių autobusų

Nepasitenkinimo sulaukta ir dėl darbų Maironio bei B.Radvilaitės gatvėse. Vilniaus savivaldybė praeitą savaitę paskelbė, kad rugsėjo 13 – spalio 15 d. dėl AB „Vilniaus šilumos tinklai“ įgyvendinamų magistralinių tinklų modernizavimo darbų, vykdomų Maironio, B.Radvilaitės gatvėse, numatomi laikini eismo pakeitimai. Transporto eismas Maironio ir Rusų gatvių sankryžoje nuo Subačiaus g. pusės ribojamas, išskyrus viešojo transporto judėjimą.

„Vykdant darbus, važiuojamoji kelio dalis vietomis susiaurėja maždaug 4 metrus – įprasto šioje vietoje dvipusio eismo judėjimas tampa sudėtingas. Dėl šios priežasties, siekiant užtikrinti sklandų viešojo transporto važiavimą ir iš esmės užtikrinti eismo judėjimą, numatomi laikini ribojimai“, – teigta savivaldybės pranešime.

Tie ribojimai ir trikdžiai supykdė vilniečius, kurie važinėja visuomeniniu transportu. Kaip 15min teigė Dainius Vaitekėnas, Kalnėnų bendruomenės iniciatyvinės grupės narys, viešasis transportas dėl eismo trikdžių nebegali važiuoti pagal numatytą iš anksto grafiką. Jis minėjo 10, 33 ir 89 autobusus.

„Susisiekimo paslaugų“ nuotr./10 autobusas
„Susisiekimo paslaugų“ nuotr./10 autobusas

„Kelionė nuo Katedros aikštės iki Subačiaus stotelės trunka 35 min., t.y beveik visą maršruto laiką. Priežastis ta, kad susiaurinus važiavimo dalį negali normaliai važiuoti visuomeninis transportas Maironio ir kitomis gatvėmis. Statybos darbus gatvėje vykdančios bendrovės nesiima sklandaus eismo reguliavimo, to neatlieka ir savivaldybės viešosios tvarkos tarnybos pareigūnai ar darbuotojai, į tai nekreipia jokio dėmesio „Susisiekimo paslaugos“, nesidomi kritiška situacija Vilniaus miesto administracija ir jos direktorius“, – piktinosi Kalnėnų gyventojas.

Jo teigimu, planuojant tokius darbus mieste, gatvėmis, kuriomis važiuoja viešasis transportas, buvo būtina apie tai pagalvoti iš anksto.

Darbai šioje gatvėje vis dar nėra baigti. Pirmadienį pranešta, kad dėl AB „Vilniaus šilumos tinklai“ įgyvendinamų magistralinių tinklų modernizavimo darbų B.Radvilaitės gatvėje nuo spalio 2 d. 23.30 val. iki spalio 3 d. 6.30 val. bus draudžiamas transporto eismas. Dėl šių ribojimų spalio 3 d. iki 6.30 val. keisis ir 10, 11, 33 bei 89 autobusų maršrutų trasos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius