-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 10 31 /16:18

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorės atleidimo siekia 28 miesto politikai

Pirmą kartą nepavykus iš pareigų atleisti Vilniaus savivaldybės administracijos direktorės Almos Vaitkunskienės jos atstatydinimo dabar siekia daugiau kaip pusė tarybos narių.
Alma Vaitkunskienė
Alma Vaitkunskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas sako, kad surinkti 28 politikų parašai.

Administracijos direktorė teigia, kad nepaisant pareikšto nepasitikėjimo, trauktis iš pareigų ji neketina.

„Galiu patvirtinti, kad šiai minutei jau yra surinkti 28 tarybos narių parašai po nepasitikėjimu administracijos direktore A.Vaitkunskiene, dėl kurios atleidimo praradus mero, o dabar ir daugumos tarybos narių pasitikėjimą, tarybos nariai balsuos artimiausiame posėdyje kitą antradienį, lapkričio 7 dieną. Parašų rinkimas dar tęsiamas, tad tikėtina, kad parašų skaičius dar didės“, – antradienį BNS sakė sostinės mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas.

Teikimą atleisti A.Vaitkunskienę iš pareigų pasirašė naują daugumą taryboje pirmadienį suformavę Liberalų sąjūdžio, Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, socialdemokratų bei „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai, taip pat jokiai frakcijai nepriklausantis tarybos narys Markas Adamas Haroldas.

Beje, nepasitikėjimo nepasirašė keturi Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai, priklausantys Vidmanto Martikonio taryboje įkurtai Racionalios veiklos skatinimo grupei.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remgijus Šimašius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remgijus Šimašius

Pareiškimo autoriai teigia, kad tiesiogiai išrinktam merui pareiškus nepasitikėjimą administracijos vadove „sklandus savivaldybės darbas neįmanomas“.

„Šiuo metu susidariusi situacija parodo, kad dažnai stringa administracijos darbas, nepakankamas darbo koordinavimas ir nesilaikymas užduočių terminų bei neefektyvus personalo valdymas, t.y. savivaldybės administracijoje dažnėjančios konfliktų situacijos ir vis labiau blogėjantis mikroklimatas tarp darbuotojų. Šie veiksniai daro blogą įtaką sprendimų priėmimui visuose savivaldybės lygmenyse bei neigiamai atsiliepia Vilniaus miesto gyventojų problemų sprendimui ir teikiamų paslaugų kokybei“, – rašoma tarybos narių pareiškime.

Pati administracijos direktorė antradienį BNS sakė, kad nors yra visaip verčiama trauktis iš pareigų, kol kas to daryti neplanuoja.

Dirbu be dviejų pavaduotojų, turiu praktiškai trijų administracijos vadovų naštą, priedo iš mero gaunu įvairių trumpo termino papildomų ekstra pavedimų.

„Nors šiuo metu mano darbo sąlygos yra sudėtingos: dirbu be dviejų pavaduotojų, turiu praktiškai trijų administracijos vadovų naštą, priedo iš mero gaunu įvairių trumpo termino papildomų ekstra pavedimų, manau, kad tokiu būdu stengiamasi mane priversti apsigalvoti, pasiryžti galbūt išeiti savo valia, bet aš bevelyčiau išlaukti lapkričio 7-osios posėdžio. (...) Būtent savivaldybės taryba, kuri mane skyrė ir kuriai priklauso išimtinė teisė atleisti administracijos direktorių, kad balsuotų. Tie balsavimo rezultatai duos aiškią žinią, ar aš lieku dirbti, ar ne“, – tvirtino A.Vaitkunskienė.

Anot jos, ir prieš ankstesnį slaptą tarybos narių balsavimą meras ją tikino, kad dauguma politikų remia jos atleidimą iš pareigų.

„Neatmesčiau, kad ir šių parašų surinkimas, kurie yra skelbiami, yra įtakoti mero“, – svarstė administracijos vadovė.

Ji atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu R.Šimašiaus darbotvarkėje buvo daug susitikimų su atskirais tarybos nariais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alma Vaitkunskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alma Vaitkunskienė

Spalio 25 dieną Vilniaus miesto savivaldybės taryba atmetė mero R.Šimašiaus teikimą atleisti administracijos direktorę A.Vaitkunskienę.

Per slaptą balsavimą sprendimą atleisti ją iš pareigų palaikė 23 tarybos nariai, prieš buvo 24, vienas biuletenis pripažintas negaliojančiu.

Pakeisti administracijos vadovę meras nutarė po to, kai nutraukė koaliciją su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais. R.Šimašius A.Vaitkunskienei priekaištavo dėl prastos vadybos, destruktyvaus požiūrio į komandinį darbą ir personalo valdymą, direktorė taip pat kaltinama modernių ir progresyvių sprendimų stabdymu bei nesuvokimu, „perteklinių biurokratinių darinių“ formavimu savivaldybėje.

Ekonomistės ir teisininkės išsilavinimą turinti A.Vaitkunskienė sostinės savivaldybės administracijai vadovauja nuo 2015-ųjų balandžio, ji turi 18 metų vadovavimo patirtį bankų sektoriuje. Prieš ateidama į savivaldybę ji dirbo banke „Citadele“, užėmė banko valdybos pirmininkės ir administracijos vadovės pareigas, dėstytojavo Mykolo Romerio universitete.

Vietoje A Vaitkunskienės į administracijos vadovus R.Šimašius siūlo skirti jo patarėją informacinėms technologijoms 27-erių Povilą Poderskį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius