Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 12

Tautininkai Vilniuje surengė eiseną sovietų agresijos aukoms paminėti

Sekmadienio pavakarę sostinėje eiseną surengė tautininkai. Su deglais rankose jie žygiavo nuo Antakalnio poliklinikos iki Antakalnio kapinių.
Patriotinio jaunimo eisena
Patriotinio jaunimo eisena / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ši akcija skirta atminti sovietų agresijos aukoms.

Į akciją susirinko apie 200 žmonių, šį kartą eisena buvo rami, nesigirdėjo jokių šūkių. Tarp žygiuojančių matyti ir motinų su vaikais. 

Antakalnio kapinėse tautininkai uždegė žvakutes ant Sausio 13-osios naktį žuvusių gynėjų kapų, sugiedojo Tautišką giesmę.

Akcijos metu nebuvo jokių išsiškokimų ar kontroversiškų pareiškimų. 

Pyksta ant ES ir gėjų

Prieš eiseną išplatintame pranešime Tautininkų sąjungos ir Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas Julius Panka teigia, kad dabar svarbu tautą tėvynę apsaugoti nuo kai kurių politikų siekių jas sunaikinti.

„Žydrąją ideologiją skleidžiančios jėgos nusprendė sukurti vieną federacinę Europos Sąjungos valstybę ir belyčio, betaučio vartotojo „europiečio“ pseudtautybę. Nevyniokime žodžių į vatą ir neapgaudinėkime patys savęs, vadinamojo ES prezidento Hermano Van Rompėjaus teiginys apie tai, kad sąvokos „tauta" ir „tėvynė“ yra atgyvena ir privalo išnykti, yra spjūvis visiems Lietuvos valstybės ir lietuvių Tautos gynėjams į veidą. Šis ES valdininkas išniekino Sausio 13-osios Laisvės Gynėjų atminimą nei kiek nemažiau, nei Algirdas Paleckis, demagogiškai pareiškęs, kad tą naktį „savi šaudė į savus“, – teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius