-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 10 /14:58

Vilniaus savivaldybės dangoraižyje – vadovų pokyčiai: P.Poderskį atleido, į jo vietą išrinko L.Koriznienę

Po daugiau nei trejų metų darbo iš Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų taryba trečiadienį atleido Povilą Poderskį. Jis ketina darbus tęsti versle, o į jo vietą Vilniaus meras R.Šimašius pasiūlė ilgametę savivaldybės darbuotoją Liną Koriznienę, kuri ir buvo išrinkta.
Povilas Poderskis ir Lina Koriznienė
Povilas Poderskis ir Lina Koriznienė / Sauliaus Žiūros nuotr.

R.Šimašius teigė tenorįs padėkoti P.Poderskiui. „Kai prieš šešerius metus pakviečiau Povilą ketvirčiui etato padėti susitvarkyti su atvirais duomenimis, tai žinojau, kad bus gerų dalykų, bet bus sunku atspėti, kad bus tiek daug pasiekimų ir tiek daug gėrio.

Povilas nuo to laiko įsitraukė vis labiau ir labiau, už ką esu dėkingas, kaip ir esu dėkingas, kad prieš kiek daugiau nei trejus metus ėmėsi šito atsakingo vaidmens, administracijos direktoriaus vaidmens. Matome, kaip miestas keičiasi, o keičiasi bendrų savivaldybės administracija, ir pirmiausia Povilo dėka, kuri tampa atviresnė, dinamiškesnė, kūrybiškesnė. Tai labai geras palikimas, kurį Povilas palieka. Labai džiaugiuosi, kad dirbome kartu“, – sakė meras.

Stadionas ir baseinas

Kalbėdamas P.Poderskis apžvelgė keletą klausimų, kurie pasisekė ar galbūt nepasisekė per jo darbo metus. Kaip (ne)sėkmes jis įvardijo – daugiafunkcį kompleksą – nacionalinį stadioną ir Lazdynų baseiną.

Roko Lukoševičiaus nuotr./Nacionalinis stadionas
Roko Lukoševičiaus nuotr./Nacionalinis stadionas

Dėl stadiono jis vis dėlto nepraranda vilties ir sakė tikįs, kad galbūt teismo sprendimas, kurio laukiama, bus palankus miestui. Kartu tai buvusi ir pamoka, kad tokį projektą įgyvendinti labai sunku.

„Lazdynų baseino rangovas buvo pasirinktas nepajėgus, projektas sustojo. Bet dabar turime naują rangovą ir baseinas per kelerius metus bus“, – sakė P.Poderskis.

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Lazdynų baseinas
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Lazdynų baseinas

„Darbai niekada nesibaigia“

Kaip vieną iš laimėjimų jis įvardijo savivaldybės darbo kultūros pokyčius, esą atsakymus dabar galima gauti greičiau. Taip jis sakė, kad įvykdyti 366 projektai, surengtos hibridinės pratybos, sutvarkyta įmonių valdysena.

Tarp sėkmingų projektų jis įvardijo naujų mokyklų statybas, o taip pat Lukiškių aikštės paplūdimį.

Ne kaip savo nuopelną, bet miesto savivaldybės pasiekimą P.Poderskis nurodė augančias miesto biudžeto pajamas.

Kai manęs klausia, ar jaučiuosi viską nuveikęs, tai manau, kad jeigu kas eidamas iš tokių pareigų sakytų, kad viską nuveikė, tai arba neturėjo ambicijų, arba nelabai suprato, kur pateko.

„Miesto darbai niekada nesibaigia. Kai manęs klausia, ar jaučiuosi viską nuveikęs, tai manau, kad jeigu kas eidamas iš tokių pareigų sakytų, kad viską nuveikė, tai arba neturėjo ambicijų, arba nelabai suprato, kur pateko, nes miestas nesustoja keistis, tobulėti, problemos jame nesibaigia.

Atvira, vieša komunikacija apie priimamus sprendimus buvo sprendimas, kuris palengvino mano darbą ir galbūt net išvengti klaidų, kurias pavyko pamatyti dar iki jas padarant. Tai sektinas pavyzdys“, – sakė P.Poderskis.

Jis konstatavo, kad Vilniuje yra per mažai dar pinigų, o sostinė, kaip ir kiti miestai, labai priklauso nuo centrinės valdžios vykdydama projektus. Dėkodamas P.Poderskis didžiausios sėkmės linkėjo L.Koriznienei, kuriai ir pereis našta.

Atleido vienbalsiai

P.Poderskis sulaukė kelių tarybos narių klausimų, paminėtas ir skandalas dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pernai gegužę pradėto tyrimo dėl Vilniaus miesto savivaldybės vykdyto plaučių ventiliavimo aparatų pirkimo.

Artūras Zuokas kalbėdamas prieš balsavimą teigė, kad P.Poderskis neįgyvendino nė vieno strateginio projekto, jau nekalbant apie nuolatines pastabas dėl viešųjų pirkimų, taip pat sulaukta ir baudų.

Sauliaus Žiūros nuotr./Povilas Poderskis
Sauliaus Žiūros nuotr./Povilas Poderskis

Sprendimą atleisti P.Poderskį parėmė Vilniaus savivaldybės tarybos nariai vienbalsiai.

„Absoliuti Vilniaus fanė“

Naująja administracijos direktore siūloma Lina Koriznienė savivaldybėje įvairiose pozicijoje dirba jau 16 metų. Šiuo metu ji ėjo Žmogiškųjų išteklių valdymo skyriaus vedėjos pareigas.

Kaip tik tai, kad ji yra iš pačios savivaldybės, kaip vieną pagrindinių ir svarbiausių priežasčių nurodė meras, pristatydamas kandidatę į direktores.

Man labai norėtųsi, kad visi mano kolegos į klientus žiūrėtų akių lygyje, o ne iš aukšto, kad čia dirbtų sumanūs žmonės, – sakė L.Koriznienė.

Prisistatydama L.Koriznienė prisipažino, kad yra „absoliuti Vilniaus fanė“. „Ilgą laiką, kai manęs paklausdavo ar sakydavo „žinai, Lina, ten plytelės blogai sudėtos ar kelias nutiestas“, atsakydavau, kad kodėl man taip sakot, aš gi personalistė. Bet paskui suvokiau, kad mes visi esame administracijos ambasadoriai. Aš norėčiau, kad visi mes galėtume sakyti, kad kuriame Vilnių“, – kalbėjo kandidatė į direktores.

Anot L.Koriznienės, prie tų kuriančiųjų Vilnių turi prisidėti ir visi vilniečiai. Ji teigė, kad visi didžiausios organizacijos mieste – savivaldybės – darbuotojai turėtų pagalvoti, koks jo vaidmuo čia, nes esą pasakymas, kad dirbama tik dėl „finansinės injekcijos“, jos netenkina.

Sauliaus Žiūros nuotr./Lina Koriznienė
Sauliaus Žiūros nuotr./Lina Koriznienė

„Man labai norėtųsi, kad visi mano kolegos į klientus žiūrėtų akių lygyje, o ne iš aukšto, kad čia dirbtų sumanūs žmonės, geresni už save, kokie buvome vakar“, – kalbėjo L.Koriznienė, pabrėždama, kad vadovas turi mokėti sutelkti kolektyvą, nes vienas nieko nepadarysi.

Klausimų tarybos posėdyje L.Koriznienė nesulaukė, frakcijos turėjo progą jos paklausinėti iki to.

Slaptame balsavime dalyvavo 36 tarybos nariai iš 51, visi palaikė naująją administracijos direktorę.

P.Poderskis Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriumi tapo po to, kai mero teikimu buvo atleista kartu su R.Šimašiumi nuo pirmosios jo kadencijos pradžios dirbusi Alma Vaitkunskienė. Iki tol jis dirbo mero patarėju informacinėms technologijoms. Karjerą P.Poderskis ketina tęsti privačioje informacinių technologijų kompanijoje „Tesonet“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius