-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 08

Vokiečių gatvėje trykšta atnaujintas fontanas

Vilnius turi dar vieną atnaujintą fontaną. Šiomis miesto puošmenomis Lietuvos sostinė pasigirti negali, kadangi net pačiame centre veikia vos vienas kitas, taigi kiekvieno naujo ar atnaujinto fontano atidarymas tampa tikru įvykiu vilniečiams ir miesto svečiams.
Fontanas Vokiečių gatvėje atnaujintas už verslininkų pinigus.
Fontanas Vokiečių gatvėje atnaujintas už verslininkų pinigus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vokiečių gatvės fontaną atnaujinti pavyko tik padėjus privačiai bendrovei. „Berlin Chemie Menarini Baltic“ tam skyrė 50 tūkst. Lt.

Fontane sumontuotas naujas baseinas, pakeisti purkštukai, vandens ruošimo, elektros tiekimo įranga, išklota nauja granito apdaila.

Anot Vilniaus mero Artūro Zuoko, pats miestas turi itin ribotus finansinius resursus, tad sutvarkyti fontano neišgali. „Fontanas po kapitalinio remonto. Jis pradėjo veikti ir linksmins vilniečius nuo ryto iki vakaro. Tai buvo įmanoma tik dėl tos paramos, kuri buvo skirta. Tikiuosi, kad galima sugalvoti kitiems metams kažkokią papildomą srovę, kuri ir Seimo fontaną pramuštų“, – apie būtinybę tvarkyti dar vieną fontaną užsiminė meras.

Bet „Berlin Chemie Menarini Baltic“ generalinis direktorius Algimantas Blažys tik šypsojosi, girdėdamas tokias mero užuominas. Esą bent kol kas dar vieno fontano remonto darbų bendrovė tikrai neišgalės remti. „Gal kada nors vėliau, po kelerių metų. Kiek žinau, prie Seimo yra labai brangus fontano remontas, labai brangus, nežinau, kas galėtų jį imtis suremontuoti“, – sakė A.Blažys.

Fontanas Vokiečių gatvėje
Fontanas Vokiečių gatvėje

Seimo fontano rekonstrukcija planuota ne vienerius metus, tačiau tam nerasta pinigų. Šiuo metu fontanas virtęs gėlynu.

A.Blažio idėja, kad verslas galėtų prisidėti puošiant miestą, tikrai gera, ją verslas turėtų palaikyti ir ateityje. Fontanas veiks kasdien nuo 8 iki 23 val., 21 val. bus įjungiamas jo apšvietimas. Fontano priežiūra kasmet Vilniui kainuos apie 17 tūkst. Lt.

Nuspręsti, kuris sostinės fontanas nusipelnė atnaujinimo, turėjo patys vilniečiai. Jiems leista rinktis vieną iš trijų Vilniaus fontanų – Vokiečių gatvės, K.Sirvydo arba Vašingtono skverų.

Vilniuje iš viso yra 12 fontanų, 9 iš jų yra veikiantys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius